Egypt v 2.polovici októbra

anickask1991
10. aug 2019

Ahojte 🙂, chystám sa do Hurghady v 2.polovici októbra. Mám z.toho trošku zmiešané pocity, nakoľko doteraz som dovolenkovala v júly/ auguste. Našla som diskusie o.pobytoch v septembri a decembri. Tie ,,decembrové" ma vystrašili zimou, o ktorej baby písali. Tak sa chcem ,spytat, či už ste niektorá bola v októbri. Či mi bude stačiť ,,letná garderóba", teda šaty, tričká na ramienka...a tak.

bociandy
10. aug 2019

Ahoj, my sme boli pred par rokmi v oktobri v Hurghade a bolo to super - sice sme boli zaciatkom oktobra, ale verim ze aj druha polovica bude teplo. Staci Ti urcite letna garderoba do kufra. Teda ja teda vzdy pre istotu chcem mat aj po 1 ks s dlhym rukavom, ale to vlastne obliekam do lietadla kvoli klime aby som nezamrzla, uplne som si s tym vystacila🙂 Plus este ak by ste chceli ist na nejaky fakultativny vylet, treba mysliet na to ze niekde sa vyzaduju dlhe nohavice (treba zobrat vzdusne, ziadne rifle) a zahalene ramena. Zelam peknu dovolenku🙂

stanka190
10. aug 2019

S manželom sme boli minulý rok v októbri na dovolenke v Egypte. Úplne super, málo ľudí ,málo detí. Bolo teplo cca cez deň 29-30 C more teplé ,ale večer to už bolo na dlhý rukáv ...o to lepšie sa v noci spalo.

mogaa
10. aug 2019

@anickask1991 do Egypta sa chodí apríl, máj alebo október, november....cez leto sú tam bežné 40-tky, veľa ľudí ak idú napr.pozrieť pyramídy kolabuje....pri mori sa dá vydržať ale ak chceš ísť na fakultatívne výlety tak určite nie v lete....

anickask1991
autor
10. aug 2019

Ďakujem za reakcie, baby. Zbalim si teda riflovku a tenisky ešte naviac, k ostatnemu obleceniu 🙂

martinocka255
10. aug 2019

@anickask1991 my sme boli v októbri v Hurghade na svadobnej ceste a neľutujem ☺️ určite príjemnejšie než v júli... aj tak bolo cez deň 36°C, more príjemné, večer o 18tej už tma 😀 a jasné že si zbaľ letné garderoby, ale pre istotu som tiež mala riflovku ☺️

anickask1991
autor
10. aug 2019

@martinocka255 A boli ste začiatkom alebo v tej druhej polovici mesiaca? 🙂

elementissa
10. aug 2019

No do Afriky ísť v lete je samovražda. Určite lepšie na jeseň. More je ešte teplé a nezomriete na uvarenie sa

martinocka255
11. aug 2019

@anickask1991 od 6.oktobra myslím

frangipani_cz
11. aug 2019

Takhle na podzim se jezdí víc na Nil na cruise plavby (ty zase nejsou dostupné v létě), protože na celodenní koupání na pobřeží už to není. Problém je, že ty vysoké teploty jsou jen pár hodin přes poledne. Okolo 16 hod. začne západ slunce a chládek, v 18 od. je tma a pokud fouká, tak i celkem zima - určitě svetr a bundu sebou. Blbé je, že večer potmě v letoviskách není do dělat...
Ale moře je teplé celoročně, takže na šnorchlování v neoprenu to je OK.

anickask1991
autor
11. aug 2019

Začínam mať blbý pocit, že som.sa dala kamoškou ukecat na dosť neskorý termín...

martinocka255
11. aug 2019

@anickask1991 ja by som neľutovala 🙂 cez deň je tam naozaj teplo a večery sú príjemné, je tam široká škála výletov, skvelá kuchyňa... Do akého hotela/resortu idete?

anickask1991
autor
11. aug 2019

@martinocka255 už 4.x do Grand Resort, v Hurghade, veľmi sa mi tam páči 🙂. No veď, ak by tam bolo od 18. do 25.10. také pocko, resp. teplota, akú ste mali vy od toho 6.10., bola by som rada, tých 36st by mi úplne stačilo 😉. Avšak obávam sa, že by ten takmer 2tyzdnovy rozdiel mohol byť výrazne citeľný

flavia1
11. aug 2019

@anickask1991 Ahoj, my sme boli, ale v prvej polovici oktobra. Vyhoda bola prijemne teploty cez den, ale nevyhoda velmi skoro tma a vecer som na programe sedela v teplej bunde, lebo u nas bola zima, takze som ju nastastie mala. Uz by som v tomto termine nesla.

martinocka255
12. aug 2019

@anickask1991 nooo v Grand resort sme boli aj my a perfektne boloooo, och!!! užite si dovolenku! 🙏😊

anickask1991
autor
13. aug 2019

@martinocka255 ďakujeme 🙂. Inak, podarilo sa mi to prebookovat o mesiac skôr 😉

ikuska187
19. sep 2019

@anickask1991 ja som bola raz koncom októbra a bolo super - horúco, raz prelom november / december a stále sme sa kupali - cez deň 26 stupňov, noc ale chladná aj vietor studený a raz v auguste a skoro 50 stupňov.

erika1811
17. dec 2019

@martinocka255 ahoj prosim ta to ste boli v tom cervenom hoteli co je za grand hotelom?my tam ideme v juny a neviem ci sa mam tesit lebo niektore recenzie co som potom nasla boli otrasne😱az sa tam bojim ist so 6 rocnymi detmi.

erika1811
17. dec 2019

@anickask1991 mozem poprosit aj o vas nazor.dakujem.vidim ze vy ste tam uz ako doma😁

anickask1991
autor
17. dec 2019

@erika1811 zdravím 😉, no, my sme to teda nakoniec prebojovali z konca októbra na koniec septembra a odporúčam. Bolo teplo, áno, ale príjemnejšie, než v júly...more podľa mňa rovnaké, ako v júly, necítila som rozdiel. Konečne som si pozrela aj pyramídy, pretože predch. roky by som tam v tom júly asi zhorela.

erika1811
17. dec 2019

@anickask1991 a hotel?nebol velmi spinavy?strava?

anickask1991
autor
18. dec 2019

@erika1811 vieš čo, bola som v E.4x a vždy v Grand Resorte, no a vrátim sa tam opäť. Treba si priplatiť 20€ za deluxe izbu pri objednávke zájazdu a potom na recepcii poprosiť o izbu na prízemí, či max.1. poschodí. To je základ, čo sa izby týka. Inak je čistá, aj hotel, hlavná jedáleň ma síce rozkyvane stoličky, obcas čašníci nestihnú upratať stoly, ale ja také veci neriešim. No sú ľudia, čo riešia aj prasknutú obkladacku v kúpeľni 🙂. Odporúčam vziať si vlastný fén ( ja si beriem vždy a všade), na izbe síce je, zabudovaný, aké slabý alebo dysfunkcny. Kamkoľvek prídem na dovolenku, či pobyt, všetky kľučky, nábytok a v kúpeľni vanu+toaletu utriem utierka mi Dettol. Či som na SK alebo v Egypte. Izba denne čistá, chlapci ju tam každý deň upracu, ak necháš na zemi uteráky, dajú čisté, ak nechas na stole euro-dve, nájdeš si aj kvetinku 🙂. Od tohto konkrétneho hotela je more asi 5 minút chôdze, ale po výdatných raňajkách to neprekáža. Ja som ozaj spokojná, nie platená reklama. Čiže tak 🙂

erika1811
18. dec 2019

@anickask1991 dakujem pekne .lebo niektore recenzie su hroza.my mame ale izby standart a to som nevedela pri objednavke...tak uvidime ci pomozu peniazky v pase na recepcii.a co traviace problemy?lebo mam 5 rocne dvojicky a bojim sa toho velmi.viem ze je to individualne.a robia aj vylety odtial?chcela by som ist pyramidy pozriet aj muzeum .ale deti by som nebrala samozrejme.nas ide totizto 13 tak bude mat kto strazit.a este sa spytam na more .su tam aj korali da sa nieco vidiet .ci len piesok?

martinocka255
18. dec 2019

@erika1811 ano ani taky oooobrovsky cerveny grand resort, uplne pradny je snad po kazdej stranke... popravde ani ja nechapem preco tolko negat. recenzii, ale my sme boli najviac spokojni