Francúzsko - corona pravidlá na dovolenku

nadaa1
22. máj 2022

Ahojky ideme na dofču do Francúzska a potom Španielsko chcela by som vedieť či pri vstupe do krajiny kontrolujú niečo alebo je niečo potrebné ?? Pustia nás do hotela baz testu a očkovacieho pásu ? My niesme očkovaný ani prekonaný a testovať sa nedám nevie niekto poradiť? A pamiatky atrakcie ako sú na tom?? Dik

mirage
22. máj 2022

@nadaa1 podmienky najnovsie netusim, ale ked budu vyzadovat test a ty tvrdis, ze sa testovat nedas, tak potom co?

missdiva
22. máj 2022

@nadaa1 ahoj, tiez sa chystam do fr. nie som ockovana a testov som absolvovala velmi malo.
Viem,ze na vstup treba test a podla mna kontrolovat budu.
Do portugalska striktne testy kontrolovali kazdeho kto vystupil z lietadla, aj v hoteli bol podmienka na ubytovanie.
Myslim, ze tu to bude podobne. V taliansku im to bolo jedno.

nadaa1
autor
22. máj 2022

@missdiva ja idem autom aj autom kontrolujú?

missdiva
22. máj 2022

@nadaa1 to neviem, my sme leteli vzdy. Ale ubytko mozno problem bude, v portugalsku kontrolovali testy aj na self check in apartmanoch tak, ze im to trebalo predom poslat.
Vo fr. co viem maju velmi proockovaciu politiku takze pochybujem, ze by testy netrebalo od tych co sa nedali ale snad da niekto info kto tam teraz bol... mozno prax je ina. Ja si dam pcr testne pred odletom, s tym sa rychlo ubytujem a pojdem do 3dni na atrakcie kde by ho mohli chciet a potom uz len outdoorove aktivity. Len tiez riesim vec, ze som chcela ist odtial do ineho statu a potom naspat do fr. a domov z fr. Mozno je nejaka vynimka vo fr. na tranzit ako v rakusku? Musim to pohladat.

majlo1234
22. máj 2022

My sme boli v lisabone tyzden dozadu a nwkontroloval nikto nic

melanta
23. máj 2022

@nadaa1 a keď ti niekto napíše, že jeho nekontrolovali a potom teba budú, tak čo urobíš, budeš sa vracať toľko km? Proste zvoľ inú destináciu, ak nie si ochotná sa dať otestovať, keďže obe krajiny oficiálne vyžadujú na vstup OTP. A áno, aj autom sa bežne cudzinci kontrolujú.

Francúzsko:
https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info...

Španielsko:
https://www.mzv.sk/cestovanie_a_konzularne_info...

vikusjk
24. máj 2022

@nadaa1 letecky sme boli pred dvoma tyzdnami a nikto nam nekontroloval nic. Cestou tam dokonca ani doklady, co som zasla, ale hold... Autom zial netusim. Ale v hoteloch a pod. nekontroluju nic, uz maju zrusenu povinnost covid passu, len pri vstupe do krajiny maju stale test pre neocko. Ale vravim, ci ta autom zastavia, ci to pozeraju u kazdeho, netusim. Mozno sa skus opytat na fb skupine cesi a slovaci vo FR, ti casto chodia autom, budu vediet