Flixbus a Ryanair - refundácia

5. júl 2024

FLIXBUS- Baby asi nepochodim, ale zrušili nám let, a preto som musela meniť aj čas prepravy flixbusom. Let zrušili necelý deň pred odletom.
A keďže mením termín tak neskoro (nie mojou vinou) vrátia mi len nejakých 15€. Asi sa nebude dať nejakou formou odvola, že flixbus mením kvôli zrušenému letu že?
Tak platím dve cesty 🙄😫
RYANAIR- zrušený let- urobila som refundáciu, ale ziadny potvrdzovaci email mi neprišiel, a znova ma tam už ani nechce pustiť 😫
Dakujem za všetky postrehy, takéto niečo sa mi ešte v živote nestalo…

dadis
5. júl 2024

Nemaju 1h pred jazdou 100% storno? Nam meskal let a listok na autobus som vratila a vratili mi 100%. Ale neviem ci islo o flixbus, zo Schwechatu ijazdi viacero bus spolocnosti

wade
5. júl 2024

Ak ti zrusili let den pred odletom - tak mas narok na preplatenie vsetkych nakladov s tym spojenych. Neviem ako k tomu pristupuje Ryainair, ale Autrian (lietam nim castejsie) mi preplatil aj Whisky v hotelovom bare 🙂 Kazdopadne, vsetky naklady si spis (Hotel, naklady so stornom, nahradna letenka). Tieto naklady by ti mali preplatit. Normalne to spis s cislom letu, a dokladmy (v pdf) do mailu a posli im to. Resp mozno maju formular.

hipuska
5. júl 2024

Daj sa do skupiny cestovateľska poradňa. Tam sa to rieši veľmi často. Pozri aj cez lupu

namornicka
5. júl 2024

Flixbus zmeň rezerváciu najneskôr 15 minút pred odchodom. Normálne cez apku. Let si zmeň termín, ja som raz tak menila keď mi zrušili let, prostredníctvom apky tiež. Vyber si najbližší čo ti vyhovuje a prebookuj. Bus prisposob tomu času potom.

autor
5. júl 2024

@dadis nemajú, iba mi 15€ odpocitalo z novej sumy 🤔
@wade normálne do ryanu mám poslať? Teraz už mám problémy aj s hotelom, booking tvrdí niečo iné a aj hotel niečo iné…
@hipuska dikes
@namornicka zmenila som, no vratili iba tých 15 ako píšem hore+ nové lístky. Letíme už inou spoločnosti, lebo tam nemali nič dostupné

smajliica
5. júl 2024

Keď zrušia let deň pred odletom máš nárok na preplatenie všetkých nákladov vzniknutých kvôli zrušeniu letu plus ak to nebolo niečo na čo nemá Ryanair žiadny vplyv (napr výbuch sopky v Taliansku), máte nárok na kompenzáciu 250-600€ na osobu v závislosti od dĺžky letu.
Plus samozrejme na vrátenie ceny letenky. Ryanair má na to formulár na ich stránkach, keď si vyfoogliš Ryanair flight cancellation by ti mal vyskočiť odkaz.

namornicka
5. júl 2024

Hotel keď máš rezervovaný cez booking tak sa riad podľa booking. To čo máš v potvrdenej rezervácii tak to platí. Ak máš narok na bezplatne storno tak rezerváciu zruš a urob novú. Ak nie tak tam chod a ubytuj sa a vyriešiš to na mieste.

autor
11. júl 2024

@smajliica vraj sa v mojom prípade jednalo o štrajk… teda asi nič z kompenzácie že?

smajliica
11. júl 2024

Záleží kto štrajkoval. Ak zamestnanci letiska tak nie. Ak zamestnanci leteckej spoločnosti, tak je nárok na kompenzáciu.
Každopádne by som si to overila, lebo Ryanair si niekedy vymýšľa dôvody.

autor
12. júl 2024

@smajliica vraj štrajk leteckého dispečingu

dadis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz