Egypt s deťmi

lienka9
26. dec 2018

Mam otazku s akymi "najmladsimi" detmi ste boli v egypte..teda kolko rokov mali deti ked ste boli na dovolenke v egypte/pripadne turecku.dakujem.

lindusss2016
26. dec 2018

@lienka9 egypt 5 a turecko/tunis = 2/3, uz sa lresne nepamatam, kde to bolo kedy. Ale bolo dooobrych par rokov dozadu

nika_m
26. dec 2018

Ja som stretla v egypte v juli v najvacsich horucavach uz aj rodinku s babatkom, ktore malo teda max 3-4 mesiace...ja by som si trufla ale asi az od tych 2-3 rokov, zalezi od dietata, predsa len je to uplne iny level hygieny...ak ale davate pozor na to aby dieta pilo len balenu vodu a nejedlo piate cez deviate tak kludne aj s takym malym no 🙂

dankabetka
26. dec 2018

Ahoj, my sme boli v turecku v 5*, syn mal prvy krat 18 mes. a druhy krat v jeho 27 mes.
Cesta uplna pohoda, ani v najlepsi snoch som si to tak nevysnivala, cesty tam aj naspat prespal, teda mne na rukach v lietadle ale spal ako poleno, prvy krat sme boli 11noci, druhy krat 7 noci, jedol a pil vsetko co tak male dieta moze jest, nemala som ziadne zabalene potraviny, dokonca pil aj ich kravske mliecko lebo on je velmi mlieckovy a nic mu nebolo a teda ani nam.

kikina84
26. dec 2018

@lienka9 my sme boli Tunis s 5 rocnou..najlepsia dovolenka..a toto leto ideme Egypt Marsa Alam s 8 rocnou..tak tesim na snorchlovanie,zasa nieco nove skusit 🤗

dankabetka
26. dec 2018

Len pre doplnenie my sme boli v sept. a juni, v letnych mesiacoh je v turecku hic aj pre dospeleho a nie to pre dietatko, takze sme sa vysokym teplotam vyhli 🙂

lienka9
autor
27. dec 2018

Dakujem za odpovede 🙂 my sme uz v egypte boli a sa nam velmi pacilo.taktiez maly uz s nami bol aj v rime lietadlom takze myslim ze aj let by sme zvladli..jedla a pitia sa tak nebojim to si budem vediet odstriehnut. skor toho ze v komplexe mame vela bazenov a vodnych atrakcii pre deti a tam sa neda 100%odsledovat aby sa dieta nenapilo vody ked sa jasi..ako ste toto riesili?nam tvrdili ze ta voda by mala byt nejako filtrovana.

lienka9
autor
27. dec 2018

A este otazocka davali ste detom nieco aby im zle nebolo?ako dospeli si vieme dat tie ich tabletky a nejaku domacu ale pri detoch to len prisno strazit co zjedia?!

nika_m
27. dec 2018

@lienka9 my sme s detmi neboli lebo az teraz cakame prve ale ako dospeli sme mali zasobu tabletiek endiex, su presne take ako tie ich egyptske na crevne problemy, skus sa mozno popytat v lekarni ci je nieco podobne aj pre mensie deti, resp pozri na nete pribalovy letak a mozno mozu uz aj endiex..myslim ze hylak ma reklamu ze je tiez na crevne problemy pri cestovani do takycchto exotickych krajin...vody v bazene som sa napila aj ja a z tej mi nic nebolo, skor z ladu ak ho robili z obyc vody a neliali do stroja na lad vodu z barelov...zo stravy mi nikdy zle nebolo ale jedla som primerane, nezapijala zmrzku pivom a podobne experimenty :D

dankabetka
28. dec 2018

Ahoj, este teda doplnim odpoved na tvoju otazku, my sme davali drobcovi probiotika asi 4-5 dni pred odletom a potom asi 3-4 dni v turecku, ale ked som videla, ze je ok probiotika som prestala riesit a uz sme ich nedavali a vodicky popil tiez v bazene teda vela vela ale nic mu z nej nebolo, neviem ci nahooda alebo co ale bol ok, my sme celkovo z oboma dovolenkami boli v turecku spokojny velmi, aj kvalitou sluzieb aj cistotou a domacu sme samozrejme zabudli doma 🙂 takze ani na dezinfekciu nas dospelakov sme nejak neriesili 🙂 prajem kraaasnu dovolenku ako kolvek sa rozhodnete 🙂

lienka9
autor
29. dec 2018

@dankabetka dakujem krasne.tie probiotika su super napad.nas maly bude mat tiez tak 18mesiacov a kamarati planuju asi rocneho vziat tak zistujeme uz vopred co a ako 🙂

lienka9
autor
29. dec 2018

@dankabetka este by som poprosila hotel/rezort kde ste boli.dakujem!!

mogaa
29. dec 2018

ono záleží od hotela, my sme boli v Egypte 2x, oba hotely 4*, prvý priamo v Hurgáde - strava super dávali európske jedlá aj dezerty, druhý hotel bol na okrajovej časti - tam bola strava čistá katastrofa - stále len kuracie mäso na rôzne spôsoby s divnými omáčkami a dezerty tie ich domáce.....no bývalo nám zle všetkým.....nám teda bolo povedané v oboch prípadoch že naše lieky na črevné problémy nezaberajú, takže tam sme si kupovali tie ich - boli aj pre deti, pri menších deťoch 1/4-1/2 tablety.

mogaa
29. dec 2018

Osobne si myslím že Turecko s malým dieťaťom je lepší nápad ako Egypt

lienka9
autor
29. dec 2018

@mogaa dakujem. aj nad Tureckom uvazujeme.mas nejaky tip na hotel? My sme boli v egypte a nam sa velmi pacilo.boli tam aj rozne restauracie vramci all inclusive takze velky vyber preto uvazujeme sa tam vratit aj s detmi 🙂

mogaa
29. dec 2018

No veď Egypt je fajn, ale naozaj tam nie je hotel ako hotel....sestra chodieva do Turecka - vždy boli spokojní, ale vyber si aj dobrú cestovku. Kolega keď tam bol - im dali uplne iný hotel - manželské postele boli 2obyčajné spojené a madrac jednej bol o 2cm vyšší🙂🙂ja si názvy hotelov nepamätám bolo to dávnejšie...

dankabetka
29. dec 2018

My sme boli v Side, rezort bol Kamelya, boli sme v hoteloch Kamelya Fulya a Kamelya Selin, je to cely komplex, v nom su tri hoteli, tieto dva co som napisala ja su 5* , ten Selin posobi luxusnejsie ale mne sa pacilo aj vo Fulyi, ten treti je 4* a su to take bungalovceky alebo skor domceky a male bytovcicky kde su apartmany, z vonku vyzeraju velmi pekne a udrziavane ale vo vnutri sme neboli, tak neviem posudit, cely komplex posobil v case ked sme boli my cisto a prijemne ale neboli sme v hlavnej sezone , ale v sept 2017 a juni 2018 , je tam vela bazenov a mozu ich pouzivat vsetci zo vsetkych hotelov, a je tam aj aqua parcik 🙂

barborakarin
9. máj 2022

@dankabetka ahoj,prosim ta,je možnost sa vo fulya ubytovať aj na prízemí? Alebo su izby az od prvého poschodia? Ideme s kočíkom a babom a vzdy boli výťahy dost vyťažené ked sme boli predtym v Turecku tak zisťujem.dakujem

dankabetka
10. máj 2022

@barborakarin ahoj, priznam sa toto si velmi uz nepamatam, ale skor asi nie v tych dvoch hoteloch tam asi bolo zazemie a jedalen, ale ta 4* cast mala take bungalovy a domceky a tam isto boli izby aj na prizemi. Prepac ak som nepomohla, uz sme tam boli veru davno, ale pamatam si, ze rezort krasny a dovolenka tam bola super.