Ahojte,
Nemáte prosím bližšie info ci pre vstup do Grécka treba PCR test len a výhradne z vyteru nosohltana/hrdla (nosohrltan/hrdlo uvádzaju na MZV) alebo je akceptovateľné aj PCR zo slín (hlavne kvôli deťom) ? Firma co robí testovanie deklaruje rovnocennost testov, len neviem ci sa to v praxi niekde aj na certifikáte uvadza, resp. či je reálne na vstup do Gr takáto limitacia (na gr stránkach som okrem požiadavky pcr žiadne upresnenie/obmedzenie nenasla) 🤷♀️ vdaka
výter musí byť z nosohltanu
Ja som bola teraz na Cypre a dala som si robiť slinný PCR test, na tom certifikáte nie je napísané akou formou bol test spravený
Co mam doma certifikát nie je na ňom uvedené odkiaľ bol robený tesp
@martinka13 no my už máme práve slinne buknut, malý ma 7.5🙈 a nechcem prebukovat ak to fakt není nutné ale zas ani celú dovcu kvôli tomu riskovať
@klarissk zmazalo mi odpoved. na certifikate nie je uvedene, akou formou bol test vykonany. v auguste sa chystame na kretu, cela rodina planujeme len slinne testy
@matkahelka písali mi teraz aj z test centra, že aj slinne sú chápané ako jedna z foriem výteru z nosohltana - potom som sa ja zle pytala, zmiatlo ma to slovo 'vyter' pri slinny h. Takže aj slinne pcr sú ok do grecka
Tiež som rozmýšľala kvôli deťom, ale nakoniec sme sa rozhodli pre klasický PCR. Deťom do veku 7 rokov sa robí "len" z hrdla. To zvládne.... Starší musí vydržať.