Ahojte keď ste na dovolenke v zahraničí deti ( menšie povedzme 2r,3r,5r naša situácia) a chcú fotiť napr s neznámou osobou ( čašník, kamarát čo tam spoznali, proste cudzia osoba) dovolíte to na iné mobily ako na vaše ? Je možné, že som precitlivena, ale nemam rada, ak vzniká takáto situácia, preto potom dlho nad nou premýšľam…
Dakujem
Áno, nič na tom nie je.
@belllinka to žiaľ nikto nikdy neovplyvní ;) ale keď sa niekto opýta či si môže dieťa odfotiť
preco by si casnik mal fotit moje dieta?? Urcite by som mu povedala, ze si to neprajem.
@hugoboss1923 a keď sa niekto opýta či sa môže odfotiť s dietatom ste s tým ok?
Kamarát aj áno, cudzia dospelá osoba nie
@lubina vďaka a keď by sa slušne opýtal či môže a poviete že nie ? Nemala by ste pochybnosti či tak neurobil?
@thereisabear vďaka skôr som myslela “kamarát” dovolenkový
Raz sa nám stala situácia že okolo nás išiel chlap ( možno 50r/60r) a povedal že máme nádhernú dcéru či si ju môže odfotiť, už s vytiahnutým telefónom . Postavili sme sa pred dcéru a nedovolili sme. Odišli sme preč.
@janka830 vďaka a nemali ste pochybnosti , že aj tak odfotil?
Pozri, pokial ide o uplne cudzieho cloveka, ktory len tak pride, ze sa chce odfotit, tak to urcite nie, ale pokial je to casnik, ktoreho par dni stretavam na dovolenke a decka sa s nim zdravia, sranduju - preco nie? Ten kto si chce teba ci tvoje deti odfotit sa ta na to pytat nebude. Ti casnici to robia preto, aby boli kamarati, chcu si splhnut bud pre tringelt, alebo dufaju, ze v recenziach ich niekto spomenie - ma to vplyv aj na ich buducu pracovnu sezonu a tie fotky aj tak vymazavaju. Vzdy zalezi na situacii. Nie je cudzi ako cudzi.
Rovesník či starší kamarát kľudne. Neviem si predstaviť, že by niekto len tak za mnou prišiel a opýtal sa, či si môže vyfotiť moje dieťa. Osobne by som ho poslal do prdele.
Kto je to "kamarát" dovolenkový???
Pochybnosti áno , ale nebolo to s našim zvolením .
Skorej som sa zamýšľala načo by mu tá fotka bola , a prestava ma desila. Párkrát sme ho stretli na pláži , bolo to nepríjemné .
Nesúhlasiť môžeš. Zabrániť tomu nemôžeš.
Dovolenkový kamarát kľudne, úplne cudzí človek nie.
Dospelý nie, ale keď napríklad na pamiatku, že dcéra si tam nájde kamošku tak spolu ich odfotime ale s dospelými vôbec
Mňa by zaujímalo, prečo by sa ta niekto pýtal, či si môže odfotiť tvoje dieťa? Už keď, tak keď sú to tvoji noví známi, tak aj spolu s tebou.
Akože sa ta opýtam, že či si môžem zobrať na kolená tvoje 2r dieťa a budem sa tváriť, že to je moje?
Nechápem cieľu takých fotiek.
A nie, nedovolila by som.
Tiež som myslela kamaráta z dovolenky.
Tak "dovolenkovému kamarátovi", ktorého poznám deň,dva počas pobytu, určite nie-nedovolila!
Jaaj bože...a čo také strašné sa stane, keď sa Tvoje deti odfotia s kamarátom čašníkom? 🙄 Jasné, určite potom tú fotku zneužije, predá, deti Ti unesú...A teda ak tú foto urobíte na Tvoj mobil, to je už v poriadku? Kde má chudák čašník istotu, že Ty nejako nezneužiješ jeho fotku? 😃 Si dosť precitlivená a keď nad týmto dokážeš dlho rozmýšľať, modlím sa za Teba, aby si nemusela v živote riešiť väčšie ,,problémy,,...
Deti nemam ale myslim ze je to nevhodné. Nevieš čo je ten človek zač a ani nevieš či sa nepretvaruje, keď sa zdá milý.
Ja by som nedovolila
Tak si je asi potrebne ujasnit, preco sa neodporuca (a hlavne kedy) fotit decka a capat to kade tade na net (uchylaci, sledovanie apod). Ale na dovolenke jednorazova rychla fotka (ak tam dieta nie je zrovna nahe alebo "vyzyvava" fotka... ) tak preco nie. Aj tak nezabranis foteniu z nejakeho uhla. Ja ked si fotim plaz alebo nejaku sceneriu (more), tiez nevyhanam ludi z vody. Zaze si nefotim zadok alebo prsia konkretnych ludi (toboz deti)...
Panenko skákavá! Tretia diskusia o tom istom?! Prosím ťa, nikto na tvoje dieťa nie je zvedavý.
A ako ovplyvníš, aby si tvoje dieťa niekto neodfotil od susedného stola?