Dress code 5* hotel

claudaia
14. jún 2024

Ahoj. Asi sa pýtam ako sedlaňa, ale prvýkrát ideme do 5* hotela. Na stránkach len majú uvedené. Ze prosia dodržiavať dress code k večeri.. žiadne tenisky, žabky, a pod. Co si ma môj muž zobrať na seba ? Žiadne také elegantné oblečenie ani nemáme a o obuvi ani nehovorím. Bud botasky alebo žabky. Akurat platene nohavice, polotricko ale ine asi nevykúzli😔 ja si môžem obuť iba sandále na nízkom opätku kvôli problému s chodidlom... 😔 ... možno to tam nikto riešiť nebude, kratasy a tričko ale pre istotu.. aké máte skúsenosti? Ďakujem

anjelicek26
14. jún 2024

5 hviezdiciek v akej krajine? Ak letovisko tak to prosim neber tak...vazne... slapky, zabky, vsetko v pohode, co si nemas dat su plavky, tielka ci chlapi hore bez a podobne chobotiny, proste nohavice tricko ci saty a ides...

thereisabear
14. jún 2024

Z mojich skúsenosti stačí na večeru nechodiť v plavkách, aj to každý nedodržiava.

eliska13
14. jún 2024

Tak hlavne na večeru sa chodí slušne obleceni.To nemá jedny mokasíny, športové topánky okrem tenisiek?Jednoducho šľapky nie

nika23t
14. jún 2024

@claudaia to sa neberie tak, ze musíte byť ako z katalógu. Proste len neber plážové oblečenie, slušne, nejaké nohavice, tričko, topánky, a Ty šaty, alebo niečo pohodlné, len nie vulgárne alebo vyzývave, co určite nemáš ani v plane 😊 Nerob si stres, nikto na to nebude nejako prísne pozerať. Idete na dovolenku, užite si to 😉

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
claudaia
autor
14. jún 2024

@anjelicek26 kréta

claudaia
autor
14. jún 2024

@eliska13 mokasiny absolútne. Nikdy nič také nenosím nebola príležitosť ani dôvod a bežné to absolútne nevyužíva tento typ obuvi... jedine športová obuv

anjelicek26
14. jún 2024

@claudaia boli sme dva roky dozadu a este dva razy pred tym, vzdy 5* nikdy to nikto neriesil...co otacali slusne vo dverach boli fakt len tie plavky, plavky a plavkove saty cez to a chlapi s rozopnutou havajskou koselou k sortkam, to proste bolo no go...

amelie2017
14. jún 2024

Robim v 5* a tiez mame, ze slapky, plavky, muzi tielka nie..ale v pohode pustime, ak to ozaj nie je, ze som prave vyliezol z bazena. Zeny niektore maju take topy, ze nevies ci je to len podprda..sem tam posleme prezliect, ale to uz musi byt ozaj vyzyvavy az vulgarny outfit.

ninusa221
14. jún 2024

Boli sme dvakrát v 5 * a nikdy nikto neriešil aj ja som chodila v pekných šľapkách do restiky a šaty. Na dovolenku kde je 35 stupňov ma ani nenapadne si zobrat mokasiny.

sisaka
14. jún 2024

Ja som bola, ale v Karibiku a veru v a la carte reštauráciách v rezorte to riešili. Niektoré rezorty akceptovali krátke nohavice u mužov a tenisky, niektoré vyžadovali dlhé nohavice a topánky. Do bufetu stačilo na večeru neísť v plavkách a muži v tielku. Najlepšie je spýtať sa v skupinách daného hotela napriklad na FB. Ja idem podľa toho a podľa toho balim synovi oblečenie. Ja mám so sebou vždy nejaké šaty/sukňu na večeru, tak mňa neriešim

amelie2017
14. jún 2024

@sisaka ano, a la carte by ho aj u nas v zabkach otocili..ale ak idu len do hlavnej "bufetovej" restiky, tak tam problem vacsinou nie je.

muchotrafka298
15. jún 2024

Ty mozes mat kludne sandale, to je v pohode. Chlapovi zober nejake platene/lanove nohavice a polotricko. Je to za mna OK, ked ine nemate. 5* hotel ked to je, tak chcu nejaku uroven aj od tych hosti.

sisaka
15. jún 2024

@amelie2017 preto som to rozpísala, lebo nepíše do akej reštaurácie to vlastne chce ísť

kiki68
15. jún 2024

Nesmu byt shortky, polo tricko moze byt, dlhe nohavice treba. Pre zeny je to miernejsie, ale staci nejake normalne letne saty mat, nie plavky .

elief
15. jún 2024

My chodíme do Grécka už roky, dlhé nohavice nikdy nebolo treba, môj nosí krátke nohavice, tričko, na nohách väčšinou platenky... Ja na nohách šľapky, jasné, že nie tie čo mám k vode...

veselo_neveselo
15. jún 2024

@claudaia na dovolenke sportovu obuv moze, a samozrejme dlhe nohavice k tomu. Tie tenisky prikryje 🙂
V kratasoch na veceru tiez nie, ale ked aj pojde, tak urcite nebude jediny. Ja neviem, doma v meste by ste sli do restiky v kratasoch?

A ty tiez v pohode, normalne oblecenie staci, nizke topanky, sandalky vsetko ok. Ide im o to, aby hostia nechodili rovno z plaze v zabkach, zapieskovani rovno do jedalne.

Ale odporucam aspon jedny bezne vychadzkove topanky muzovi dokupit do satnika, ked bude treba na nieco v beznom zivote (nikdy nevies). Nie vsade chlap s botaskami "prejde".

kiki68
15. jún 2024

@veselo_neveselo sak kto sa chce ztrapnit, tak vankus na prsa a silonky z DM 😂 ked tak chodia niektore celebrity 😂😂 Par koseli zbalit so sebou nie je na skodu

fairestofthemall
2. okt 2024

@kiki68 veru, čo niektorí ľudia neurobia snáď kvôli zelenej karte alebo čomu...