Ahojte kočky, boli ste teraz niekedy v Hurghade na dovolenke??? Išli by ste tam teraz v júli na dovču??? Pýtam sa preto , lebo sú celkom dobré ceny a boli sme tam už viackrát a vždy to bola fajn dovolenka kde sme si oddýchli. Len teraz mam obavy , že sa môže hocičo stať ( myslím teroristické útoky ). Išli by ste ???
@regina8 my sme sa vratili pred tyzdnom z Tunisu,,dva dni po nasom navrate sa tam stal ten utok,,kusok od nas to bolo..no az nas zamrazilo..Tiez som zakladala pred dovolenkou temu ci ist alebo neist do Tunisu kvoli utokom..pisali mi niektory ze by nesli,niektory ze by sli..My sme riskli a oplatilo sa..bola to super dovolenka..ale stale nadtym rozmyslam ze co keby...!!! skratka po tejto skusenosti sa tam urcite nevratim..a viem ze v Egypte pred dvoma dnami opat nieco bolo v ramci utokov..no ja by som teraz asi nesla :( ..ale to je prave to,ze co sa zasa zabarikadujes doma a nikde nepojdes? je to celosvetovy problem co sa utokov tyka..nielen arabskych krajin..takze bud to risknes a nic sa nestane alebo budes mat smolu..v tomto ti asi nikto neporadi..skor take tvoje vnutorne pocity to musia byt,ci sa na to citis,alebo nie..drzim palce 🙂
@kikina84 áno je to celosvetový problém, ale v poslednom čase je už toho príliš.....☹ My sa tiež nezabarikádujeme doma, ved keď niečo tak nám to tak či tak nepomôže. Ale nebudeme vyhladávať nejaké takéto destinácie, asi skočíme iba sem do Maďarska. Teda aspoň my. Je smutné že človek sa nemôže cítiť bezpečne nikde
Ahoj Andrea, ja som kvôli bábätku tiež uvažovala necestovať ďaleko a tiež som zvažovala Maďarsko, mna však odrádza tých 60tisic utečencov, ktorých tam momentálne majú.. Niekedy mam pocit, ze jedine bezpečne je skutočne nevystrčil päty z domu.. 😒 tak či onak, nemám s dovolenkou tam žiadnu skúsenosť, vieš mi poradiť nejaké fajn miesto pre rodinu s deťmi?
Veď práve ten pocit, že sa môže niečo stať je hrozný.... pozeráme aj Krétu ale tam za tú istú cenu máme slabý grécky all inclusive, bez lehátok, slabšie ubytko a tiež sa v Grécku bohvieako vyvinie situácia ... no vôbec neviem čo robiť ... asi fakt nikam neist ... ale minulý rok sme neboli nikde a že tento rok si doprajeme a hrúúúúúza ....
@kasssiopea My bývame blízko hraníc takže Maďarsko poznám dobre. Ideme tentoraz do Hajdúszoboszlo, je tam nádherne veď aj keď si dáš do Google tak ti vyhodí krásne fotky, ubytko som zohnala cez net. Je to top medzi aquaparkami a kúpaliskami v Maďarsku Nádherné riešené fakt aj pre veľké aj malé deti. Ak máte malé bábo tak odporučím nájsť ubytko niekde ďalej od hlavných ciest a od kúpaliska, lebo tam to večer žije. Źivá hudba atď. na každom kroku. Síce aj my máme jeden a pol ročného a sme asi 50 m od kúpaliska ubytovaný. Vstupné pre nás 4och vyjde na celý týždeň na cca 100 €. No ale pre malého neplatíme. A ubytko nás vyšlo na týždeň na 180€. Nie je to síce luxus, ale je tam čisto a poriadok. Tak dúfam budeme spokojný. Ovšem ubytko sa dá zohnať aj v inej cenovej kategórii ale tam je potom aj zariadenie luxusnejšie. Aj Tiszaujváros je super, je to tiež Aquapark. Alebo môj brat chváli Nyíregyháza, ale tam som ja ešte nebola tak neviem. A do Miskolctapolca, tam ideme akurát túto nedeľu na otočku. Tam sú tie jaskynné kúpele. Teplá voda, no taká akurát. A kúpeš sa akože v jaskyni, ale majú aj vonkajšie bazény. Rozmýšľala som aj nad Balatonom, ale len za to, že malý sa strašne rád hrabe v piesku a tam sú tie pieskové pláže, ale je to jazero, takže voda studenšia.
@regina8 tak potoom jedine vzialenejšie miesta...Ja si myslím že Kanárske ostrovy atd. by mali byť v pohode, bez rizika, ale zase za iný peniaz
@andrea_galova ved prave pre nas styroch by tie Kanarske vysli dost a to nehrozi 🙂 .... preto som chcela vediet ci nahodou niekto nebol v Egypte ze aka je tam situacia ....
@regina8 Veru aj my sme 4ia 😀 takže to poznám 😀 tiež to u nás nehrozí 😀
my sme boli v Egypte pred 7mimi rokmi, vtedy vybuchla bomba v stredisku sharm el shaku a tiež sme zvažovali či ideme alebo nie, a nakoniec sme išli a nelutujeme
caute, bol niekto teraz na dovolenke v Hurghade?
No my sme boli v Egypte - Makadi Bay na rozhraní jún-júl a môžem len a len odporúčať 🙂 maximálna spokojnosť, krásne teplé more a super počasie na istotu. Boli sme už 7x a neľutujeme...šli by sme hneď znova 🙂 a boli sme aj s deťmi - malými 🙂
@maminka226 boli ste v Sunwing Waterworld Makadi?
my sme s manzelom chodili iba od egypta, a s detmi sme chodili do Turecka, ale Egypt nas stale laka.. len sa bojim, ako to bude s pocasim, ci nebude extra teplo zaciatkom augusta ...ked na pocasi mi dava, ze tam teraz byva 40-43stupnov...
my sme boli s našim malým už keď bal 1 rôčik a zvládol to v pohodičke - lepšie ako my 🙂 keď mal 2 minulý rok, tak sme boli znova v Egypte a tento rok sme sa rozhodli to "risknúť" znova 🙂 a neľutujeme... A s tými veľkými horúčavami to tam tak býva, aj my sme mali v priemere 40 stupňov, ale to tam nie je tak cítiť, pofukoval stále vietor. No a samozrejme, že v tej najväčšej horúčave počas obeda sme si šli oddýchnuť na izbu 🙂
@maminka226 a boli ste kde? Sunwing Waterworld Makadi ?
Tia Heights Makadi 🙂 cez Fischer.
@maminka226 tento hotel je cez ETI a pozeram, ze oni lietaju z BA s flyniky s kym ste leteli?
Ja som bola v Tia Heights v makadi a nespokojnost. V porovnanim so Sharm el Sheikh,kde som bola uz 2x malo Tia velmi nepekny pristup personalu od recepcie az po jedalen, uroven ich dive centra taka mizerna ze sme isli do vedlajsieho resortu,kde to bolo lepsie.Jedine,co mal ten hotel pekne bola plaz. Inak v tom hoteli bolo vela rusova pokial si vas pomylia s rusom,tak spravanie strasne,az ked sme im vysvetlili,ze z ruska nie sme, nevieme ani bla po rusky a hodila som striktny bristky akcent tak sa zacali spravat o dost milsie,ze ako prepacte my sme nevedeli,ze nie ste ta haved. Rusi tam ten hotel podla mna v sluzbach zhumplovali. Jedlo bolo nic moc, tak sme chodili do hotela vedla,co boli sami nemcuri tam. keby viem,tak ideme do toho vedlajsieho hotela a mame pokoj. Ja som bola teraz posledne v Shar el Sheikh a to sme boli ubytovani z casti v sukromi, mimo resortu a velmi fajn. Sa mi zda,ze na ulici maju menej zavadne jedlo nez v tych resortoch. Lebo mi nic nebolo z toho,co som si kupila alebo mi uvarili na jachte.
V Tii sme boli už po 7x a je pravda, myslím, že služby neboli posledné roky nič moc...ani strava, ani personál a bolo to tak aj pred dvoma rokmi, čo sme boli. Ale tento rok sa to tam zlepšilo o 100 percent - prístup personálu neskutočne ochotný a strava bola výborná, inak by sme tam nešli s malými deťmi. Služby diving centra sme absolútne nevyužili, keďže nepotápame ani nešnorchlujeme 🙂 a čo sa týka pláže, myslím, že ma tú naj čo v Makadi môže byť, boli sme už aj vo vedľajších hoteloch - od pláže po ľavej strane Sunrise Royal Makadi a po pravej strane Jaz Makadina, Iberotel Makadi, troška ďalej v hoteli Royal Azur, no ale pláž nie je tak suprová ani pri jednom. A keďže nám ide hlavne o tú pláž - malé deti, tak sme zvolili variant Tia 🙂 a čo sa týka tých rusov, sú v Egypte asi skoro všade, resp. iba v máloktorom hoteli nie sú. Aj v Tii boli, sú a budú, je to ich najväčšia klientela 🙂 V Sharme sú dobré služby, aspoň čo sme boli my, ibaže tam nie je dobrý vstup do vody - koraly, to je tak pre dospelých čo potápajú, šnorchlujú, myslím si. Ale to je vec názoru a každý z nás očakáva od dovolenky to svoje 🙂 🙂 🙂
Ja osobne asi nie. Tiež som rozmýšľala nad dovolenkou pri mori. Kukala som aj pred pár dňami rôzne destinácie, a hneď keď som uvidela pláž taký zlý pocit som mala, a vôbec to nebola pláž v Tunisku Je pravda, stať sa môže hocikde hocičo hocikedy, ale keby niečo, nikdy by som si neodpustila že som vedome ohrozila svoje deti a svoju rodinu. Ja si myslím že tento rok to prežijeme aj bez mora. A uvidíme o rok, aj keď ten pocit ma bude asi mátať stále.