Poradte hotel, kedy ist...ci treba oslovit hotel mesiace dopredu kvoli cene ci byva cena cca stabilna?Kde kupujete letenku tiez mesiace dopredu?
Vsetky info, ktore mozu pomoct.Co urcite vidiet, co urcite vediet🙂isli by sme so 16 r synom.Zvyklosti nocny a vecerny zivot....mesto je bezpecne vsak?Vidiet aj ine mesta?ake?pouzit taxik je to lacne?Dakujem za vsetky info.Mava hotel aj svojho lekara?S akou sumou za letenku, hotel treba ratat
Čím neskôr budeš bukovať letenky aj hotel, tým bude drahší. Ja letenky kupujem cez Emirates airlines z Viedne, mesiace vopred vie stáť aj 400, ja zväčša platím okolo 700-800 eur, keďže kupujem zväčša tesne pred odletom. Ale vieš zohnať aj iné aerolinky, ktoré budú mierne lacnejšie. Mesto je bezpečné, taxíky lacné, ceny asi ako na Slovensku. Ak si na po prílete na letisku zakúpiš mapu mesta, tak si vieš pozrieť aj to, kam sa vieš dostať metrom a kde metrom nedôjdeš a musíš použiť taxík. Čo znamená večerný život? To nie je ako v Španielsku či v Chorvátsku, že vyjdeš do ulíc a bar vedľa baru. Dubaj má 3 milióny obyvateľov, je to veľké mesto, alkohol môžu predávať len bary s licenciou, čiže nie v každej reštaurácii si k večeri dáš alkohol. Ale barov, reštaurácií, kaviarní je tam až až. Nie, hotely nemávajú svojho lekára, prečo by mali mať. Treba si uvedomiť, že Dubaj je mesto, nie dovolenková destinácia, kde je len pár hotelov s turistami. Ak sa ale niečo stane, zdravotníctvo je tam na vysokej úrovni, vyššej ako u nás, s poistením nie je problém. A čo sa týka hotela. Môžete ísť mimo hotela, do apartmánu za 50 eur na noc pre všetkých 3 a môžete ísť do hotela za 1000 a viac eur na noc. Pozri si booking a airbnb, vyselektuj si počet dní a počet lôžok a budeš mať prehľad. Pri ubytovaní je potrebné ale myslieť na to, kam v Dubaji chcete chodiť, kam chcete chodiť k moru a ubytovať sa podľa toho. Aby ste necestovali zakaždým hodinu tam a hodinu naspať. Ja osobne som zástanca toho, že mestá ako Dubaj nie sú mestá pre tých, ktorí majú presne vymedzený rozpočet a budú prepočítavať každé euro. V takom prípade totiž Dubaj nemá význam vidieť, keď si nepôjdeš užiť výhľad na Marinu z terasy dobrej reštaurácie, keď si nemôžeš dať dobrú večeru s výhľadom na Burj Khalifu, keď človek premýšľa koľko stojí vyhliadka na Burj Khalife.
Iné mestá jedine Abu Dabi, ostatné emiráty, tam asi ani nemáš čo vidieť. V Abu Dabi ste požičaným autom asi za hodinu a pol. Aktivít v Dubaji je viac, aby som nemusela menovať a opisovať, tak odporúčam pozrieť túto stránku, máš tam prehľad aktivít v Dubaji aj s orientačnými cenami. A čo sa týka obdobia, ideálne je marec a apríl a potom október november. od polovice mája je tam brutálne teplo až do konca septembra, vtedy tam ja neodporúčam ísť.
https://www.dubaj.sk/aktivity/dubaj
Hotel si najdi podla hodnoteni a tvojich kriterii na webe Tripadvisor, zarezervovat ho potom mozes napr cez www.booking.com alebo sa da rezervovat aj priamo cez web hotela. Ceny ti ukaze podla terminu. Odporucam porovnat booking a web hotela. Obcas sa stane, ze priamo cez hotel je to vyhodnejsie.
Letenku si najdes napr na pelikan.sk. Ceny su podla terminu, neda sa vseobecne povedat, kedy je to vyhodnejsie. Tiez odporucam porovnat ceny na pelikane s cenou na webe konkretnej leteckej spolocnosti.
Taxiky lacne urcite nie su, ale treba ich vyuzivat. Jazdia tam ako blazni, takze pozicat auto neodporucam.
Burj Khalifa si ceny vygoogli a listky zarezervuj.
Toto su vseobecne pravidla, konkretne ceny, terminy a podmienky si musis najst sama. Alebo zajst do cestovky a kupit si dovolenku u nich.
S ostatnymi vecami, na ktore si sa pytala, neporadim.
Listok na Khalifa od 45 do 145 eur na osobu. Snad ten vyhlad bude stat za to. 🙂
Hotel cez booking com, alebo nejaky vyhladavac dovoleniek - tripadvisor,...
https://www.getyourguide.com/dubai-l173/burj-kh...
https://www.getyourguide.com/-t49181/?cmp=ga&cq...
Na vezi som nebola, ale:
https://www.getyourguide.com/-l2703/?cmp=ga&cq_...
Vyhliadka zo 125 poschodia + Skyview cca 65eur/osoba.
Hotel si najdi cez booking. My mame uz dlhodobo oblubeny Gevora. Ma bazen, ma restauraciu, nie je daleko od Kalify a cez ulicu (musis nadchodom) je hotel, kde na streche je prijemny bar s peknym vyhladom pristupny aj pre nie hosti hotela (Four points sheraton).
V meste sa ti oplati pohybovat taxikmi, veci vedia byt od seba daleko (podla toho, co chces vidiet).
Berte tie bezove s cervenou strechou, su oficialne, maju stabilnu taxu. Premavaju aj ine, sukromne, tam sa cena moze lisit.
Na taxi narazis v podstate skoro na kazdom rohu. Zastavuju sa klasicky zdvihnutim ruky.
Takto vyzeraju:
https://www.dubaitaxi.ae/#parentVerticalTab5
V centre pod Kalifou cakaj vecer kludne navaly. Ale premietania na vezi a tancujuca fontana je pekna a predstavenie ide tusim kazdu polhodinu (vzdy ine).
Je tam restauracia, kde maju porcie tak obrovske, ze si kludne dajte dvaja jednu. Nespomeniem si teraz na nazov, tusim sa vola Huriccane, alebo tak nejak. Ale nie som si ista. Musim sa spytat doma.
No a rozpocet - treba si vyhradit viac. Nevies, co budes chciet vidiet a kde budes chciet jest.
Naposledy za 70€ cez wizz air z viedne letenka.
Hotel odporučam vyberať aj podľa blízkosti zastavky metra, je to super, keď to máš na skok a dostaneš sa metrom na pekne miesta. Keď niečo lacnejšie, tak napr. v blizkosti zlateho trhu sa da ubytovat za dobru cenu a blizko stanice odkial si za par minut v centre. Byvanie je nadherne pri kalife v takej tradičnej arabskej štvrti. Tam je zažitok sa večer ist len poprechadzať, je to tam nadherne. Odporučam hotel Manzil Downtown, aj keď je to už teošku drahšie, ale nadherne prostredie a si uplne v centre. Objednavali sme priamo cez hotel. Bolo to lacnejsie. Ked pojdete na Khalifu odporučam objednat listky dopredu a nam sa páčila aj zoo, ktora tam je a listky sa daju kupiť spolu s Khalifou za lepsiu cenu. Určite by som nevynechala navštevu mešity v Abu Dhaby. Najlepsie ist pred zapadom slnka, bezabudnut na vhodne oblečenie, lebo vas tam nepustia. My sme si tam museli kupit abaiu a mame aspoň na pamiatku. Cestu tam sme si vopred zajednali. Ak potrebujete poradiť, kludne napiš. Boli sme uz 2x a chystame sa mozno aj buduci rok zas 😁 A letenky odporucam cez emirates urcite. Teraz som pozerala, ze cez 500e sa daju z Budapesti kupit aktualne na buduci rok.
@lubka2101 Pozná niekto hotel Centara alebo Riu Dubaj?
Sú to 4* a majú All inc, aj tobogany
Pri 3 osobach nemusi to byt luxusny hotel.Kolko stoji vyhliadka z Bourjkhalifa neviem ci spravne pisem🙂