Ahojte baby. Trošku k tejto téme aj ked to už bolo spomínane. Príde vám to normálne ak vám zakazdým partner (vlastne ani nepovie) že idete na dovolenku "spolu"?
Ako z tejto situácie?
Ja mam dovolenku zafixovanu ako oddych, odviazanosť, sloboda a takto prichádzam o cely svoj povedzme vnutorny pokoj a stane sa z toho nieco,kde sa budem musieť večne kontrolovať.
poviem nejdem a hotovo... nech si ide sám.
To ako len príde a oznámi? Nevyberáte spolu? Nedohadujete si nič spolu?
Normálne mu povedz že ideš s ním s s deťmi. Nie s jeho rodičmi
Je to veľmi individuálne, závisí od vzťahu so svokrovcami. a samozrejme na tvojej komunikácii s partnerom, porozprávaj sa s ním, že by si chcela stráviť dovolenku aj bez jeho rodičov.
Môžete spolu cestovať, ale na dovolenke tráviť čas po svojom,.
Na druhej strane ak máte dieťa / deti je fajn ak ich má dovolenke kto postrážiť a môžete si ju užiť aj vo dvojici.
Normálne to určite nie je. Normálne, nie však povinné je vziať ich raz za čas po dohode s tebou, samozrejme. Boli sme pár rokov dozadu so svokrou, bolo to fajn, lebo ona je fajn, no najlepšie si oddýchnem, keď sme sami (ja, muž, dcéra).
Ako raz za cas by to bolo fajn, ale kazdu dovolenku? no nehrozi... urcite sa treba dohodnut ako si to obaja predstavujete... kto vlastne chce aby isli s vami aj stary rodicia? Ci to chce manzel alebo aj oni... Moji rodicia boli s nami na dovolenke za 10 rokov 2x... to mi pride tak celkom ok... neviem si predstavit ze by oni alebo svokrovci (uz neziju cize oni isto nepojdu) isli s nami castejsie.
Nikdy sme neboli na dovolenke s mojimi rodičmi ani so svokrovcami. Ale hlavne môj muž by nikdy nezobral rodičov na dovolenku bez toho, aby to vopred nekonzultoval so mnou. Takže tvoj problém nie sú svokrovci na dovolenke, ale tvoj muž, ktorý ťa nemá za rovnocenného partnera, ak robí takéto rozhodnutia bez toho, aby si to s tebou dohodol.
Ono to zacalo aj že ideme akože spolu dvaja a zrazu tu padla veta "pozerali sme s mamou rezorty" veľmi ma to sklamalo kedže mam za sebou ťažky rok či už zdravotne a aj pracovne preto som myslela že to ma rovnako nastavene.Ale ohradiť sa že rodiacia nevedia jazyk aby mohli vycestovať do sveta mi nepride v pohode. Este ked viem že ranajky obedy vecere budeme traviť spolu,a jediny volny cas je cas na izbe..aj to mi pride ako keby mi niekto drzal sviečku.
@harperka A preco svojmu priatelovi alebo manzelovi nepovies na rovinu, ze chces ist len vo dvojici, resp. ak mate deti, aj s detmi?
Treba to normalne s nim odkomunikovat. Mozno ani netusi, ze tebe by to vadilo.
@zmrzlinka2021 Povedala som. Na môj monolog padla veta ,že mu to nespravím ,ked ho lubim
@harperka tak proste povedz že nie, že pôjdete vy dvaja, rodičov môžete zobrať na druhú tohtoročnú dovolenku, ak ju muž zaplatí, ale táto dovolenka bude len pre vás. Treba komunikovať narovinu a hneď. Proste neustúp. Moji rodičia nevedia ceknúť mimo slovenčiny nič a chodia sami 2x ročne k moru autom 1200 km.
@harperka prosim ta, je to tvoj priatel alebo manzel?
@zmrzlinka2021 priateľ
@harperka a čo kompromis, rovnaký termín, rovnaký let, ale iný hotel? Že svokrovci pôjdu do hotela X a vy do hotela Y, ktorý je o 300 metrov dalej.... Boli by ste sami na pláži, večernom programe, pri raňajkách, obede a tak, ale keby rodičia niečo potrebujú vybaviť je syn nablízku a rovnako pomôže na letisku. Ak nie nech si ide s nimi sám a ty chod s kamoškou, mamou, sestrou tiež sama.
@harperka počkaj, čiže aj minulý rok boli s vami, hoci si nechcela a teraz pôjdu znova, hoci nechceš. Čiže absolútne tvoj názor netoleruje a povie, že máš ísť ak ho ľúbiš. Typický manipulátor, to iné nebude, keď prídu deti bude to ešte horšie. Píšeš, že je priateľ, nie manžel. Zbalila by som si kufre, ale nie na dovolenku, ale na odchod navždy.
@marsmykkok takáto myslienka tu bola a znova skončil pri tom že budeme v rovnakom rezorte a jediny kompromis je tu,že izby budu vzdialené od seba ale to malo byt aj minuly rok pritom boli sme susediace izby....čo človek sa hlupo povedané bojí aj sexovať , aby to nebolo počuť
Mamanek. Utekaj. A svokrovcom to nie je cudne/blbe? Ze vam robia lampu na dovolenke?
@harperka Prosim, bud obozretna a dobre si tieto veci vsimaj. Reci typu "ak ma lubis, tak..." su dost nebezpecne a podla mna aj manipulativne. Priatel ak s tebou rata do zivota, musi si uz teraz jasne nastavovat hranice a priority a brat vazne aj tvoje nazory a tvoje predstavy. Je dolezite aby sa naucil s teobu konzultovat tieto veci, az potom oznamil mame, ze ideme alebo spolu nejdeme.
V tomto smere musite byt obaja spokojni, nie "ak ma lubis, tak..." a obaja musite hladat kompromisy.
Ty si jeho buduca zena, nie len kamaratka. Zatial si slobodna, bezdetna - bud prosim rozvazna.
@stanulienkat nie oni su tak zvyknutí už roky rokúce neboli na dovolenke sami dvaja...pretože sa najskôr dohádajú ...
@zmrzlinka2021 registrujem to, je to výborný chlap inak starostlivy a neskutočne pozorny až na toto tu.. :( hrozne ma to mrzí ...a cítim sa ako neschopná presadiť si tu niečo ....
@harperka tak nech ide na 1 dovo s tebou a na 2 s rodicmi. Uvidis, co ta bude cakat po zalozeni rodiny a po prichode deti. Mudrovanie od svokry a staranie sa do vsetkeho. Ja osobne by som isla radsej s kamoskou na dovolenku.
@harperka tak nech si ide sám, nájdi si aj ty parťáka a uži si dovolenku s niekým iným nie s ním a porozmýšľala by som o budúcnosti vzťahu. V rezorte sa celé dni stretávate a je to fakt o ničom, keby sú aj izby dalej... Ved aj tak do iziby sa chodí až v noci tak na 7 hodín spať, inak celý deň v rezorte nemáte súkromie.
Keď ti on povie na to ze keď ho ľúbiš tak budeš súhlasiť, tak mu povedz ak on teba ľúbi tak pôjdete sami. To ze nevedia jazyk je veľmi chaba výhovorka.
A ešte ôk minulý rok ste boli spolu kompromis tento rok idete sami, alebo nech ide chlap na 1 dovolenku s nimi a na ďalšiu sami.
Koľko máte rokov? Ako dlho ste spolu
@harperka nie je to normalne. Je normalne nieco take navrhnut a potom sa dohodnut ci ano alebo nie. Za takychto podmienok by som nesla. Druhy krat uz by vedel.