Egypt a jeho nástrahy

22. okt 2022

Ahojte maminky. Zvažujeme Egypt. Aké infekčné alebo nebezpečné choroby pre ročné dieťatko hrozia?? Očkovať proti niečomu?

stellarstar
22. okt 2022

Kukni pod tebou témy

mirage
22. okt 2022

vazne chces ockovat rocne dieta kvoli dovolenke v Egypte? /Pytam sa ako mama plne ockovanych deti/ A proti akej zakernej chorobe, cihajucej v Egypte by si chcela dieta ockovat?

autor
22. okt 2022

@mirage napriklad meningokoky?

janinah
22. okt 2022

Vrátili sme sa z rezortu pred pár dňami,boli tam aj deti aj menej ako 1 rok.Osobne by som tam tak malé deti nebrala,na to máme grecko,chorvátsko.....všade klíma,pri mori sme vymákli tri dni riadny vietor,keby nedajbože bolo treba lekára,tak si to tam neviem predstaviť...faraon pomsta sa nám vyhla,ale nie je to pravidlom...a že v tej motanici ludí sa nám vyhol aj covid považujem za malý zázrak

cajomila
22. okt 2022

Boli sme v Egypte s 2 deťmi, síce väčšie...ale úplne bez problémov.
Rezort bol super čistý, strava výborná...no neviem, čím a kde sa chcete nakaziť za tých pár dní 🤷.
Jedine dcéra mala problém s uchom ( z letu), kúpili sme v lekárni niekým a bolo vyriešené.

cajomila
22. okt 2022

Ale vo vašom prípade, ak máte takýto strach z exotických krajín, radšej by som zvolila "európskejšiu" destináciu.

konikkon
22. okt 2022

Toto píšem ako človek, ktorý bol v Egypte milión krát, vzdy niekoľko krát do roka, v rôznych destináciách, ktorému sa v Egypte nikdy nič nestálo a Egypt je moja srdcovka. Do Egypta bežne jazdia rodiny s malými deťmi a dovolenka je pre nich bezproblémová. Treba vybrať kvalitny 5* hotel, cestovať napríklad v máji alebo v októbri. Leto by som úplne vynechala. Dodržiavať zásady hygieny a veľký dôraz klásť na to, čo dieťaťu ponuknes z All inclusive ponuky jedál. Lebo väčšina ľudí nemá žiadnu faraonovu pomstu, ako sa ľudia domnievajú 🤦. Väčšina ľudí má bežne tráviace ťažkosti, ktoré plynú z inej klimy, prehrievaniu organizmu a z prejedania sa. Nás ,, európsky" organizmus a zažívaci trakt nie je na to zvyknutý. Človeka potom preháňa, zvracia, môže byť dehydrovaný. U ročného dieťata toto môže spôsobiť horší priebeh. Ale väčšinou to dopadne v pohode. Dovolenka je viac menej bezpečná. Ja osobne však s mojimi deťmi do Egypta pôjdem až keď budú mať vek 2 roky a viac. Aj napriek všetkému mám voči Egyptu rešpekt a o deti sa jednoducho bojím. Choďte do európskej destinácie.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ceklis
22. okt 2022

Ja som bola s deťmi v Egypte tri krát. Sama dokopy 5krat. Chodíme už tak, že kúpim letenku, vybavím ubytko (žiaden 5* all inclusive), apartmány a všetko tam riešime indivindi.
Keby nešli tak hore letenky, isli by sme aj častejšie. Vek deti, 2 a 6 rokov