Grécko - PCR len z výteru alebo aj slinné

klarissk
16. jún 2021

Ahojte,
Nemáte prosím bližšie info ci pre vstup do Grécka treba PCR test len a výhradne z vyteru nosohltana/hrdla (nosohrltan/hrdlo uvádzaju na MZV) alebo je akceptovateľné aj PCR zo slín (hlavne kvôli deťom) ? Firma co robí testovanie deklaruje rovnocennost testov, len neviem ci sa to v praxi niekde aj na certifikáte uvadza, resp. či je reálne na vstup do Gr takáto limitacia (na gr stránkach som okrem požiadavky pcr žiadne upresnenie/obmedzenie nenasla) 🤷‍♀️ vdaka

martinka13
16. jún 2021

Tiež som rozmýšľala kvôli deťom, ale nakoniec sme sa rozhodli pre klasický PCR. Deťom do veku 7 rokov sa robí "len" z hrdla. To zvládne.... Starší musí vydržať.

lenka0305
16. jún 2021

výter musí byť z nosohltanu

kik_hod
16. jún 2021

Ja som bola teraz na Cypre a dala som si robiť slinný PCR test, na tom certifikáte nie je napísané akou formou bol test spravený

sense
16. jún 2021

Co mam doma certifikát nie je na ňom uvedené odkiaľ bol robený tesp

klarissk
autor
16. jún 2021

@martinka13 no my už máme práve slinne buknut, malý ma 7.5🙈 a nechcem prebukovat ak to fakt není nutné ale zas ani celú dovcu kvôli tomu riskovať

matkahelka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matkahelka
16. jún 2021

@klarissk zmazalo mi odpoved. na certifikate nie je uvedene, akou formou bol test vykonany. v auguste sa chystame na kretu, cela rodina planujeme len slinne testy

klarissk
autor
16. jún 2021

@matkahelka písali mi teraz aj z test centra, že aj slinne sú chápané ako jedna z foriem výteru z nosohltana - potom som sa ja zle pytala, zmiatlo ma to slovo 'vyter' pri slinny h. Takže aj slinne pcr sú ok do grecka