Dubrovník alebo Split

alena0305
11. feb 2024

Chceme ísť na dovolenku do Chorvátska. Je pravda, že v Dubrovníku býva lepšie počasie, čiže menej búrok a tým pádom teplejšie more? Dubrovník je drahšia oblasť. Ak ste boli- aké máte skúsenosti - kde je krajšie, čo sa dá navštíviť? Ak máte typy na nie veľmi drahé reštaurácie. Ďakujem

janinah
11. feb 2024

Ani v jednom by som nebola celú dovolenku a klasika pláž a večerné prechádzky.Dubrovnik máš tak na jeden deň .je tam minimum tieňa.slnko praxi.predrazenw parkovanie aj jedlo...vidieť ho treba.ale malé deti by som tam neťahala.
Split už lepšie.tiez tak na jeden deň.ma aj pláže.ale sú v Chorvátsku aj krajsie.

janinah
11. feb 2024

Pozri primosten

alena0305
autor
11. feb 2024

@janinah my už máme veľké deti (17, 12). Môžu byť aj dlhšie výlety do okolia.

tana85
11. feb 2024

Split som navstivila 2x a nikdy viac. to mesto je plne turistov a k tomu cele spinave a predrazene. Dubrovnik jetiez plny, ale ma lepsiu atmosferu, tam sa chcem toto leto este vratit. netusim ake su plaze pri dubrovniku, ale tam je co navstevovat, uz je to dost nechorvatske, viac pozostatky talianskeho vplyvu, blizke ostrovy na vylety

alena0305
autor
11. feb 2024

@tana85 Ďakujem. A Trogir ?

cecilia29
11. feb 2024

V Dubrovník som nebola, v Splite áno. Chodila som na pláž Bacvice. Pekne, očarujúce mesto, fajn na par dni. Ak by som mohla, išla by som tam znova , na 3 dni a potom 2.tyzdne niekde na Braci 🙂

terka512
12. feb 2024

Bola som v oboch. Za mňa jednoznačne Dubrovník - krásne historické mesto, nadchol nás pamiatkami oveľa viac. Nebývali sme priamo v Dubrovníku, ale v blízkom mestečku Cavtat, sú to 2 polostrovčeky po celom obvode s plážami (nie piesočnatými) so zeleňou a priezračným morom, takže má človek aj dosť súkromia.
V okolí Splitu odporúčam Omišskú riviéru, hlavne dedinku Nemira, ktorá je oveľa pokojnejšia ako Omiš. Splav na rieke Cetina

terka512
12. feb 2024

Mne sa v Dubrovníku páčila aj Game of thrones tour s miestnym sprievodcom, ktorá bola za dobrovoľný príspevok.... a poprechádzať sa po hradbách... to bol zážitok.

tana85
12. feb 2024

@alena0305 Trogir bol super, mne sa tam naozaj velmi pacilo, ta promenada pri mestskom mole a ulicky smerom do stredu toho povodneho stareho mesta, to prejdes rychlo, celkom fajn plazicky su potom smerom von z mesta popri ceste, drobne kamienkove. ako vsade, v lete dost turistov, ale to asi vsade

simca06022011
12. feb 2024

@alena0305 ani jedno ak cez sezonu, v dubrovniku bolo strasne vela ludi, split detto.. isla by som niktore letovisko medzi dubronikom a splitom... ano tour v dubrovniku je nadherna, ale tak preopchate to centrum bolo (a to sme sa snazili tam 2x dostat) ze zazitok z toho nulovy. Akurat tak dcera dostala laktom, lebo ludia boli ako sibnuti tam :DDD
ALe more krasne a ano bolo tam super. Velmi sa nam pacilo na Mljete. Cize vybrala by som mozno okolie dubrovnika ale isto nie priamo to...

fido69
11. mar 2024

@alena0305 Absolvoval som podobnú trasu. Základňu som si urobil v Trogire (v blízkom okolí). Je síce najmenší, ale podľa mňa najkrajší a najpohodovejší. Z Trogiru sa veľmi jednoducho autom dopravíš do Splitu (30km/30min).
Dubrovnik je krásny, ale drahší a komerčný. Tam rozumné reštaurácie v centre určite nehľadaj. Do Dubrovníka som si urobil zachádzku na 3 noci na konci nášho výletu v Chovátsku.
A ak máš rada filmy o náčelníkovi apačov Vinnetuovi, tak zase len Trogir je správna voľba. Vo filme sa totiž toto mesto volá Santa Fe a natáčali tu množstvo scén. Jeden deň sme hľadali tie ikonické filmové miesta. Bola to zábava. 😉