Dievčatá ktoré ste boli tento rok osobným autom na dovolenke v Chorvátsku...využili ste možnosť na dialnici v Chorvátsku a platili ste mýtne elektronicky? Ako to funguje...je to lacnejšie?
@fialoocka Ahoj my sme sa prave vratili s Chorvátska vyuzili sme elektronicku platbu.Nieje to lacnejsie poplatky su take iste ale usetrilo nam to 2hod.zapchu na dialnici kedze mali pokazene cash platenie.Ja urcite odporucam platit elektronicky ak mas na mobile nastavene sms tak po zaplateni myta si to hned aj odkontrolujes 🙂
@ulucia akurat som sa pytala v inej diskusii na platbu kartou na mytnici, ale opytam sa aj teba:
1. mozem platit obycajnou debetnou kartou, ktoru pouzivam tu na Slovensku na bezne platenie,alebo je treba kreditnu kartu?
2. nie je problem s menou? viem, ze v hotovosti sa da platit v eurach, ale ci aj tieto kartove platby su tak isto, alebo bude banka strhat nejaky poplatok za platbu v zahranici?
@hradnapani nam to zobralo obycajnu visa, nebolo treba kreditnu. Teda stacila debetna. A banka si za platbu v zahranici neuctuje skoro ziadna ... to si pamatam ze bolo tak 10 rokov dozadu mozno, ale teraz nie. Ale dost mastne si vedia dat zaplatit vyber z bankomatu, takze radsej vsade platit kartou.
@albao ok ,dakujem ,tak to je super 🙂
@hradnapani ja som platila obycajnou kreditnou kartou ale na mitnici su nalepky akou kartou sa da platit.S menou nieje problem ono si to stiahne a pride aj vypis na mobil platba kartou v zahranici je zadarmo ale za vyber z bankomatu si strhava banka 15€
@ulucia tak ten vyber, to je riadna palka... Dakujem!
@hradnapani ja som bola tiez zhrozena takze vsade kde sa dalo tak som platila kartou 🙂
no mne to nevzalo tak som musela platit eurami☹ ale naspat už kunami mam v slovenskej Maestro modrú kartu ale už na pumpe a inde mi to vzalo
vrelo odporucam platit systemom ENC- Elektronicka naplata cestareine za osobna vozila.
Prva cesta vas vyjde rovnako ako keby ste platitli hotovostou alebo kartou. Vsetky dalsie cesty vas budu stat o 21,7 percent menej.
Krabicka ENC /elektronicke opredplatne myto/ je prenosna na rovnaku kategoriu vozidiel (mozete pozicat kamosom) - pri kupe obsahuje predplateny kredit a moze tento kredit navysit priamo pri kupe doplatenim hotovosti- alebo cez internet.
Pri kazdom vyjazde s mytnej brany vam ukaze na infpanyl stav vaseho kreditu.
Tym ze pouzivate system ENC - vyuzivate samostane jazdne pruhy cez mytnu branu - BEZ ZASTAVENIA -iba znizenim rychlosti a tieto pruhy su vecsinou prazdne.
Odporucam.
Cez tyzden nebyva az taky problem s platenim myta ani hotovostou avsak v sobotu a v nedelu hlavne pri navrate z Makarskej (Dalmacie) byva problem platenie myta na mitnici Demerje (Lučko) - kde byvaju (ako aj tuto sobotu ked som sa vracal) -4-5 KM kolony vozidiel co odhadujem na cca 2 hodinky cakania.
Tu odporucam aj tym ktory si nezabezpecia ENC aby v sobotu aelbo v nedelu odbocili na paralelnu cestu ktora navadza na mitnicu kde sa plati ENC a tu sa da platit aj platobnou kartou. Na ostatnych mitniciach sa da platit kartou aj tak kde je platba cash...ale tu je samostatna mitnica na ENC a karty.....je 3 KM pred mytnicou CASH .
Ukazaka (vsimnite si tu kolonu vozidiel na lavej strane cakajucu na platbu cash )
https://www.youtube.com/watch?v=KLjeENSfjRs@ultra to je super, že je táto smart škatuľka prenosná v rovnakej kategorii....a poradíš mi, kde sa dá kupiť tento modul ENC? Na čerpacej stanici? Počula som, že sa predavaju s kreditom.....ked plánujeme cestovať na Makarsku do Drašnic, ake by bolo cca mýtne v oboch smeroch... nevieš mi poradiť?....pravdepodobne sa dá všetko platiť eurami ked nemáme kuny....či?
Na cerpacich staniciach ENC uz nepredavaju. Kupit sa daju na niektorych mitniciach (mytnych branach)
Ja som kupil na mytnici na odbocke na VARAZDIN (pisal osm to vyssie) - viem ze sa da kupit aj na LUCKO.
Daju sa kupit predplatene kredity
333 kun
555 kun
888 kun
----priamo tam kde kupis ENC sa daju dobit pomocou hotovosti alebo platobnej karty (daju sa dobit aj cez net po zaregistrovani sa)
Presnu vysku myta v kunach sa dozvies napriklad tu http://chorvatsko.travel77.com/dovolena/dalnice...
ano...myslim ze na vsetkych mitniciach - okrem Lucko-Demerje - pri navrate s Dalmacie su platby cash a kartou spolu....... ENC je vzdy samostatny pruh.
Najvecsie zapchy vznikaju na mitnici Lucko_Demerje v smere od Dalmacie do Zagrebu -presne ako tuto sobotu ked som sa vracal a bola tam kolona cca 5 KM. Preto Chorvati vybudovali na tejto mitnici (Lucko) samostatnu - presunutu mitnicu - DEMERJE - na ktorej sa plati vyhradne ENC a kartami - je to samostatna mitnica cca 4 Km pred CASH mitnicou Lucko - ....... po prejdeni oboch mitnic sa cesty spajaju naspet.
Ak aj nemate ENC a budete sa vracat v sobotu alebo v nedelu - odporucam zaradit sa na mitnicu DEMERJE- a zaplatit kartou - usetrite si 2-3 hodinky cakania. - tak ako je tom videu co som sem daval
Tak som prave cez internet - pomocou platobnej karty dobil kredit na ENC-krabicke o 500Kun- (kamarat ide o tyzden a pozicia si ho odo mna) bolo mi strhnute 395 kun (v prepocte) takze ako som spominal je tam zlava cca 21 percent
hlavne je to rýchlejšue, pohodlnejšie a je to aj lecnejšie
Zdravím, krabičku ENC vo Varaždine kúpim nonstop aj v noci?
My sme ju tam chceli kupit okolo 6.h, ale poslali nas na Lucko, myslime si, ze asi sa im nechcelo. Na Lucko sme narychlo nevedeli zaparkovat, tak sme ju nakoniec bez problemov kupili cestou domov v Sibeniku
Na internete najdete otvaracie hodiny ktore su cca od 06,00 do 22,00 ale prave zo skusenosti z ineho fora a aj z vlastnej skusenosti viem ze su tam NON STOP - ja som kupoval krabicku vo stvrtok o 23,00 hod. (V skrini odkail ich vytiahla ich bola cela kopa)
Pokial nekupte na odbocke na Varazdin tak sa da kupit na LUCKO - treba is do prhu ENC-na pravej strane - tam je rampa s vratnikom - tomu poviete ze idete kupovat ENC a on vam ukaze parkovisko.
@janko99
@ani3012 my sme kupovali ENC na druhej odbocke od hr. prechodu Gorican. na prvej ju nemali. teraz vas necham chvilu matematicky ratat, ale zobrali sme tu s najväcsim kreditom, lebo tu so strednym kreditom nemali. z dialnice sme zisli prvy exit za sibenikom a domov sme sa napoili na dialnicu v sibeniku. zostavajuci kredit mame 757 kn. kupovali sme 23.7. 2013 nadranom, mozno okolo 03.00 hodiny, neviem presne.
Ahojte, neviete akymi kartami sa da platit? Manzel ma visu,s tou sme uz platili.ale tento rok ideme na 2 autach a ja mam maestro,tak sa bojim ci aj s mojou sa bude dat zaplatit.
Alebo mi viete poradit kde by som to zistila? V mojej banke mi budu vediet podat tuto informaciu,?
Pozdravujem z dovolenky v chorvátsku,ENC som kúpil bez problémov aj v noci 02:30 na mýtnici na odbočke na varaždin,samozrejme že mali iba tú najdrahšiu ale vzal som ju takže ok.Ďakujem za rady
https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/dovolenka-v-chorvatsku-2013-s-malymi-detmi/
tu sa to prave prebera na poslednej strane