Dubaj - zmena letiska

diannas
29. jan 2024

Ahojte akurát mi prišiel mail. Vid foto.
No so zmenou velmi nesuhlasime keďže letisko je ešte 2 hod. od nášho hotela. Co je dosť keďže cestujeme s malým synom a hľadala som hotel v blízkosti letiska.

Ako to teraz riešiť?
Už sme vyplatili zálohu 1000e.

Celkovo sa mi nepáči ze nas hodili na toto letisko keďže je obrovské a zle sa tam orientuje.

lienocka2808
29. jan 2024

tak napíšte že nesúhlasíte.

cawes
29. jan 2024

Mn by zaujimal dovod preco tam z blavy letia?

cawes
29. jan 2024

@diannas sa mi to neodoslalo cele neni to 2 hodiny dalej ale zhruba 40-45 minut taxikom.
Ano nemas tam metro ani vlak ako pri druhom ale teda väcsie urcite nie je kedze odtial lietaju skor male spolocnosti kedze sluzi na odbremenenie hlavneho letiska. Predpokladam ze nedostali slot v tom case.
A ak sa vyznas na hlavnom letisku v Dubaji tak zvladnes aj kazde ine je jedno ake velke.

vlado818
29. jan 2024

Presne ako pisu hore, problem by som v tom nevidel. Skor by som riesil casy letov. Ak to mate s cestovkou tak mate aj transfer predpokladam.
A skuste si pozriet cenu bez cestovky na vlastnu past. Len pre srandu som cez vikend pozrel cenu s cestovkou skoro ma obratilo... Na dubai bolo teraz xy akci na letenky.

vevesh
29. jan 2024

No bud budete letiet alebo nebudete. Tiez nas takto prevelili na ine letisko pri check-ine 3 hodiny vzdialene😬😬😬🙄😤😤😤ale aspon v jednej krajine😳🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

oliverceky
29. jan 2024

@diannas prečo tá zmena?

melanta
29. jan 2024

DXB je extrémne vyťažené, takže logicky cestovkové lietadlo z Bratislavy odsunuli na DWC, ktoré presne na tento účel funguje. Takže zaplatiť si normálne aerolinky z Viedne, hotel vo vlastnej réžii, toto sa ti potom nestane. A teda obrovské nie je. Je výrazne menšie ako DXB.

melanta
29. jan 2024

@cawes ak ideš smerom ako je Deira, tak cesta taxíkom z DWC hodina, v špičke hodina a pol úplne v kľude.

7lenka11
29. jan 2024

Predpokladám, že musia odkloniť lety buď z technických dôvodov alebo pre veľkú vyťaženosť. No buď to vezmete alebo zájazd zrušíte. Cestovka nič viac neurobí, oni toto neovplyvnia. A to, čo tu niekto píše, že zrejme máte dovolenkový letiskový transfer. Tak za mňa je to horšie, ako ísť po vlastnej linke. My sme boli na Kréte, vzdialenosť na letisko 25km a išli sme hodinu, keďže sme zachádzali do x hotelov. Ak to máte takto isto, tak by som si riesila dopravu po svojom, lebo do hotela prídete po 3 hodinách. A teda viem, čo je to cestovať d malým dieťaťom. Dcera ma rok, boli sme 5x v zahraničí a najhoršia časť dovoleniek a výletov sú práve presuny a čakačky.

kacusik69
29. jan 2024

v danom obdobi su lety presmerovane z prevadzkovych dovodov… a DWC nie je take obrovske ako DXB… moznost mate suhlasit so zmenou alebo nesuhlasit (v takom pripade pozriet zmluvu ale mal by byt narok na bezplatne plne storno… tak ako u kazdej spolocnosti pri takychto zmenach - predpokladam ze na dovolenku ist asi chcete, takze rozhodnutie bude na vas)

diannas
autor
30. jan 2024

Ďakujem za rady, no najviac ma hnevá ze ideme s CK ...čože príde pre nás na letisko bus a plus bude ešte vykladať v každom hotely ľudí... čiže cesta z letiska bude dlhá neskutočne už po tom dlhom lete

Ani by som to neriešila ...len kvôli malému ma to hnevá.
A teraz ani neviem ci menili čas letu nič... keď som volala a pýtala sa nevedeli povedať.

diannas
autor
30. jan 2024

@kacusik69 no ja som volala a písala a nevedeli mi povedať nič....

Chcela som ešte zmeniť termín na iná lenže potom je tam ramadam a zas február koniec sa bojím ze bude už chladno na kúpanie.

Čiže budeme musieť ísť tak ci tak....
Len najviac ma hnevá ze nevedia dat info ani o tom čase letu... lebo ten som vyberana naschvál taky aby vyhovoval aj malému cca na spánky...

pupavka234
30. jan 2024

Odporucam si zaplatit vlastny taxik z letiska. Cez booking.com si mozes zarezervovat aj transfer z letiska do hotela, zadas tam cislo letu a podla toho ta taxik bude cakat. Je to cenovo dostupnejsie ako kupovat taxik priamo a velmi vyhodne ked takto cestujete s babatkom.

diannas
autor
30. jan 2024

@pupavka234 áno ja viem lenže už máme v CK v cene aj transfer z letiska zaplatený... tak neviem ako to teraz riešiť.
Skúsim dnes ešte volať a zistiť ci sa nedá aspoň ten transfer dat zľava alebo ako ze by sme si sami zaplatili potom.
Ďakujem za radu

pupavka234
30. jan 2024

Este doplnim ze z letiska DWC do centra to cez booking je okolo 40€, na stranke sa ta kategoria vola airport taxi, tam si na to klikni a objednaj si podla cisla letu aj na prichod a odchod. Za 80€ si usetris vela slz a frustracie 🙂

pupavka234
30. jan 2024

@diannas ked sa neda transfer cez cestovku zrusit nechala by som to prepadnut, ano skoda penazi ale usetris si nervy. Ked je to pre teba velky vydavok tak len zatat zuby a nejako to prezijete aj tym autobusom

guudy
30. jan 2024

@diannas rozumiem, ze si rozculena. Ale tak to funguje len na papieri, ako si to predstavujes. Je pravdepodobne, ze aj keby vam nezmenili letisko, tak vam pred odletom zmenia cas. Cestovky uvadzaju, ze cas je orientacny. Teda slovenske cestovky, ktore predavaju k zajazdu tieto dovolenkove lety.
Takisto je bezne, ze let meska 1-2 hod. Menej casto meska 3+ hod.
To ti pisem na margo planovania letu podla spanku dietata.
Letecka doprava nefunguje ako japonske vlaky … v japonsku raz(!) odisiel vlak zo stanice o 29 sek skor ako mal a bol z toho narodny skandal.

guudy
30. jan 2024

@diannas ak nepojdete cestovkovym transferom, oznam to vopred cestovke. Inak vas bude bus cakat na letisku a ostatni ludia v buse budu riadne nadavat …

cawes
30. jan 2024

Akoze 6hodinovy let nie je problem ale cesta z letiska je uz problem? Tak potom treba ist do destinacir ktora mozno nie je tak daleko. Alebo si zabespecit taxik z letiska. Ak by som bola unavena bolo by mi jedno ci mam transfer v cene

diannas
autor
31. jan 2024

@cawes tak nie nie je to taky problém len ma nahnevalo ze som hľadala hotel ktorý bol 15minut od hotela a je taka zmena... už raz nám menili aj termín...A stále dáke zmeny.
No volala som ci sa to teda nedá zrušiť a ze by sme objednali cez inú ck a ze za storno poplatok 900e...
Tak už teda nič s tým nespravíme.

nadineba
31. jan 2024

Ahojte všetci, vidím, že tu riešite nepodstatnú vec - ako je zmena letiska z ČASOVÉHO pohľadu (pre malé dieťa). Cestu do Dubaja s malým dieťatkom treba zvážiť, uvediem aspekty - cestu treba počítať na MIN.10 hodín !!!(odbavenie na letisku 2 hod., celý let 6 hod, registrácia po prílete + transfer do hotela 2 hod.). Lietadlo z BA od Smart wings je vcelku malé s 1 uličkou a úzkymi sedadlami - cesta dá zabrať dospelému a nie ešte dieťaťu, ktoré má miesto na kolenách rodičov. Detičky sú preto často nevrlé a uplakané. Pokiaľ má niekto problém so smiešnym časom okolo 1 hod., treba naozaj zvážiť VÝBER DESTINÁCIE.
Lepšie to nevychádza ani z Viedne - priame lety robí Emirates, drahšie letenky a cesta rovnako dlhá.
A ešte niečo, skoro pri každej atrakcii v Dubaji sa čaká 1-2 hodiny, prípadne sa treba vopred registrovať. Výlet do Dubaja si tak neužijú ani rodičia ani malé deti, pokiaľ nechcete celú dobu stráviť iba na pláži.

buco15
31. jan 2024

@diannas nech Vás pošlú do Abu Dhabi

diannas
autor
31. jan 2024

@nadineba píšeš ako by sme nikto nikde ešte neboli, mame za sebou už aj 12 hodine lety s malym cestujeme od jeho narodenia cize viem ako sa kde caka .... mne sa len jedna ze ako sme to objednali už druhá zmena raz termín a teraz letisko... išli sme cez CK naschval lebo sme chceli mať menej starosti no nepáči sa mi ze každý týždeň dáka zmena

nadineba
1. feb 2024

@diannas Nerozumiem celkom tej logike, že zvládate let s malým aj 12 hodín a zrazu Ti robí problém čas dlhší ako 15 min.z letiska. Hotel sa predsa objednáva podľa toho, čo chceš v danej destinácii robiť a nie podľa vzdialenosti od letiska. Treba si utriediť pri cestovaní priority a bude to OK.

kacusik69
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacusik69
5. feb 2024

@diannas prilet na DWC mate 19:30 local

diannas
autor
5. feb 2024

@kacusik69 ďakujem za info kde si to nasla ?

kacusik69
5. feb 2024

@diannas v praci