E-sky

svrkova
3. máj 2022

Ahojte ma niekto prosim aj pozitivnu skusennost s portalom E-sky (nakup leteniek) ? nemam stale letenky a o den je odlet. Recenzie nie dobre ale citala som ich neskoro.
dakujem

miriam_s
3. máj 2022

@svrkova check in aby si dostala letenky sa robí priamo priamo u leteckej spoločnosti ktorou letis. To robíš ty sama nie E-sky

miriam_s
3. máj 2022

@miriam_s cez koho letis?

sissy27
3. máj 2022

@svrkova e-sky by ti mal poslať len confirmation code alebo itinerary alebo iné potvrdenie, check-in si spravíš online priamo na webe leteckej spoločnosti s údajmi od e-sky a potom budeš mať letenku (boarding pass).
Alebo teda v závislosti od toho, čo si si u e-sky objednala, tak môžu za teba spraviť check-in aj oni a poslať ti boarding pass, ale to sa zvyčajne robí až 24hod pred odletom (inak býva spoplatený - závisí od leteckej spoločnosti).
A do budúcna vieš, že letenky sa nekupujú cez sprostredkovateľov, ale priamo od leteckých spoločností...

mediana
3. máj 2022

E-sky bola divočina, keď sme leteli do Moskvy, nevedela som sa a nimi vôbec spojiť, komunikácia žiadna, potom ešte po ceste na letisko som sa horko ťažko dostala k 1 letenke, zvyšné 4 sme už riešili priamo na letisku, tuším bez poplatku, ale tie stresy to už nechcem zažiť, mam ponaučenie 😃 ale neboj, dopadne to dobre, vybavíš na letisku 😀

sissy27
4. máj 2022

@mediana ak cez esky kúpila letenky niektorej lowcost aerolinky, tak vybaví na letisku - za 50-60€ poplatok na osobu / jednu cestu…

svrkova
autor
4. máj 2022

@miriam_s Ryanair

mediana
4. máj 2022

@svrkova no a dostala si sa k tým letenkam? Ako to dopadlo?

svrkova
autor
4. máj 2022

nie stalenie stale ich nemam

svrkova
autor
4. máj 2022

status je rezervovane , rezervacia potvrdena, udaje pre check-in prijate , a ze cakame kym letecka spolocnost umozni odbavenie. palubne listky vam budu k dispozicii na staihnutie najneskor o 8hod.pred odletom.

svrkova
autor
4. máj 2022

ked sa prihlasim aj do ryanair zadam kod letu nemam email pod akym esky rezervovali , takze tam nic

svrkova
autor
4. máj 2022

@sissy27 no riadne som sa poucila a keby som kupovala prvy krat ☹ , kupovala som vzdy cez priamo cez let.spolocnost.

sissy27
4. máj 2022

@svrkova no nepoteším ťa, ale ryanair sa s tebou vôbec baviť nebude, ty si si od nich nič nekúpila, pre nich je zákazník esky... Držím palce, nech to dobre dopadne.

mirage
4. máj 2022

@svrkova neber to ako rypanie, ale preco nie priamo cez Ryanair?

svrkova
autor
4. máj 2022

@mirage no blbá som 🤔ale práve teraz prišli letenky 😊

svrkova
autor
4. máj 2022

Ahojte tak aspoň jedna pozitívna reakcia nakoniec na esky. Letenky prišli práve teraz 10 hod. pred odletom, ale priznávam sa ze som už stresovala vzhľadom na všetky negatívne reakcie na esky a nie dobre recenzie.

svrkova
autor
4. máj 2022

@sissy27
@sissy27 ďakujem, letenky prišli asi jediná pozitívna reakcie nakoniec na esky lebo letenky mam a môžem sa začať balit😊

sissy27
4. máj 2022

@svrkova super 👏👏👏 tak peknú dovolenku 😊

tinulky
14. júl 2022

Dobrý deň, prosím vás kedy vám prišlo potvrdenie o rezervácii leteniek? Ze vsetko prebehlo ako malo? Ja som robila rezerváciu pred 2 dňami a stale mi ukazuje ze sa spracováva, pritom peniaze odišli hneď ale žiadny mail mi ešte neprišiel. Tiež prvýkrát cez Esky kupujem a vidím ze to asi bola chyba. Nemáte nejaký telefonicky kontakt na nich? Na nete som nič nenašla. Ďakujem 😊

aleksandra1
15. aug 2022

@tinulky Dobrý deň. Aktuálne riešim ten istý problém. Kontakt na ich call centrum som síce našla, no nikto nedvíha. Prosím vás, ako to nakoniec s vami dopadlo?

conkiy
5. feb 2023

@aleksandra1 Dobrý deň, prosím, Vy ste ako dopadla? Ja som piatok ráno objednala letenky, doteraz mi neprišli :( Neviem, či mám čakať alebo.. Ďakujem vopred

svrkova
autor
5. feb 2023

@conkiy dobry den vsetko nakoniec dopadlo dobre odchadzala som na letisko bez leteniek ze tam to nejako doriesim ale pocas cesty asi 5 hod. Pred odletom letenky prisli. A na cestu naspat tiez . Boli to nervy ale vsetko bolo Oki. Verim ze to bude Oki.

conkiy
5. feb 2023

@svrkova ježiš mária.. a ak sa smiem spýtať, koľko dní pred odletom ste tie letenky kupovali? Ja letím 15teho.. teda mám letieť

aleksandra1
5. feb 2023

@conkiy Peniaze mi poslali do pár dní, podarilo sa mi aj dovolať na tú nešťastnú infolinku.
Čo sa leteniek týka, tie Vám nepošlú. Je treba spraviť pred odletom (záleží od leteckej spoločnosti, býva to 24 hod pred) online check in. Ten si urobíte priamo na stránke leteckej spoločnosti a boarding pass Vám príde do mailu ale budete ho mať aj priamo v aplikácii leteckej spoločnosti (odporúčam stiahnuť appku, ak je taká možnosť).

conkiy
6. feb 2023

@aleksandra1 takže Vy ste stornovali nákup.. Ja si check in spraviť nemôžem, lebo nemám ten kód.. Mám len číslo rezervácie, ale to je len interné číslo esky 😏 S tým ma aj na letisku pošlú niekam 😔

svrkova
autor
6. feb 2023

nerobila som si ani check in, vsetko urobili za mna a opakujem mne letenky prisli . Ako nahle ryanair im potrvrdil pre odletom 24 hodin, tak oni potom poslali mne.
Ja som kupovala letenky asi mesiac pred odletom a v den odletu mi letenky prisli do emailu.

conkiy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aleksandra1
6. feb 2023

@svrkova VŽDY sa musí robiť check in a online check in za vás nikto neurobí. Ak si ho nespravíte vy, urobia ho na letisku = zbytočné čakanie, prípadne príplatok.

aleksandra1
6. feb 2023

@conkiy Rozumiem. V akom stave je rezervácia? Je potvrdená alebo prebieha? +421 233 325 047 toto je číslo na ich infolinku, ja som čakala na linke "v poradí" síce 5 min ale dočkala som sa a vybavili čo bolo treba. Zavolajte tam, my vám takto moc nepomôžeme. A nabudúce rovno cez leteckú spoločnosť ❤ držím päste nech sa vám to podarí poriešiť. Mne totiž prebiehajúcu rezerváciu zrušili asi po 2-3 dňoch, skoro som nestihla booknuť ďalšie letenky. Samozrejme peniaze stiahli hneď. Ale aj vrátili po pár dňoch.

conkiy
7. feb 2023

Včera sme doriešili, navýšili mi letenky o ďalších 128 €, tak som celú rezerváciu obratom zrušila a aktuálne čakám na vrátenie peňazí.. Poslali mail, že do 7mich dní mi budú peniaze vrátené. Myslím si, že pošlú - doplním sem potom info, aby mali aj ďalší ľudia aktuality, ktorí by s nimi mali nejaký problém. Všetkým ďakujem za Vaše skúsenosti 🙂

conkiy
8. feb 2023

Za mňa chcem informovať, že Esky mi už vrátilo peniaze (včera), teda do 3 dní od zrušenia rezervácie mi vrátili celú sumu - na cent. Nemyslím, že sú podvodníci, ale určite sú to nervy, keď niečo zaplatíte v piatok a v pondelok poobede Vám napíšu, že pošlite ďalších 130 €, lebo letenky sú už drahšie alebo ako niektorí píšu, letenky (resp. booking) Vám prišli až cestou na letisko.. každopádne, už si budem lety riešiť naozaj napriamo u konkrétnych leteckých spoločností.