Egypt

marek657174
4. aug 2024

Dobrý deň . Chcel by som radu a aj nejaké recenzie . Chcel by som ísť na dovolenku do Egypta ( single ), každý chváli Makabi ale čo tak Hawaii ? Ďakujem .

martinmmartin
4. aug 2024

@marek657174 na Hawai mas ovela dlhsi let ale je tam ovela krajsia priroda

princeznickaa
4. aug 2024

Ak myslím hoteli s názvom Havai v Egypte, tak tam chodia poväčšine Egypťania.

marek657174
autor
4. aug 2024

A La pacha alebo tak nejak .

mrkva1
4. aug 2024

@marek657174 la pácha je dosť skromný hotel. Už starší vybyvaný. Kukni recenzie na nete

lakebabe
4. aug 2024

@marek657174 Myslíš Makadi? To je štvrť hotelov v Egypte tam je tych hotelov viac. La pácha je starý lacny hotel, myslím ze už ma len 3 hviezdy, netusim kto ho moze chváliť, Hawai je tiež veľmi slabý ma 4 hviezdy. Prečo vyberas konkrétne tieto ? Kvôli cenovemu rozpočtu?

marek657174
autor
4. aug 2024

Nie len tak náhodne , vieš niečo čo sa ozaj oplatí. Nielen okolím a službami , cennú neriešim .

maca1984
4. aug 2024

Vyber si niečo kvalitnejšie.
Toto si si vybral zrovná také ehm, shity.
Chceš šnorchlovať ? Chceš byť v meste ? (Mesto-centrum, nákupy..), nechceš len adult only hotel ?

marek657174
autor
4. aug 2024

@maca1984 Pravdu povediac chcem len vypnúť z tohto blazinca a prehodnotiť niektoré veci a čo ďalej , čiže tak . Možno to mesto centrum .

lakebabe
4. aug 2024

@marek657174 tak si pozri Seagull , je v podobnej cenovej hladine, ak nie si veľmi náročný aj cena je lacná, kamaráti tam boli už osem krát a si úplne v centre. Je tam aj prerobená časť. Oni tam chodia kvôli cene a polohe a pokiaľ nie si uplne náročný na nové zariadenie a lepšiu stravu tak by so to. mohol mat fajn

nahodnemeno
4. aug 2024

ja ako single cestovatel odporucam v egypte plavbu po nile napr. ponuka čedok aj v dost velkej zlave sa da....a je tam all inclusive asi 1-2 dni v marsa alam alebo hurghade...ale ta lod na nile je parada a clovek vidi pamiatky

maca1984
4. aug 2024

Tak ak nie si náročný, tak Sea gull vyššie spomenutý. I keď teda napíšem úprimne, ja by som si ho nevybrala /kvalita a poloha/. To je naozaj centrum a hoci Egypt milujem, tak do tamtej časti idem len na nákup, inak by ma tam asi šľak trafil 😂
Z tých kvalitných Steigenberger Al dau , je to tiež priamo v Hurghade ale v "novom centre" na nákupnej promenáde, avšak je oveľa kľudnejšia ako to spomínané staré centrum /Sheraton/.
Alebo potom niečo v Sahl Hasheesh /krásna oblasť,kľudná/ taxíkom za pár korún sa dostaneš kamkoľvek potom. Za Sahl je spomínané Makadi bay.
No však popozeraj v skupine, možno ti tam niečo padne do oka, alebo sa popýtaj tam, viac hláv, viac vie.
Peknú nedeľu ešte.

lakebabe
4. aug 2024

@maca1984 vidíš a my zas starý Sheratton milujeme 😄 sme tam kazdy deň taxíkom v meste , hocikde sme ubytovani, po veceri ideme tam s kamarátmi, po baroch, po restikach, v Marine. Bývať by som tam nesla , lebo tie hotely sú strašne, ale strašne mame radi tu atmosféru tam. To je sto ľudí sto chutí, preto je ťažko poradiť, keď človek nevie ci druhý preferuje.

maca1984
4. aug 2024

@lakebabe vieš čo, predtým mi to tam nevadilo, naozaj rada som tam chodila , ale teraz naposledy boli domáci tak otravní, že mne bolo do plaču.
Proste jak chodiace kasičky sme pre nich boli.
Alebo.. čakala som pred Sherry str.na môj taxík, a 6 x ! bol za mňou z tých modro-oranžových taxi jeden, nech idem s ním a good price a dokola.
2 x som mu pov.že mám objednaný svoj taxi, ďakujem a on prišiel ešte 4 x.
A aj preto by som tam ubytovaná byť nemohla, lebo vyjsť tam von, to by ma asi zabilo 🤣
Ja už len nákup tam, reštaurácia a hajde tam dakde do svojho kĺudu .
V Maríne ok, tam je kĺud 😁

marek657174
autor
4. aug 2024

@maca1984 Ďakujem . Veď toto chcem kľud a pokoj. Len nech budú služby ok a aj strava.

lakebabe
4. aug 2024

@maca1984 tak to hej na nich sa treba obrnit😄
Nas chodí vždy viac minule sme boli asi osmi tak až tak otravni nie sú a ked čosi treba nechávame riešiť chlapov k nim až tak doterni nie sú.
Kedysi som to tam práveže nemusela , ale časom už áno. Hotel mame vždy v kľudnej časti a večer takto 😁

maca1984
4. aug 2024

@marek657174 tak potom to centrum vynechaj.
To je " blázinec".
Vyber si oblasť Sahl Hassheesh, tam je kľud, vylezieš z hotela a nikto tam spoza palmy nevyskakuje s ponukou " rolexiek", celý záliv si prejdeš kľudne pešo ,alebo sa dá požičať golfové autíčko.
Je tam pár reštaurácií, takže si môžeš posedieť aj mimo hotel, sisha kaviarne či ako to nazvať, námestie s fontánami.
Na Sheratone ( kde je Sea gull) stále trúbia autá, pláže mizerné, hotely vybývané.
Pozri v skupine pod mojim nickom, naposledy sme v Sahl boli vo V luxury, predtým v Pyramisa.
Nick diemerika pozri v skupine, tá chodi na druhú stranu v Sahl, názov hotela mi ani za ten svet teraz nenapadne.

maca1984
4. aug 2024

@lakebabe ja neviem, ale čím som staršia, tým viac mi lezú na nervy.
Roky tam chodíme, nevadili mi , ale už min.rok ma žrali, a teraz tomu dali " čerešničku".
Nechodím sama, chodím s manželom, alebo s kamoškami.
I keď teda áno, na nákup idem aj sama, to zas aby muža nekleplo zo mňa 🤣

lakebabe
4. aug 2024

@maca1984 to zas ja mam stále taky akýsi rešpekt voči nim, že sama tam do mesta nejdem. Viem ze je to bezpečne, ale necítim sa na to, lebo ma moc otravujú. Preto radšej všade s mužom on zas rad chodí po nákupoch 😄 chvalabohu. Za mesiac ideme zas tak uvidím v ktorej časti skončíme

lakebabe
4. aug 2024

@maca1984 ak chce mať kľudne aj Makadi tam je taka cenová Labranda club, my sme mali Labranda royal ten bol drahší , ale aj ten club bol fajn. A tam bolo kľudu až moc

maca1984
4. aug 2024

@lakebabe ja idem koncom augusta s kamoškami, ale ideme do apartm.jednej z nich a muž že " ty si daj predpísať xanax ak chceš ísť na Sheraton " 🤣
A áno, jasné aj Makadi, tam je tiež kľud.

lakebabe
4. aug 2024

@maca1984 apartmány su tiež fajn , my to necháme až po prázdninách, keď už budú deti v škole. Vždy ideme tak po 15.9

marek657174
autor
4. aug 2024

@maca1984 Tak potom ma ber zo sebou 😀

maca1984
4. aug 2024

@marek657174 prepáč, babská jazda 😁 decká doma, muži doma, voláme to egyptská slepačáreň 🤣

marek657174
autor
4. aug 2024

@maca1984 V pohode zo srandy 😀 Veď ja mám dosť bab z bývalej práce ( vamex ke pekáreň ) tam som sa ich napočúval až dosť 🤐

maca1984
4. aug 2024

@marek657174 🤣 no vidíš, to nechceš počúvať týždeň na dovolenke 😄
Ale keby si dačo potreboval v rámci Egy poradiť, kľudne píš.
Čo budem vedieť, poradím.

fidorka7
4. aug 2024

@marek657174 tak tie hotely čo dávaš tak služby a strava určite nie. pozri nejaký Pickalbatros aspoň

marek657174
autor
5. aug 2024

@maca1984 Ok . A niečo z týchto . Palm Beach resort ,Prima Life Makadi resort , Cleopatra Luxury resort , Labranda club .

lakebabe
5. aug 2024

@marek657174 Labranda je fajn boli sme ale v Royal ale oni sú prepojené iba club mal len 4 hv, ale more krásne, žiadne odlivu, strava dobra, bol tam útes na snorchel. Ak hľadáš kľud tak toto mas fajn.

slavomira236
5. aug 2024

@maca1984 ahoj ze casto chodis do egypta..porad nieco pri plazi vhodne pre mna a 2deti..a ak by bol aj nejaky tobogan to by bolo plus..taka rezortova dovolenka aby sme sa aj najedli aj troska deti zabavy mali. A nie moc financne narocne. Pozerala som tunis dalsi rok no vela ludi pise ze tunis uz nie..ze raz stacilo. Mne sa tam pacia olaze v tunise..no bojim sa cistoty izieb a stravy.