Ahojte, v akej destinácií ste boli bez cestovky. Dajte postup ako na to, pripadne koľko ste ušetrili v porovnaní s cestovkou. Ako dlho pred odletom ste kupovali letenky plus hotel. Ďakujem.
Ja som takto bola v Egypte,
Letenky a hotel sme kupovali 4 mesiace pred termínom.
Priamy let z Viedne bez prestupu, letenky pre 4 osoby s batožinou 20 kg pre všetkých stáli 800 EUR cez wizair, hotel na 14 noci s all inclusiv 1200 cez booking, víza pre 4 osoby som kupovala až po prilete do Egyptu za 80 EUR spolu. Taxi z letiska do hotela stal 5 Eur, netrebalo objednavat dopredu. Na letisku sme kupovali aj karty do mobilu, cca 15 G 12 Eur, Čiže spolu to bolo cca 2100 EUR. Ušetrili sme tisícku v porovnaní s cestovkou.
Výhodu som videla v tom, ze prvý deň sme sa dostavili k raňajkam a posledný deň sme opúšťali hotel po večeri, kdezto cez cestovku sme mali už aj tak, že prvý deň sme dorazili k večeri a domov išli skoro ráno z hotela bez raňajok, akoby sme boli ukrateni o 2 dní.
Poistenie som zvlášť neriesila, lebo platím celoročne cestovne poistenie.
Aj neovládame, dorozumievali sme sa prekladacom a trochu ruský..
Kto ma chut a čas môže napísať svoju skúsenosť.
@stvura určite to bude možné aj pre 5 clennu rodinu. Niektoré hotely majú rodinné izby, boli sme aj my tak, spálňa s manželskou posteľou a v druhej izbe 3 postele.
Chodievame bez cestovky všade, Blízky východ, Karibik, Ázia, ale aj európske ostrovy. Ale nechodíme kvôli cene, chodíme bez CK kvôli tomu, že chceme veci, ktoré nám cestovka neposkytne (napr. hotel, v ktorom nebudú Slováci a Češi, business class letenky),
Tiez chodime bez cestovky, Europa, Azia, USA a v pohode. Mna to bavi vsetko vyhladavat a planovat)
My bezne cestujeme bez cestovky, nic na tom nie je. Treba si uvedomit ze vsade ziju ludia, a povacsine aj pomozu ked je treba. Taxiky, busy, vlaky a hotely funguju vsade rovnako.
Ked idem s cestovkou, tak len kvoli tomu luxusu ze nemusim vsetko sama citat, nemusim sa pripravovat, len si vezmem veci a postaraju sa o mna a budem v bezpeci (ked idem sama).