Ahojte, blbá otázka, ale ako to chodí v Egypte, ako sa dáva bakšiš pri pri check-ine na recepcii, aby ste dostali lepšiu izbu? Treba to nejako nenáadko, alebo je to v pohode aj normálne a robí sa to "verejne"? Nemám s tým skúsenosť, ale viem, že sa to robí aj v tých lepších hoteloch, navyše takto chceme dosiahnuť aj early check-in, tak nech tam netrapoším ;) Ďakujem
Ahoj, ja som najprv poziadala o lepsiu izbu a ak mi ju dali, dala som im 20 dolarov (izba vo vyssej cenovej kategorii). Tak isto sme si na zaciatku uplatili casnika pri bazene a pri veceri. Vzdy nam drzal stol s krasnym vyhladom a behali k nam kazdych par minut, ci nieco nechceme. 🙂 s casnikom od bazena sme sa dokonca skamaratili. Takze tak. Nam tie peniaze nechybali, im pomohli a znacne to zvysilo nas dovolenkovy komfort 🙂
Haha, o peniazoch v pase som ešte nepočula. Ja si vždy pozriem izbu, čo mi chcú dať a ak sa mi niečo nepáči, spýtam sa, či majú izbu nie na prízemí, čo nesmrdi po fajčení, s posteľou pri stene alebo hocičo...na 90% vyhovujú...
@vikusjk ahoj, my sme mali z cestovky objednanú izbu s výhľadom na ulicu, pri check-ine sme sa spýtali, že či sa dá lepšia izba a recepčný, že jasne, dá sa a hodil taký úsmev a čakal, tak sme vytiahli 10 € a dostali sme parádnu izbu 🙂 keby sme originál objednávali takú akú sme dostali, tak nás stojí o 70 € viac :D
@6myska no my mame izbu s vyhladom na more, ale chceli by sme skorsi check-in, a pani z cestovky povedala, ze nam to moze zajednat, ale ze sa bude dat aj normalne za baksis vybavit potom (priletime rano o 6, tak aby nas ubytovali skor). Tak snad sa podari a bude sa nam pacit 🙂
@vikusjk dali sme do pasu peniaze, ale až, keď sme boli pozrieť izbu a nepáčila sa nám.Tak nás vzali do apartmánu za nekresťansku sumu a, keď som videla k čomu to speje, tak sme dali doláre do pasu.len časom sa budeš cítiť ako chodiaca peňaženka nemám problém dať čašníkovi, upratovačka, ale potom už všetci pýtali aspoň cigarety
Moja skúsenosť, že sme dali všimne do pásov a recepčný nám to vrátil 😂 ale upratovači a barmani si vzali
ahojte mna by zaujimalo ci sa daju v hoteli vybrat peniaze su tam nejake bankomaty ci?vdaka
neleti niekto zajtra do Taby? 🙂
@vikusjk ľudia zvyknú dávať do pasu 10-20€ ale v zásade to nič neurýchľuje ani nezlepšuje 😀
mne sa osvedčilo vždy slušne prísť, pozdraviť, poprosiť a vždy mi bolo vyhovené k mojej spokojnosti aj bez bankovky v pase (a naopak, tí čo sa na to spoliehali, tak ešte čakali, kým ja som už bola dávno ubytovaná). Záleží, na koho natrafíš.