Pekny den prajem, vcera sa nam naskytla moznost navstivit Dubaj koncom maja / zac. juna - kedze vtedy mame tu v Bavorslu prazdniny...
Chcela by som sa trosku poinformovat - Daju sa vydrzst tie horucavy - dievcata su 10, 14 r.
Na co je potrebne si davat pozor - co zabalit do kufra - ako osatit pubertacku.
Dakujem za kazdu info a pekny den , Miri
@cayar My sme boli v roku 2016 s manželom v Dubaji s polovici júna. Bolo tam okolo 40 stupňov, bol to riadny masaker. Pri mori sa dalo cez deň v pohode vydržať, mimo pláže však počas dňa nie, aj 5-10 min chôdze bolo nepríjemných, večer to bolo už v pohode. Pri týchto teplotách je potom veľký teplotný šok, keď vojdeš do klimatizovaného metra či obchodného centra. Čiže určite zbaliť ľahký svetrík / šatku do klimatizovaných priestorov. Inak iba same letne veci, čo sa týka obmedzení v rámci moslimskej kultúry, tak mám dojem, že v Dubaji im je to uz teraz suma fuk 🙂 (boli sme v dubaji pred mesiacom, v 2016 sme ešte trocha obmedzenia citili, teraz vobec)
Na mojom profile som minulý týždeň napísala článok s tipmi na aktivity v Dubaji a mám rozpísaný článok na praktické tipy o ubytovaní, doprave a pod. (do konca tyzdna bude hotovy). Možno sa inšpirujete, aj keď my máme menšie deti 🙂
Bolo veľmi teplo 40 stupňov a more až moc teplé .neodporúčam jún júl august
@cayar tiež nie, radšej október /november
Ja bol začiatkom apríla... Vonku cca do 28... Voda v mori teplejšia ako v hotelovom bazéne .. bolo super...
Bola som v novembri a bola to fantazia, akuratnych 29 a more este teple no ziadna tepla brecka.
Sesternica hovorila ze boli jun/jul, 40tky katastrofa, iba spoteni a nervozni boli cely cas, a more prehriate ze sa ani neschladili ked isli plavat, ze akoby v polievke sa kupali 🙂
@cayar nesla by som ani zadarmo. tam uz bude cez 40 stupnov, okrem brutalneho tepla uz bude aj strasne vlhko.my sme boli v septembri a nedalo sa ani normalne dychat. nikdy viac. dubaj je fajn do aprila a potom od novembra.
@cayar boli sme tam teraz zaciatkom maja a uz bolo dost teplo, dcere (11r) jeden den bolo dost zle z toho tepla, nastastie sme sli do Aquaventure waterparku, tak sa potom schladila v bazene. Neviem si predstavit vydrzat tam teraz, ked je tam cez 40 stupnov a pocitovo tou vlhkostou este viac.
Inak je Dubaj super, uplne bezpecny vo dne i v noci, dcere som nosila tenku mikinu a ked sme boli v malle, veru si ju aj pytala, klimu tam maju dost vypeckovanu.