Egypt

18. feb 2024

Ahojte. Ešte som tam nebola. Keď chcem zájazd ale aj oddych, že napr 3 dní pozeranie miest a 3 dní ležať pri mori :D a chcela by som vidieť púšť, pyramídy, ťavy, miestnych ľudí a všetky zaujímavosti tak kde treba ísť konkrétne v Egypte ? Dakujem

lenuska9999
18. feb 2024

Podľa mňa ak chceš aj pochodit pamiatky aj oddýchnuť, týždeň je malo. Šla by som aspoň na 2 týždne

maca1984
18. feb 2024

Výlety sa robia z každej oblasti k týmto pamiatkam.
Teda pokiaľ nechceš ísť po vlastnej osi, že si napr .sama kúpiš letenky a vyskladáš tak, aby si bola v Káhire 2 dni napr.
A súhlasím s komentom vyššie- ak chceš vidieť Káhiru, Luxor, Abu Simbel ( to je 2 dňový výlet),púšť ,a aj oddýchnuť...tak týždeň je málo.
Cesta do Káhiry, Luxoru je únavná , prídeš vyšťavená ako citrón do hotela a nebodaj ak máš na ďalší deň ďalší výlet...budeš k.o.
Máme to absolvované, viem o čom píšem.
Do Káhiry už sa dá z Hurghady aj letecky.
Porozmýšľaj o aspoň 11/10 alebo 15/14 dní ak to chceš všetko za jednu dovolenku.

viestta
18. feb 2024

Ak mas dost velky rozpocet, kup si plavbu po Nile aj s navstevou pamiatok a potom sa presun za oddychom k Cervenemu moru

maca1984
18. feb 2024

Ešte jedna vec mi napadla..
Ak to chceš ísť cez ck do Egypta, tak ak máš dostatočný budget, kde sa dá, voľ privátny výlet.
Úplne sama/vo dvojici/partii svojej.
Tie hromadné cez delegáta to je o ničom.
Vchádzate skupina/odchádzate skupina.
Nie je nič horšie ako to, keď ty chceš ešte okukovať múmiu, ale musíš ísť, lebo o 20 min.máte byť hromadne v alabastrovej dielni.
Privátny si rozplánuješ ako ty chceš, si tam kde chceš byť toľko,koľko tam chceš byť.
Je to len otázka € ( a cez delegáta sa na privátny nedostaneš)

minesasubu
18. feb 2024

Hurghada a hotel podla tvojich financii , bezne sa robia vylety kade tade
mozes sa tam vratit viac krat , Egypt bude stale lacny sice nie tak velmi ako bol ale da sa to

jaja20
18. feb 2024

Ahoj,ak chceš, dám ti kontakt na jednu milú Češku, ktorá je vydatá za Egyptana a robia aj privátne výlety v dňoch, ktoré vyhovujú vám. My sme s nimi takto boli pri pyramídach len v skupinke 7 ľudí,z toho sme boli my 3 s dcérou.
Krásny výlet je aj na pláž Orange bay.

maca1984
18. feb 2024

@jaja20 Lenka -Alla ?

jaja20
18. feb 2024

@maca1984 Áno 🙂

maca1984
18. feb 2024

@jaja20 už sú rozvedení, a obaja majú svoj biznis.
Ja len pre to, že " ich "stránka už nie je" ich" kontakty sa zmenili 😉

jaja20
18. feb 2024

@maca1984 Písala mi na whatsapp z iného čísla a dala kontakt na svoju novú stránku. Že sa rozviedli,to neriešim 😉

jaja20
18. feb 2024
maca1984
18. feb 2024

@jaja20 ok, to je v poriadku- len teda už nie je manželka egypťana, tak uveďme veci na správnu mieru 😉 ich rozvod mňa vôbec nezaujíma.

maca1984
18. feb 2024

@jaja20 to mňa označovať nemusíš, ja to mám tiež- teda mala som, už nemám.
Tak isto na Allu .
Ale pomôžeš autorke.
Teda ak o to vôbec stojí- keď nereaguje

jaja20
18. feb 2024

@maca1984 Ja som ti to poslala preto, aby si vedela,že som "v obraze" ,že ešte stále organizuje výlety 😉

maca1984
18. feb 2024

@jaja20 a ja som veľmi dobre v obraze 😉 že už nie je manželka egypťana