First momenty - zľavy na dovolenky

monnaa
29. jan 2017

Ahojte, prosím o radu, ako je to naozaj so zľavami na dovolenky , objednávanými cez CK ? Naozaj sa oplatí napr. teraz first moment ( lebo to treba zaplatiť do konca januára a ja ešte nemám celkom vybratý hotel......), a lebo tie zľavy ostanú , ale pod iným názvom? Last minute to viem , že sa oplatí, ale na to nemám nervy zháňať pre 4 člennú rodinu narýchlo až v lete

Ďakujem

salfusco
29. jan 2017

kazdopadne,aj keby tie zlavy boli rovnake ,pri first momente je ten vyber ovela vacsi ako last momente.
to,ci sa oplatia tieto zajazdy ,nech je uz moment aky chce,to je uz druha vec

monnaa
autor
30. jan 2017

@salfusco to mi je jasné, že výber je lepší teraz. Len mi ide o to, že keď nestihnem objednať do zajtra ten first moment, či to bude od stredy rapídne drahšie, resp. sa premenuje na inú akciu s tou istou cenou.....

sissy27
30. jan 2017

@monnaa včera som akurát listovala katalóg nejakej cestovky a ceny tam boli uvedené "do xx" (tuším posledný január, nie som si istá) a ceny "od xx", bol tam výrazný rozdiel... ale aká je realita, či naozaj ti trebárs 5. februára nebudú ochotný poskytnúť nejakú zľavu aby si sa dostala na "first moment", to netuším, ja buď kupujem len letenky alebo last minute (aj to mám najradšej také "s odletom zajtra" ).

veroonikadan
30. jan 2017

@sissy27 podla mna sa viac oplati riesit samostatne letenky a ubytko alebo teda last minute ako pises aj ty, moc sa mi tie first momenty nepozdavaju, ceny vyzeraju lakavo, ale pri last minute, dokazu ist este nizsie...raz sme boli cez first moment a uz by som nesla, ked som potom videla na rovnaku dovolenku last minute tak som skoro okkatavela z tej ceny

sissy27
30. jan 2017

@veroonikadan áno, len last minute nie je ideálny pre každého, ten výber je výrazne obmedzený, ak sa jedná o 4člennú rodinu alebo viac ľudí, tak už je to problém...
a letenky zvlášť hotel zvlášť tiež nevychádza vždy lacnejšie ako kúpiť celý zájazd, to si treba prerátať... to je viac pre tých, ktorí nechcú stráviť celú dovolenku na jednom mieste 🙂

gab
30. jan 2017

zalezi na tom, aky je clovek narocny alebo nenarocny s vyberom hotela, dobry hotel sa rychlo vypreda, ja som pozerala jednen na kretu a uz je vypredany (pokial chces ist s dietatom, pre dvoch dospelych miesto este bolo), a to je januar...... pokial ti nevadi hotel, nie si narocna na plaz a pod. kludne kupit aj last minute, ale ak mas rodinu, chces hotel hned pri plazi, najlepsie pieskovou, nie velke vlny, hotel dobrej kategorie, s dobrym jedlom, dobre odletove hodiny a nejaky casovo slusny transfer z letiska na hotel, pokial musis v praci nahlasit cas dovolenky, ... tak radsej pohladat teraz v januari, da sa usetrit, co som pozerala robi to skoro 500€ a to je dost...

mamicka1313
30. jan 2017

ahojte. Ja zijem a pracujem v Nemecku - pre cestovku. A poviem vam First Moment zlavy existuju a oplati sa ich vyuzit. Nie je pravda, ze vsetky koncia 31.1, niektore zlavy koncili už v decembri, niektore platia do konca februara alebo marca - podla toho od koho zajazd kupujete. Ale kazdopadne sa cena pred tymto terminom zu nebude opakovat.
Ak mate zaujem, mozete sa mi ozvat a mozem vam vyhladat nejaku dovolenku u nas - porovnate si, ci sme lacnejsi, o kvalite a sluzbach sa nemusime bavit 🙂 Zuzana

veroonikadan
30. jan 2017

@sissy27 mozno mas pravdu v tom, ze zalezi ze kolko ludi, nam last minute zatial vysiel vzdy a celkom dobre zakazdym 🙂 ale tak kazdy podla chuti, co sa tyka leteniek, ak si clovek vychyta dobre letenky pomaly za babku, tak by to nemalo vyjst viacej

monnaa
autor
30. jan 2017

Ďakujem Vám za odpovede. Veď to, že sme trochu nároční , hotel vyberám podľa recenzií, aj si naštudujem vždy oblasť kde chceme ísť, dôležitá aj vzdialenosť od pláže a podobne, tiež dovolenku musím nahlásiť skoro a zatiaĺ som lenivá vyberať samostatne letenky a hotel, možno keď budú deti väčšie 🙂

No a teraz to vyberám len od piatku ( neskoro sme sa zbadali ) a som v strese z toho termínu , že fisrt moment do zajtra....

sissy27
30. jan 2017

@veroonikadan v tomto konkrétnom prípade je last moment nevyhovujúci, takže asi toľko k tomu...
@monnaa skús napísať @levandula247, ona je priamo od fachu, snáď bude vedieť poradiť 🙂 prípadne baby ju dosť chvália v skupine o dovolenkách, dobre im poradila a pomohla s výberom, tak skús 🙂