Baby poradte nejaku exotiku aj pre decka..nejake tobogani, ihriska alebo nieco...moc dakujem :*
Este tam dopiste Egypt a Turecko ci Tunisko a sme vybaveni....
Exotika je predsa o niecom inom, nie dovolenka pre soc-ky
@barbi911
pre mňa je exotická destinácia tá, kde sa dá ísť exoticky 😉 , keď je u nás zima...tak hádam nikoho neurazím, keď začnem Arabskými emirátmi: hotel Double Tree by Hilton, Ras Al Khaiman, SAE. Pozri, celkom slušné za pomerne slušnú cenu.
-Minulý rok sme boli v hoteli Al Fanar, Oman, mesto Salalah. Hned vedľa, fakt vedľa hotela (cez plot) sa stavia waterpark, veliký, volá sa Havanasalalah.com. Mali by ho v decembri otvoriť. Hotel Al Fanar nemal nič extra pre deti , len malinký miniclub, malé ihrisko, beachvolejbal, bicykle a 2 slovenských animátorov, ale bol fakt super, mal tri pláže, na prvej ani vlna, na druhej trochu a na tretej vlny na bláznenie...deti sa na nedostatok tobogánov a podobne ani len slovkom nesťažovali...a super strava, super izby, super atmosféra (iná ako v SAE). Ten vodný park bude mať aj vlastné hotely, ale kľudne sa dá byť aj v tomto Al Fanar, ktorý ponúka slovenská cestovka a párkrát si skočiť do aquaparku sa vyblázniť. Tak na konci zimy by sa už dalo to spojiť. A výhoda priamy let z BA.
Teraz ideme na Floridu a túto požiadavku spojenú s toboganmi a ihriskami a animáciami pre deti napĺňame tým, že časť dovolenky strávime na lodi MSC Seaside (plavba po Karibiku), pričom táto loď ma najväčší aquapark "na mori".
Tak snáď som ti dala nejaké typy a môžeš googliť 😉
opravujem Hawanasalalah dvojite w
@barbi911 Pokial hladas hotel kde su hlavne atrakcie a je to na kope tak napr. Atlantis v Dubaji 🌴 ale ak chces skutocne exotiku tak si vyberte exoticku krajinu a v nej hladajte veci vhodne pre deti. Nesuhlasim s tvrdenim, ze exoticke krajiny nie su vhodne pre deti, podla mna sa da takmer v kazdej krajine najst nieco co zaujme a obohati deti. Aj ked to nie su ihriska ale skor aktivnejsie travenie casu. Napr. na Bali: Ubud Monkey Forest, Waterbom Bali, Bali Safari and Marine Park, Dream Museum Zone. Zacni vyberom krajiny (samozrejme vynechaj tie problemove a nebezpecne ako napr.: Afganistan, Syria, Sudan, Somalsko a pod., zameraj sa na oblasti vhodne pre turistov) a najdes tam kopu veci vhodnych pre deti 😉 .
Exotika v nasom ponimani je krajina v tropickej oblasti, kde je teplo po cely rok a kde najdeme od nasej inu kulturu, prirodu, jedlo....nevsedne miesto, ktore v nas zanecha trvale spomienky, vone, chute....
Do hotela AI s toboganmi sa da ist napr.do DR ci Mexika ( su to obrovske kolosy), ale to je fakt sumafuk kam, lebo nic z toho exotickeho na takej dovolenke nezazijete
@tenerifka aj v turecku najdes hotely drahsie ako cesta na Male divy ci na karibik🙂 myslim ze na realnu exotiku sa tu asi nepytaju - pre mna to teda ani tie male divy ci karibik nie su , skor naozaj krajiny kde sa len tak clovek nedostane - tie ale prave nie su najvhodnejsie pre deti ( krajiny ako Aljaska, Island, Juzny Pol, centralna Australia, Afrika, Cina etc. ) - autorka podla mna vobec neupresnila co si pod slovom exotika predstavuje a co presne od nej pre ako stare deti ocakava - a tam teda tazko radit podla mna☹
@tenerifka @dai áno, máte pravdu, autorka bližšie nešpecifikovala čo presne myslí ani kedy presne by tam chcela ísť. Ja som poradila konkretne hotely, ktore poznam a kde chodievame, ked je v europe chladno. Kam chodievame od kedy máme deti. Destinácie, kde som bola bez detí a kam by som ich nebrala som nepísala. Ale zo všeobecnej formácie autorky sa dá vytušiť aj skutočnosť, že to myslela tak komerčno - populárne, tak ako to ponímajú bežné cestovky, ked tvoria katalog s názvom Exotika. Áno sú aj iné ako bežné cestovky a iné ako bežné exotické destinácie, aj s Bubo už môžete zažiť extremnu exotiku na Sibíri v rusku a podobne. Ale to snáď možno neskôr, ked už nebude brať na každu dovolenku deti 😉 ... ak by sme chceli byť veľmi exaktní, tak aj v SAE sa v ročnom období zima (v zmysle ročných období mierneho pásma) okúpeš, lebo zima končí 19.3. a v marci už je v SAE aj more fajn na kúpanie. A možno autorke stačí vyhrievaný bazén a teplý vzduch a to sa dá dostať v SAE aj v januári.
Ale aj ja sa budem osobne tešiť ked napísete konkretne hotely, ktore ste navštívili a odporučate s detmi a su čo i len trochu exoticke (komerčné, nekomerčné, turistické, neturistické) a dá sa tam ísť vyhriať od novembra do apríla. Ja stravim vždy tolke hodiny a dni hladanim niečoho vhodného (mám tri male deti) a potešila by som sa akýmkolvek konkrétnym typom. dík
@martini ahoj. my sme naposledy s muzom boli https://www.booking.com/hotel/pa/island-plantat... - ale teda je to velmi malinke, sukromne ale adults only ( od 14 r deti ) - uprostred dzungle, raj na zemi🙂
čo má exotika spoločné s tobogánmi a ihriskom?