ahojte. bol niekto v Duce-Omis? pacilo sa vam? su tam pieskove plaze. zaujima ma ci je ciste more. dakujem
Ahoj my sme boli tri krat v Duce. Plaze su fajn ale totalny natresk uz by som tam nesla
My chodime kusok za Omiš - Stanici, kludne plaže, more je tam čisté, nie su tam bary ani disco, čo nám vyhovuje
@ivankamirka dakujem za odpoved. a ceny su ake?v restauraciach a v centre studenac? grecko korfu odporucam.boli sme minuleho roku parada.
@yoginko82 je to trochu drahšie ako u nás, minerálka 1,5l- 2l okolo 0,80€ kúsok pizze 10kun,veľká pizza okolo 70kun,zmrzlina 7kun,víno suché 0,7lgraševina 30kun,sladká voda Jana 1,5l alebo Coca Cola 2l okolo 1,5€. 1€=asi 7kun. My ideme autom do Asprovalty, už máme rezervované. V Omiši sme mali radi prechádzky a výstupy na hrad pirátska pevnosť. Z prístavu na hrad 1,5-2hod. Výhľad nádherný
@ivankamirka bojim sa hlavne ze nebude ciste more. citala som ze na plazach je riecny piesok z rieky cetina. a ta hlavna cesta.
@yoginko82 je tam podchod na pláž keďže tam bývajú kolóny auta tam idú veľmi pomaly niekedy krokom.
https://www.youtube.com/watch?v=8Dg30c5MDLU@ivankamirka to je duce omis?? lebo to vyzera velmi dobre.
Je to duce, hneď pri Omiši, oproti kempu Galeb. Pozri Google mapy.
@ivankamirka dakujem.ano pozerala som uz
Čisté, ale studené more, lebo neďaleko sa vlieva Cetina, ktorá tečie z hôr. Ponúkajú aj poldňové splavy na rafte na Cetine, super zážitok, ale s malými deťmi asi veľmi nie. Hneď za hlavnou cestou sa mesto dvíha do kopca, takže bývanie na priváte ďalej od cesty si človek obvykle odšlape. Ďalej do kopcov sa dá ísť aj na dlhšiu prechádzku alebo túru po starých dedinkách, kaplnkách, s krásnymi výhľadmi (ale to tiež až s väčšími deťmi). Ešte chválim rybie trhy v Duce (5 min autom), čerstvé ryby na grilovanie.
Trhy aj mestecko je krasne avoda vdaka Cetine prijemna a menej slana ale do hor urcite nie sam na vylet. Nam tam islo pri jednej opustenej kaplnke doslova o zivot ked nas tam z neznamych dovodov nahanali miestny s nozmi a obklucili nas autami. Odvtedy sme uz v Chorvatsku neboli.
@ivankamirka mozem sa este opytat na dialnicné poplatky v chorvatsku? nepamatate si kolko vas cca vysli? vdaka
Neviem presne na centy, ale prvá cestarina okolo 5,50 a druhá asi 28,€.
@ivankamirka ďakujem
@ivankamirka ahoj,nevieš či sa dá ísť do Campu Galeb aj keď tam nie sme ubytovaní kôli bazénom samozrejme za vstupné?
@lily14 neviem, my sme do bazénu nechodili, akurát sme tadiaľ prešli 🤷♀️
@ivankamirka aj my sme boli dva roky dozadu, tento popis presne sedí. Mali sme ísť znovu tento rok ale pustili sme to švagrinej... Je to ďalej, ceny nafty stúpajú.... :( ale švagriná tam bola snáď 4 x
@ivankamirka tie kolóny si veru pamätám. Ak to budete mať na pláž na pešo tak fajn, ale ak budete chodiť autom, treba vystriehnut "správny" čas, aby ste sa pokiaľ možné vyhli kolónam
Boli sme v Duce 4x. Nám vyhovuje, bývame v časti oproti kempu Galeb, blízko je obch. dom studenac, do prístavu prechádzkovým krokom je to 20-25minut, more je tam kľudné, piesok pri brehu múti vodu ďalej od brehu je čistá. Niekto tvrdí, že je tam studená voda ale mne v tej horúčave vždy vyhovovala, deťom takisto. Je vhodná pre deti a neplavcov 😉. Čo mi tam najviac vyhovuje, že nikdy sme nemuseli bojovať o miesto na pláži. Keďže deti sú už väčšie a mňa lákajú vlny toho roku ideme do Grécka.😊