Emiráty - máj 2023

dominika1505l
10. mar 2023

Ahojte idete niekto do Emirátov?

zuzanka.zuzu
10. mar 2023

my 🙂

dominika1505l
autor
10. mar 2023

@zuzanka.zuzu kedy presnejšie a ktorý Emirat?

zuzanka.zuzu
10. mar 2023

@dominika1505l my len dubaj a presne nevieme, chcela som hneď po skončení ramadánu ale v apríli tam ešte niečo máme takže to vyzerá až na prvé 2 májové týždne lebo potom je zase už nedýchateľne 😀 prečo?

yanni
10. mar 2023

@dominika1505l v maji je tam uz na vykyd. To teplo by nebol problem, ale ta vysoka vlhkost vzduchuuuuuuu. Mozes sa 5 krat za den sprchovat alebo sa spacirujes len v klimatizovanych budovach.

zuzanka.zuzu
10. mar 2023

inak dnes tam mali príjemných 31 😎 aspoň podľa toho čo mi písali kamošky

yanni
10. mar 2023

@zuzanka.zuzu ano, marec-april je este ok. Od pol-konca aprila je to uz hlavne s tou vlhkostou dost zle. Mame to tam obehane hadam v kazdom mesiaci v roku. Najhorsie je maj az september. Oktober-november je fajn, december-januar zima, od februara uz zase celkom fajn.

zuzanka.zuzu
10. mar 2023

@yanni vďaka za info ale my tam máme byt a ja viem ako tam je, nie som autorka

dominika1505l
autor
10. mar 2023

@yanni ja viem bola som tam raz v júni 😄schladzovala som sa v bazéne 😄

vlado818
11. mar 2023

My dubaj ( bola akcia wizz air za 100€ letenky)
Tiez v maji.

elmivelmi
11. mar 2023

a co v tom betonovom kraji obdivujete? Len otazka,ja si neviem predstavit chodit v klimovanych budovach a hlavne po obchodnych centrach.Co sa tam da vlastne robit?Ked je clovek akcny,nie sa len vyvalit ako velryba niekde na plaz.

vlado818
11. mar 2023

@elmivelmi napisem vam v maji. Ci to bolo prvy a poslednykrat alebo. Kvoli tomu betonovemu kraju tam idem ja osobne.

oliverceky
11. mar 2023

@zuzanka.zuzu byt máte priamo v Dubaji v niektorom mrakodrape?

yanni
11. mar 2023

@zuzanka.zuzu my sme zili v Saudi. Ale Emiratsku vlhkost nepotřebujem. Kamos kupil v Dubaji byt ako investiciu a prenajima ho přesně takym, hlavně Europskym, blaznom, co idu obzerat "betonovu džunglu".

yanni
11. mar 2023

@elmivelmi vela tam cestuje, len aby mohli povedat. ze boli v Dubaji. my sme v Emiratoch boli casto, ale len koli moru, kedze v Saudi sme zili v pusti, tak zmena klimy. A mali sme to za rohom.

elmivelmi
11. mar 2023

@yanni ja som pozerala o Dubaji dokument ale pre mna aboslutne nie,hlavne ze vsade len autom,ziaden bike,pesi asi tiez nie,teplo,beton a klima.Ja ani nie som nakupny maniak,mna celkovo nakupne centra unavuju,radsej objednavam online,alebo skor take tie obchodiky co maju aj atmosferu,take sme videli na dovolenkach v Taliansku,Spanielsku.

fever
13. mar 2023

@elmivelmi neviem kde chodíte na takéto hlúposti, práve v dubaji je stále čo robiť. 20 rôznych pláži - každá iná, nákupných centier tam nie je viac ako u nás. Dopoludnia sa môžeš špacírovať po obchodoch, poobede lehniť na pláži, na večer ísť do mesta. Pozrieť čínske, filipínske, indické štvrte, navštíviť atrakcie. Púšť, fontánu, dubai mall, marínu. Dubaj je veľké mesto ktoré nestihneš pobehať ani za mesiac. Na rozdiel od trapného chorvátska, kde ležíš na jednej kamenistej pláži celú dovolenku a nemáš kam poriadne ísť. Poznám milión ľudí ktorí sa nudili v južnej európe a tešilo sa domov ale nikoho, kto sa nudil v dubaji.
Obchodíkov je v tomto meste na každom kroku milión a atmosféra je úžasná.
Auto nepotreba, všade jazdí hromadná doprava a cenovo dostupné taxi

elmivelmi
13. mar 2023

@fever vsetko nuda,lezat,nakupne centra ci pises ,stvrte a vsade autom.Prepac ale z toho co si napisala je co akoze zaujimave,obchody a stvrte?A tie stvrte si echt ano?Haha v dubaju echt filiponske to mas sko u nas si zajts na cinu,aj tu mame take stvrte.
V Chorvatsku som nebola ale zasa sestra boli na destinacii,ze maly vyber z 20 olazi,od pieskovych po hlboke ale o kilometer plytke.Tak nvm kde na to chodis ty,plus tam je aspon viacej zelene a hlavne nemas vsade klimu a mozes aj oesi alebo fajn vylet na bike.Ale ak Vam vyhovuje len lezanie na plazi a nakupovanie asi ten bike,ci prirodu neocenite. apre akcneho cloveka asi nuda a horuco

tiezjedna
13. mar 2023

@fever tak niekto si pozrie dokument a má jasno😎 No neviem, v Dubaji sme nudu nezažili, resp. keď sme sa nudiť rozhodli, tak sme sa tam dokázali nudiť rovnako ako v inde na svete. V Dubaji je x možností, nuda tam rozhodne nehrozí tomu, kto ju vyložene nevyhľadáva. A bavia ma ich služby, ktoré su vždy top! Ale na Chorvátsko mi nešahaj, na to sa DBX teda nechytá ani prírodou ani morom😉

fever
14. mar 2023

100 ľudí = 100 chutí. Mne sa nepáči v chorvátsku pre studenú vodu, nevyspitateľné počasie a služby ktoré sú pre turistov niekde aj 4x drahšie ako pre domácich. Chorvátsko je pre mna otrepané , nudné a nezáživné. Ale existujú ľudia ktorým sa tam páči viac ako v dubaji, všetko to je o osobných preferenciách. Dubaj je veľkomesto, za prírodou sa chodí do iných lokalít.

oliverceky
12. máj 2023

@zuzanka.zuzu aj by,t prenajímate, prosím?

zooeynka
12. jan 2024

Baby co sa vyznate, take v januari Ras al Khaimah je blbost? Bude este "chladno" na kupanie a more studene?

tiezjedna
12. jan 2024

@zooeynka v januári je to na kúpanie iba ak máš rada studenšiu vodu...

zooeynka
12. jan 2024

@tiezjedna lepsie februar? (Az tak sa neponahlam). Ci az marec?

tiezjedna
12. jan 2024

@zooeynka najlepší je november 😀 Ale koniec marca by už mohol byť fajn👍

zooeynka
12. jan 2024

@tiezjedna november je daleko🙂