Egypt dovolenka

19. nov 2024

Ahojte, leto 2025 u nas doma uz riesime intenzivne. Mame vybrany egypt oblast hurgada oblast Safaga, boli ste tam niekto? Na ako dlho odporucate pobyt v egyte? Zvazujeme 14 dni, ale neviem ci nam nebude dlho. Na druhu stranu chceme ist aj na nehake vylety. Decka 6-13 rokov, ako je s hnackami? Vieme tomu nejak predchadzat? Neboli sme este v tejto krajine ake cervene more nas laka

katarinaba
19. nov 2024

V Hurghade som bola tusim 4 krat. Zdravotne nam nikdy nic nebolo. Ale mi tam nechodime na hody, jeme rovnako ako doma - velmi malo. Zeleninu, ovocie, maso, cestoviny. Aj pizza, hranolky. Alkohol nepijem. Preventivne? Co ti ja viem, my nikdy nic. A potom su taki, co uzivaju probiotika pred a po, niektorym nic nebolo a druhi sa pototo.
Lieky na hnacky su dostupne v lekarnach aj u delegata, len ceny sa lisia, ale nie je to palka. Su to atb a uzivaju sa az od prvych priznakov. Alebo ist na infuzky, vraj do dvoch hodin si fit.
Pred Egy som chodila do Tunisu a prve dve navstevy Egy som chodila na 2 tyzdne. Mna by odtial nedostali ani po mesiaci, ale deckam bolo dlho. Tak ostatne dve dovolenky sme boli len na tyzden. Takze musis zvazit podla deti, ci by vydrzali. Aj za tyzden stihnes vylety. Moje decka su 15 a 9, cize aj vo veku tvojich boli v Egy.

janinah
19. nov 2024

Maj až september nie sú na výlety,je príliš horuco.Ja som naposledy v apríli myslela,že v Luxore zdochnem.14 dní za mna veľa .Hnačky sme nikdy nechytili,naposledy sme už ani nedezinfikovali vnútro slivovicu ako sa zvykne robiť.Nepouzivame ich vodu ani na umývanie zubov.S deťmi vo vašom veku skus pozrieť aj Grécko a grécke ostrovy.

katarinaba
Včera o 04:10

Je tam vela vyletov, ktore sa daju absolvovat aj v lete a s detmi. Egypt nie je len Luxor. Delfinaria, akvarium, stvorkolky uplne v pohode. Mini Egypt. Rozne vylety na lodiach, ponorka, snorchlovanie. Vecerne vylety do puste s programom. Aquapark. Jazda na koni. Vzdy chodim prelom jul/august a vsetko spomenute sme absolvovali. A mari sa mi, ze je tam aj muzeum, to je klimatizovane.

jaanna
Včera o 14:26

Ahoj @katarinaba ....vidím, že máš s Egyptom skúsenosti....My by sme tiež tento rok chceli ísť pozrieť s deťmi (15, 13) Egypt. Vieš prosím odporučiť nejaký hotel? Cestovky toho ponúkajú strašne veľa, no niektoré hotely sú fakt staré a nepekné...a pamätám si ich ešte spred 18 rokov, keď som bola v Egypte naposledy....Nehľadám lacný hotel, hľadám kvalitný...Ideálne, keby sa dalo v blízkosti šnorchlovať...Ak máš nejaký tip, napíš prosím....Ďakujem

katarinaba
Včera o 15:09

Ja som bola:
Titanic Palace
Titanic Beach Spa & Aquapark (tieto su susedne, maju spolocny aquapark)
Aladin Palace
Grand Waterworld Makadi
urovnou su si velmi podobne, nie su to prave luxusne, ale uplne normalna uroven, cisto, jedlo rovnake, upratovanie a cistota podla mna vyborne, vsetky maju aquapark
Prve dva mali velky odliv, ale po mole sa dalo pekne do casti, kde bola voda po pas aj hlboka - vsade sa dali vidiet rybycky na snorchovanie, plus v tej hlbokej bolo toho dost
Aladin pri hoteli plaz zo zaciatku nic moc, ale da sa ist pesi asi 5 minut po plazi na krasnu pieskovu plaz hotela Jasmine, vtedy bol hotel zatvoreny, tak bolo miesta dostatok, inak vsade taky slaby snorchel
Garand Waterworld - plaz je pekna, pozvolna, obcas koral, ale na snorchel je tam toho dost, aj korytnacku som vychytala.
Vsade, okrem Jasmine plaze, odporucam obuv do vody.
Hotely si pozri napr. na Tripadvisor. Ak by este nieco bolo, napis.

sono2
Včera o 15:21

Ja nechápem čo máte s tými prejedaniami a bruchom. To sú proste baktérie. Mali sme s mužom rovnako dvakrát. Máš to tak na štyri dni. Kľudne to môžu dostať. Rátaj s tým.
V Turecku som napríklad dostala už na druhý deň. Čiže, sme prišli noc a ďalší deň večer teplota a hnačka. Dcéra o pár dní hrcala, mužovi jedine nebolo nič. Normálne som chytila baktérie. A to nebolo ani nejako horúco v tom Turecku. V Egypte to bolo tiež tak že zrazu začalo bolieť brucho a voda. Taka hnačka. Čiže kľudne.
My sme chceli ísť teraz na jeseň na týždeň, ale poviem ti pravdu, keď som si predstavila, že z 7 dní budeme 4 dní behať po zachodoch nechala som to radšej tak. Mame 2 deti.
Hotely vyberám fakt vždy ako excelentne hodnotené, vyberám v rakúsku. A deje sa to.
Ak čo, lieky kúpite tam. Na viac dní by som šla. Predchádzať tomu sa nedá. Aspoň neviem ako.

katarinaba
Včera o 18:18

@sono2 ano, jedno su bakterie. Ale mnoho ludi tam je piate cez deviate, takmer do prasknutia. Ale co je najhorsie - chlastaju tam prechladene napoje na rozhorucene telo a to je proste zarucena hnacka kdekolvek na svete. A potom to pripisuju faraonovej pomste. A nezanedbanitelny je aj clovek samotny - niekto ma cestovatelske problemy - tak ako vy - Turecko, Egypt - pritom takmer nik sa na tieto problemy v Turecku nestazuje. A ja a moje deti - cestujeme stale - Europa, Tunis, Turecko, Egypt - vzdy prelom jul/august, ziadne predrazene vychyrene hotely a nikdy nam nic nebolo. Aj hygienu robime s ich vodou, kolkokrat sa decka nalongali vody z bazenov. Stredny aj zamerne ochutnal vodu v Tunise. A ziadne crevne problemy sme nemali. Preto ak nieco budeme mat - tak to nastopro bude faraon. Ja to u vas skor vidim na problem s cestovatelskou hnackou ako bakterialnou z Egypta.

sono2
Dnes o 07:23

@katarinaba to niesme my. My sme práve absolútne odolná rodina. To mali vtedy všetci s ktorým sme sa v hoteli zoznámili, vtedy egypt sme taktiež neboli sami a celkovo na egypt sú odjakživa takéto referencie. Vtedy v Turecku rok 2018 proste niečo bolo. Aj tu sa to riešilo na koníkovi, neboli sme v Turecku raz ale tento jedenkrát to bolo takto. Ty buď rada, že ste takéto ešte nezažili. Čo nieje kľudne môže byť. Proste s tým treba rátať.