Exotická dovolenka

saimon653
17. jan 2024

Dobrý deň, chceli by sme ísť v lete niekam na dovolenku k moru. Niečo exotickejšie, Zanzibar, Maurícius, Fidži, Bali, Filipiny…?? Čo by ste odporučili, nejaké konkrétne oblasti, hotely, letenky. Niečo v strednej cenovej kategórii. bez all inclusive

hellwant
17. jan 2024

@saimon653 do tychto destinacii sa nezvykne chodit v lete, ale na beskoru jesen, v zimnom ci jarnom obdobi

andrejka1974
17. jan 2024

@saimon653 do týchto krajín odporúčajú v zime alebo na jar potom tam bývajú obdobia dažďov ja som bola v inej časti exotiky a to raz na malých divoch tam sme boli koncom apríla počasie nádherne voda mala 28 stupňov a druhý raz som bola v dominikánskeho republike boli sme vo februári počasie voda pláže úžasne

vlado818
17. jan 2024

Odporucam Filipiny ostrov Boracay

milanemila
17. jan 2024

@saimon653 toto vobec nie su destinacie na leto 🙈 hlavne si popozeraj kde su kedy obdobia dazdov/monzunov a podla toho vyberaj. To co si napisala by som skor absolvovala na jesen/v zime. My sme napriklad na filipinach boli mesiac od polky januara do polky februara a pocasie bolo super.

tecila
17. jan 2024

@saimon653 v lete z týchto exotických krajín sa dá ísť do Indonézie tam je paradoxne sucha sezóna od mája do septembra. Inde ako píšu vyššiu v exotike cez lezo môžu byť monzúny a daždivo

19mmm71
17. jan 2024

urcite by som tam išla januar februar maxim marec

sissi2183
17. jan 2024

Vobec nie je pravda, ze vsetky tieto destinacie nie su na leto. evidentne odpovede od takych, co tam v zivote neboli. Mauricius, Seychelly = juzna pologula, obdobie dazdov konci cca v aprili. Takze Mauricius a Seychelly su destinacie dovolenku v obdobi od maja do cca oktobra. Potom zacinaju pribudat dazde a prichadza obdobie cyklonov. Vid aktualny cyklon na Mauriciu. V oboch destinaciach som bola v maji. Pozri si klimaticke tabulky. Okrem toho karibske ABC ostrovy su takisto ostrovy, ktore su idealne v lete (Aruba, Curacao) a myslim, ze Barbados je takisto mimo oblasti hurikanov.

tiezjedna
17. jan 2024

V lete ani do jednej z týchto destinácií. Nielen že tam nie je ideálne počasie, ale nefungujú ani niektoré služby, ktoré "v sezóne" bežia normálne. Jediné + je, že sa tam dostaneš za menšie peniaze, ale je to na úkor služieb a počasia.
@sissi2183 nie od mája do októbra, ale od októbra do mája. Máš to popletené, na Maurícius lietame pravidelne už 10 rokov, Seychelly podobne. V júni tam začína "zimná sezóna". Takže asi tak. Z Barbadosu sme sa vrátili minulý týždeň...

sissi2183
17. jan 2024

@tiezjedna ty to mas dobre popletene. Si pozri aktualne spravy z Mauricia a klimaticke tabulky!!!

milanemila
17. jan 2024

@sissi2183 bola som vo vsetkych destinaciach, kt autorka spomina, okrem fidzi. Je to kombinacia blbeho pocasia v lete (niekde) a toho, ze ked je tu 30 stupnov, tak letiet cez polku zemegule je odveci, preto tie odporucania ist tam vtedy ked v europe je zima 🤷🏼‍♀️ je to ale v lete lacnejsie, to je asi jedine plus.

tiezjedna
17. jan 2024

@sissi2183 tak ešte raz, posledných 10 rokov lietam na Maurícius každý rok buď apríl alebo máj. Mali sme tam pred 10 rokmi svadbu, tak preto. Vieme o tej destinácii prakticky všetko, prešli sme ostrov komplet, už aj medzi domácimi máme zopár priateľov, ktorí nám ochotne o ostrove rozprávali toľko, že by som mohla vydať sprievodcu. Čo sa týka počasia, nikdy sme nezažili viac než mierny vietor (podľa toho, na ktorej strane ostrova si) a nárazové tropické daždíky, ktoré tam sú úplne normálne (za 14 dní, vždy tak každý tretí deň, cca 20 minút). Známi, ktorí tam lietajú radi január/februára zažili aj búrky). Neviem koľkokrát si tam bola ty a ani neviem, čo sa píše v tabuľkách, píšem reálne skúsenosti👍

saimon653
autor
19. jan 2024

@tiezjedna ahoj, ďakujem za odpoveď, vedela by si mi odporúčať nejakú konkrétnu oblasť na Mauríciuse alebo nejake konkrétne ubytovania? ďakujem

tiezjedna
20. jan 2024

@saimon653 Ahoj, určite. Veľmi rada. Napíšem ti neskôr SZ, dobre?

saimon653
autor
20. jan 2024

@tiezjedna jasne v pohode, budem čakať

csillia
4. jún 2024

@tiezjedna ahoj! tiež ma zaujímajú tvoje skúsenosti... Uvažujeme, že by sme išli na vlastnú päsť 😉