Ahojte, prosim vas ak mate skusenost s oboma hotelmi, ktory by ste odporucali cez jarne prazdniny? V Dubaji sme boli, ale nie v Riu. V Omane este nikdy, co citam, tak je ta dovolenka celkom fajn. Neviem ale porovnat kvalitu sluzieb AI a podobne. Co by ste volili? Pripadne inu teplu destinaciu na jarne prazdniny? Muz ale neznasa lietat, takze nejaku Dominiku by asi nedal 🙈 Dakujem
@vikusjk Dubaj je bližšie, bola som veľakrát.
Oman má neocaril ničím, v marci bol oceán studený.
@andrejka999 @oliverceky diky baby, zvazovala som Oman, lebo ze nieco nove, ine, ale ak je nudny, tak asi zvolime Dubaj. Tam sme boli, ale praveze nie v rezorte, cize mame obehane uz co-to, ale samozrejme stale je tam co vidiet, navstivit, len by som to tentokrat chcela spojit s rezortovymi AI sluzbami. Ak tam bude more teplejsie, ako v Omane, tak asi nie je o com, ja nemam rada studenu vodu.
@vikusjk my ideme do Omanu ale až koncom aprila dufam že vtedy už bude more tepleeee 🙂
@vikusjk áno par ich tam zboku hotela je, my sme boli minulý rok keď mala moja 5 rokov takže jej to bohate stacilo (ani na vsetky nebola lebo niektoré boli len pre velkych), neviem to porovnať Atlantis ma určite nadupany ten aquapark takže tomu to konkurovať určite nemôže, môj muž bude mať v telefóne nejaké fotky ak by si chcela večer pošlem, ja nemám pozerala som, ale myslím ze aj na stránke cestovky (my sme boli cez fischer) to bolo nafotene, pre nás boli smykaly tiež jeden z hlavných parametrov pri vybere hotela
Bola som vo Fanare aj v RIU Dubaj. Ja by som naopak hlasovala za Fanar.
Je tam oveľa krajšia pláž, je prírodná s jemným pieskom. V RIU je pláž umelo vybudovaná, tiež piesočnatá, ale ten piesok je taký ostrejší, keďže je navozený.
RIU Dubaj je blízko Dubaja - oplatí sa vám tam ísť vtedy, ak si chcete pozrieť atrakcie v Dubaji.
Z Fanaru sa zase dostanete do mesta Salalah, kde viete ísť na nákupy a napr. na miestny trh.
Dubaj je megalomanský, moderný, Omán je zase komornejší a autentickejší.
@dencii my sme pobehali vsetko taxikom a aj v Atlantise sme boli taxikom, ubytko sme mali v Marine, bola to cca pol hodka? Akoze za mna su tie ich taxiky super vec, omnoho rychlejsie a flexibilnejsie, ako metrom (mame aj to odskusane). Takze za mna toto je v pohode.
@familytravel dakujem za prispevok, akoze tie top atrakcie uz mame pozrete, ale stale sme neboli ze uplne vsade, napr. na trhu korenia a zlata v starej Dejre, to sme nestihli. Este to zvazim, ale ten Dubaj si moje deculo zamilovalo, lebo bezne s kazdym komunikovala v anglictine, co sa jej strasne pacilo (tym, ze tam je EN uradny jazyk) a tiez kvoli bezpecnosti. Inak moj sen su Maledivy, ale to asi az ked budem velka :D
@familytravel kedy je v omane teple more aj voda teolucka? Ktory mesiac je najlepsie tam ist..cim teolejsie tym lepsie😆
@familytravel ideme vo februári, dúfam, že budeme spokojní... Este aký výlet by ste odporúčala? ☺️
@macka06 úžasný zážitok je západ slnka alebo aj prenocovanie v púšti. Ak idete prvý krát, tak aj výlet Fascinujúci Omán - ten je skôr zameraný na prírodné krásy Ománu, alebo potom Chute a vône Ománu - ten je taký metskejší, navštívite Salalah, trhy, mešitu a hrad Taqah.
@slavomira236 tak najtelplejšia voda je asi v júni, ale to tam už dosť prší. Takže z tých mesiacov, ktoré sú vhodné na dovolenku určite október.
@familytravel ďakujem, dcéra chce vozenie 🚙 po dunach... Voda bude veľmi studena? Ideme 1x tak som zvedavá... A ešte by som otázku náhodou FM na Grécko už nemáte? ☺️
@macka06 akoze drzim palce na tych dunach, boli sme a teda je to riadny extrem 🙈 ked som sofera prosila, aby siel pomalsie (jedna spolucestujuca uz 2x grcala) tak povedal, ze ved to on ide pomaly 🙄 Na konci jazdy ani mne nebolo najlepsie veru a uz by som to nikdy neopakovala. Mali sme aj jazdu na stvorkolkach a to bolo super 👍 Nasledne tie ich posedenia pri BBQ s akoze programom nestoja za nic, jedlo prilis prekorenene, pikantne (dcera sa nenajedla) a program... akurat sa tesila z kresby hennou na rucke, co by som jej kludne zaplatila aj v barsktorom malle
@macka06 my sme boli bez CK, vylet do puste sme mali zajednany cez nejaku babu s cudzim menom zo skupiny Dubaj na FB, ale keby idem znova, vyuzila by som bud pana Krska, ktory je Slovak zijuci tam, alebo Misa Gh, (alebo Misha Gh?) tiez z FB, ceska, ktora tam tiez zije a je certifikovana na sprievodcovske sluzby a tiez vie zabezpecit presne ten isty zazitok - s nou sa potom da dohodnut, co chcete a co nie. Akoze my sme tiez mohli povedat, ze ten Dune brashing nechceme, ale nevedeli sme. Po operacii chrbtice by som urcite nesla, teda ja by som nesla uz ani tak ani tak. Alebo vyslovene vopred povedat, ze sa chcete len povozit, akoze uplne normalnou jazdou. Lebo ono to niekedy tak hadzalo, ze ta nadhodilo na sedacke a tresk nazad o nu. My sme mali stvorkolky len v takom areali, kde boli vedla tavy, akoze velky areal, vysalili sme sa, ale da sa ist na takych buginach aj do otvorenej puste - tie buginy su vacsie a prisposobene jazde po piesku, stvorkolky su na takom utlacenom pevnejsom piesku. Akoze bolo to fajn, dcera robila aj sandboarding (spustanie na snowboarde po piesku), mame pekne fotky z otvorenej puste, dokonca tam dosiel ujko s jastrabom, kto chcel, tak sa fotil s nim. Ale potom ten vecerny program bol fakt o nicom, aj jedlo. Ono je to tak na sest hodin tento vylet a viem, ze pan Krsko vozi normalnou jazdou a vezme vas do nejakej stratenej dedinky a tak, tiez otvorena pust, ale zaujimavejsie miesta, sice bez vecere, bez napojov (treba si kupit na benzinke), ale je to iny druh zazitku a nabuduce isto vyuzijem jeho sluzby radsej, podla mna sa s nim da normalne dohodnut, kedze je to take individualne. On robi masera nejakemu sejkovi tam a toto robi vo volnom case, pisala som si s nim, ale nakoniec sme vybrali ten komercny vylet.
@macka06 máme, už máme predané prvé dovolenky na leto 2025. Ak viete, čo chcete, tak určite je najlepšie kupovať čo najskôr.
My sme boli vo Fanare v polovici marca a voda bola úžasná, vôbec nebola studená. Výlet sme boli západ slnka na púšti - super zážitok. V marci ideme opäť, za nás krásna dovolenka.
@kovackaadka my február, dúfam, že aj nám sa ujde teplejsia voda 😁 cez akú ck ste boli /idete?
@familytravel áno, amada Colossos Resort...uz je naňho ponúka?
@macka06 satur
@kovackaadka aj my.. U nás to bolo spontánne rozhodnutie, deti budú mať prekvapko cez prázdniny ešte sme v zime neboli ☺️
@kovackaadka aj výlet cez nich?
@macka06 áno aj výlet...my sme to mali ako darček k 20temu výročiu svadby
Ak chceš kukni foto u mňa
@kovackaadka idem.. Mali ste klasickú izbu alebo vilky?
@macka06 boli sme v hlavnej budove h. Fanar
@vikusjk my sme boli vo Fanare v novembri 2021, služby fajn, pláž je nádherná. V Dubaji sme boli, ale tiež nie v Riu. Omán je za mňa taký nudnejší, prakticky v okolí nemáš kam ísť. V Dubaji je omnoho lepšie. Samozrejme je na tebe, aký typ dovolenky chceš, či si len v rezorte alebo chceš aj inde.