Dobrý deň, chceli by sme ísť v lete niekam na dovolenku k moru. Niečo exotickejšie, Zanzibar, Maurícius, Fidži, Bali, Filipiny…?? Čo by ste odporučili, nejaké konkrétne oblasti, hotely, letenky. Niečo v strednej cenovej kategórii. bez all inclusive
@saimon653 do týchto krajín odporúčajú v zime alebo na jar potom tam bývajú obdobia dažďov ja som bola v inej časti exotiky a to raz na malých divoch tam sme boli koncom apríla počasie nádherne voda mala 28 stupňov a druhý raz som bola v dominikánskeho republike boli sme vo februári počasie voda pláže úžasne
Odporucam Filipiny ostrov Boracay
@saimon653 toto vobec nie su destinacie na leto 🙈 hlavne si popozeraj kde su kedy obdobia dazdov/monzunov a podla toho vyberaj. To co si napisala by som skor absolvovala na jesen/v zime. My sme napriklad na filipinach boli mesiac od polky januara do polky februara a pocasie bolo super.
urcite by som tam išla januar februar maxim marec
Vobec nie je pravda, ze vsetky tieto destinacie nie su na leto. evidentne odpovede od takych, co tam v zivote neboli. Mauricius, Seychelly = juzna pologula, obdobie dazdov konci cca v aprili. Takze Mauricius a Seychelly su destinacie dovolenku v obdobi od maja do cca oktobra. Potom zacinaju pribudat dazde a prichadza obdobie cyklonov. Vid aktualny cyklon na Mauriciu. V oboch destinaciach som bola v maji. Pozri si klimaticke tabulky. Okrem toho karibske ABC ostrovy su takisto ostrovy, ktore su idealne v lete (Aruba, Curacao) a myslim, ze Barbados je takisto mimo oblasti hurikanov.
V lete ani do jednej z týchto destinácií. Nielen že tam nie je ideálne počasie, ale nefungujú ani niektoré služby, ktoré "v sezóne" bežia normálne. Jediné + je, že sa tam dostaneš za menšie peniaze, ale je to na úkor služieb a počasia.
@sissi2183 nie od mája do októbra, ale od októbra do mája. Máš to popletené, na Maurícius lietame pravidelne už 10 rokov, Seychelly podobne. V júni tam začína "zimná sezóna". Takže asi tak. Z Barbadosu sme sa vrátili minulý týždeň...
@sissi2183 bola som vo vsetkych destinaciach, kt autorka spomina, okrem fidzi. Je to kombinacia blbeho pocasia v lete (niekde) a toho, ze ked je tu 30 stupnov, tak letiet cez polku zemegule je odveci, preto tie odporucania ist tam vtedy ked v europe je zima 🤷🏼♀️ je to ale v lete lacnejsie, to je asi jedine plus.
@sissi2183 tak ešte raz, posledných 10 rokov lietam na Maurícius každý rok buď apríl alebo máj. Mali sme tam pred 10 rokmi svadbu, tak preto. Vieme o tej destinácii prakticky všetko, prešli sme ostrov komplet, už aj medzi domácimi máme zopár priateľov, ktorí nám ochotne o ostrove rozprávali toľko, že by som mohla vydať sprievodcu. Čo sa týka počasia, nikdy sme nezažili viac než mierny vietor (podľa toho, na ktorej strane ostrova si) a nárazové tropické daždíky, ktoré tam sú úplne normálne (za 14 dní, vždy tak každý tretí deň, cca 20 minút). Známi, ktorí tam lietajú radi január/februára zažili aj búrky). Neviem koľkokrát si tam bola ty a ani neviem, čo sa píše v tabuľkách, píšem reálne skúsenosti👍
@saimon653 do tychto destinacii sa nezvykne chodit v lete, ale na beskoru jesen, v zimnom ci jarnom obdobi