Prosím vás pekne,viete mi niekto povedať ako je to s dovolenkou v Dubaji počas ramadánu? Oplatí sa ísť?
@kulumulu123 Časť obchodov a reštaurácií bude zatvorená úplne. Ono záleží aj, kde v Maroku budete.
@kulumulu123 kam idete?Na trip či jedno miesto?závidím veľmi by som chcela ísť, ale nikto nezdieľa so mnou nadsenie
My sme sa vrátili z Dubaja pred 4 dňami. Sprievodca nám práveže hovoril,že navštíviť Dubaj cez Ramadan odporúča. Je tam menej ludi,majú vtedy skratenu pracovnú dobu,ale prispôsobujú sa turistom.
@luccija ideme na trip Agadir, marakesh a 3 dní cesta na tavach v púšti.. Mame iba 2 týž tak viac nestíhame... Ani so mnou nikto nezdiela toto šialene nadšenie tak idem s deťmi verím ze si to užijeme 🤩
@abbey1 Agadir a marakesh takto mi aspon hovorili domáci miestne CK na rôzne výlety fungujú tiež ideme na 3dni do púšte..
Hi 👋 Ah, I see! For Agadir during Ramadan, here’s a more specific breakdown of what to expect:
1. Shops and Markets:
• In Agadir, many shops and markets (souks) may open later in the day, especially in the afternoon, as many shopkeepers take a break for prayer and rest. The shops will likely stay open in the evening, particularly after Iftar (the breaking of the fast, around 7:30-8:00 PM).
• Souks and local markets might be a bit quieter during the daytime but become more lively in the evenings.
2. Tourist Attractions:
• Most tourist attractions (like the Agadir Beach, Kasbah, Marina, and Agadir Oufella for views) remain open throughout Ramadan. However, some attractions may have adjusted hours, especially museums or more culturally-focused sites, where you might find them opening a bit later or closing earlier in the day.
• Nature excursions (like the Valley of Paradise or hiking in the Atlas) should still be fine but might be best planned for early mornings or late afternoons when it’s cooler.
3. Tours:
• Guided tours in Agadir, such as city tours or excursions to nearby places (like Paradise Valley or Essaouira), usually still run. However, they may start later in the day to avoid the heat. If you’re planning on family tours, evening activities (like sunset boat tours) could be ideal.
4. Restaurants:
• Restaurants will generally close during the day until Iftar. However, international or larger hotels often continue to serve food in the daytime, and there are sometimes special Ramadan menus offered in the evenings.
• You’ll find that Iftar (the evening meal after sunset) is a big event, with many restaurants offering large buffets and set menus. It’s a wonderful way to experience the local culture!
5. Activities for Kids:
• While many outdoor activities might adjust to the evening hours, Agadir has plenty of family-friendly options, such as the Agadir Aquarium, the Crocoparc (a crocodile park), and beach activities.
• Evening beach walks or visiting the Marina are popular with families, especially after the heat of the day. You might also find special Ramadan events or kids’ activities organized by hotels or in public spaces, like arts and crafts or storytelling.
In summary, Agadir during Ramadan will have a unique vibe, but you should still be able to enjoy plenty of activities. Evening activities will be the highlight, so plan accordingly to make the most of the cooler evening hours and the special Ramadan atmosphere.
Let me know if you need more details on any specific places or activities in Agadir
Info priamo od domáceho zdroja tak verím ze to tak bude 😊
@kulumulu123 Do Agadiru mam tip na super reštauráciu. Super jedlo, ceny a majiteľ topka. Vždy sme odchádzali preplnení dezertami, ktoré nám vždy grátis dal.
V púšti bude super. Tu sme museli zrušiť, i keď tam dcéra išla kvôli nej, zlomila som si nohu 3 týždne pred tým. Nevadí, ešte sa vrátime tento rok
Niektoré domáce podniky budú mať značne obmedzenú prevádzku. Tie turistické budú fungovať.
@kulumulu123 Crocopark určite choďte pozrieť. Je tam i krásna botanická záhrada. Určite sa oplatí.
@abbey1 super ďakujem crocoparc mame určite v plane veľmi poteší aj ten ti na restiku 💜
@abbey1 ozaj boli ste aj lanovkou z plaze, na tom mega veľkom trhu alebo v paradis valley? Ako je to tam so šoférovaním? Jazdia hlava nehlava alebo v rámci predpisov? Ďakujem moc 😊
@abbey1 otvorili aj lion Park tak ideme pozrieť
@kulumulu123 Lanovkou sme boli. Naplánujte si tak, aby ste boli hore pri západe slnka. Nádherný výhľad je vtedy. Na trhu sme boli dvakrát, je mega veľký. Tam by si mohla stráviť niekoľko dní niekoľko hodín. Majú tam všetko, oblečenie, obuv, šperky, koreniny, občerstvenie, domáce potreby, živé zvieratá. Určite sa oplatí ísť. My sme chodili kupovať čerstvé ovocie, samozrejme domov koreniny, datle, figy, oriešky a kozmetiku. Výborný argánový olej čistý majú, ružový olej a kryštáliky mentolu na upchaté dutiny. Nádherné ručne robené šperky, opasky, topánky. To nás zaujímalo. Ale nakupujú tam ľudia i 'značkové' športové oblečenie. Za mňa bolo super, že ani tam neboli predajcovia otravni.
Určite si urobte výlet i do Mediny. Nie je to síce taka typická stará, tú im zničilo zemetrasenie, ale určite sa oplatí urobiť si krátky výlet.
Fakt už otvorili leví park? Je kúsok od croco. Opakovane odkladali otvorenie.
@kulumulu123 Toto je ta reštika. Určite choďte. Čistá, personál super, jedlo výborné. Určite sa oplatí zbehnúť taxíkom. Boli sme tam mnohokrát.
@kulumulu123 Paradiss valley dajte pozor, aby nebolo sucho. Vtedy je zbytočné tam ísť.
Jazdia ako blázni, ale žiadnu nehodu sme tam nevideli.
Taxíky sú všade a extrémne ľahké. Nedajte sa oklamať. Tie male oranžové majú maximálnu cenu po meste. Čiže nedať viac. Buď nech zapnú taxameter, alebo fixnu cenu. Môžu jazdiť len po meste. Mimo mesta sú bielo-žlté. Tie majú ceny pevné dane v taxíku, ale ochotne vás vezmú i za menej.
Zaujímavé je, že keď vás taxikár vezme napr do crocoparku, Mediny,.. počká tam na vás i niekoľko hodín a zaplatíte mu až po ceste späť.
Verím, že sa vám bude páčiť.
@kulumulu123 No práve to pozerám, ale teda neviem neviem, či ten lion park už otvorili. Určite nekupuj lístky vopred. Vyzerá to na scam.
Môžem ti zistiť behom pár dní.
@abbey1 ďakujem za tip určite vyskúšame 👍
@abbey1 máš pravdu lion Park ešte neotvoril práve som sa na to pýtala domáceho.. Ale lístky vždy kupujem až na mieste
@abbey1 a ako je to s MHD po meste? Dá sa v pohode alebo lesi je taxík?
@abbey1 ten lion Park ma dostal ešte neotvoril ale už majú na nete recenzie a riskum kedy majú najviac ludi 🤷😲
@kulumulu123 Dá sa aj mestskou, ale taxi je tam fakt extrémne lacné. Čiže berte taxi. Cca 2 eura, max 3. Niekedy mi ta cena bola tak trápne nízka, že som dala ochotne viac, ked bol taxikár ochotní.
Ten lion park tak posúvajú už druhý rok. Škoda.
@kulumulu123 Z letiska bolo taxi cca 15 - 20 eur.
@abbey1 vďaka za všetky rady a tipy už sa fakt teším ideme koncom februára 😊
@abbey1 ozaj boli ste pozrieť aj kozy na strome?
@kulumulu123 To sa nedaj nalákať. Ony reálne občas vylezu na syrom ohedat argan. Ale väčšinou je to scam a chudery kozy na strom uvezuju, alebo im tam vykladajú mláďatá, aby ich tam donútili liezť.
@abbey1 fuuuha tak to je sila s tým som nerátala dobre vediet
@zuju2 ako sa vám tam páčilo?
@zuzana1199 neviem ako Dubaj ale my budeme v Maroku a rôzne výlety, fungujú v pohode akurát obchody a trhy otvárajú neskôr na večer..