Dovolenky cez cestovné kancelárie

zuju2
11. nov 2018

Chcela by som sa spýtať cez akú cestovku chodíte na dovolenky. Sme dvaja a tri deti. Niektoré mi dali ponuku ale zdá sa mi 3500 do Chorvátska dosť.

pininka
11. nov 2018

@zuju2 tak to je strašne veľa. My sme išli cez booking, našli sme si úžasný, úplne nový apartmán, blízko pri mori aj v meste, počet členov ako vy a na týždeň sme platili 1040 eur,plus jedenie skoro stále v reštike nas vyšlo aj s ostatnými vecami na 800 eur,čiže nás celkom dovolenka vyšla do 2000 eur.

hettinka
11. nov 2018

@zuju2 chodíme cez Globtour, Satur, alebo Česku Vitkovice tour. Za štyroch v hoteli s PP dávame okolo 2000€ + cesta autom. Deti mali minuly rok 17 a 11 rokov, berieme rodinnú izbu s 2 oddelenými spálňami, alebo 2 izby. A hotely majú 3* a viac.

missdiva
11. nov 2018

@zuju2 no cez cestovku to pre päť ľudí nikam nebude lacne, ani do Chorvatska. Objednaj si radšej sama. Staci ti poistenie cez net, ubytko cez stranku hotela alebo airbnb a doprava.

hettinka
11. nov 2018

@missdiva mám skúsenosť, že cez booking sú hotely lacnejšie mimo sezóny, napr. cez veľkú noc chodievame cez Booking do HR, vtedy cez CK je aj problém niečo nájsť. V lete je to lacnejšie naopak cez CK ,.. problém vidím v tom, že @zuju2 má 3 deti a ani jedno už nie je infant do 2 rokov, klasické hotelové dovolenky sú spravidla robené pre 2+2, aj rodinné izby. Alebo to potom dáva 2 izby, jednu klasickú dvojku a jednu 2+1 a neviem, či by tak chceli byť ubytovaní. Ale už a objavujú aj hotely pre viacdetné rodinky. Existuje aj možnosť bývať v depandance hotela so stravou v hoteli. Tam sú aj väčšie izby, aj pre viac detí.
Napríklad rezort Crvena Luka, my sme boli minulý rok začiatkom júla, je to nádherná zátoka, čistá, pieskové dno, plážový servis, bezpečne, menej ludí, uzavretý rezort a mega dobrá strava aj ubytovanie nadštandardná kvalita.
Alebo pred pár rokmi sme boli na juhu v Drveniku, hotel Antonija a majú 2 depandance Olivia a Triton, aj tam bolo super, len strava bola slabšia.

A na zajednávanie letnej dovolenky je priskoro, síce už cestovky robia kampaň, že sú zlavy, ale veľa hotelov ešte vôbec nie je k dispozícii. My riešime leto koncom marca-apríla, ked sa vrátime z velkonočnej dovky v HR.
A skús ten Globtour, oni mávajú low-cost dovolenky

kikina84
14. nov 2018

@zuju2 my satur,koala,kartago,fifo..nikdy nesklamali

zuju2
autor
14. nov 2018

@hettinka Ďakujem pekne. Skúsim Globtour..

kikina84
14. nov 2018

@zuju2 my ideme teraz kupovat egypt na leto a dceru 8 rocnu mame za 1 euro..len letiskove poplatky plati..takze usetrime vyse 600e za nu..a cestovky uz su v obehu aktualne

zuju2
autor
14. nov 2018

@kikina84 A aká cestovka je to prosím vas?

zuzu1ka
14. nov 2018

@zuju2 podľa toho kam by to malo byt a akou dopravou. Keďže vás je 5 tak to je treba rodinnú izbu za ktorú je ale príplatok - platí to pre hotely. Mame aj hotely napr. v Egypte kde ten doplatok nie je a je to krásna veľká izba s oddelenými spálňami. Keď chceš, pošlem ti.

zuju2
autor
14. nov 2018

@zuzu1ka Dobre, pošlite mi. Dakujem

kikina84
14. nov 2018

@zuju2 v ramci first minut do konca roka zakupeny zajazd to ma skoro kazda cestovka,kazda normalna cestovka..aj firo,fifo,satur,koala,kartago..je ich viac..pozri koncom novembra uz bude vsetko nahodene mozes vyberat..ja to robim tak ze si vyhladam cez inviu destinaciu a hotel, je tam vsetko po kope,zadam parametre kriteria a vyselektujem si co sa mi najviac paci..Potom z toho vyberiem to co je s odletom z Ba a je cez lepsiu svk cestovku a cez tu cestovku si potom zajazd aj zakupim..Cez inviu inak nekupujem..radsej priamo od cestovky..Ale znamejsie cestovky maju aj urcite postavenie v dlhodobo ponukanych hoteloch a preto aj to ubytovanie je lepsie..nam sa to vzdy stalo ze ked sme sli napr cez satur,alebo firo tak sme vzdy dostali lepsie izby ako napr češi co prisli z cestovky co funguje dva roky aj s botami..my osobne mame taketo skusenosti a to mame vela precestovane..nesla by som cez menej zname cestovky alebo take co su na hranici krachu..je to risk..za mna osobne tento nazor..mozno ma niekto ine skusenosti

hettinka
15. nov 2018

@kikina84 dieťa zadarmo cestuje, ak cestuje 1 dieťa s 2 dospelými. Pripadne bývajú veľké zľavy aj na 2. dieťa, no väčšinou v prípade, že sú všetci ubytovaní na 1 izbe s pristelkou/pristelkami. Na 3 deti takúto zľavu deti nemajú, ani ak rodina využije tzv. rodinnú izbu, alebo sú ubytovaní na 2 susedných izbách.
Niekedy vychádzajú 2 oddelene izby lacnejšie, ako rodinná izba. Tam sú vysoké príplatky a platia spravidla všetky deti.

Zakladateľka sa pýtala na Chorvátsko, tak píšem situáciu tam. V Egypte neviem, tam som bola raz a stačilo mi.
V prípade lacnej leteckej dovolenky mám overene aj Albánsko, boli sme 2x a páčilo sa nám. Ale služby sú na nižšej úrovni ako v HR. Zato sú tam pieskové plaze a skoro nulová komercia.

kikina84
15. nov 2018

@hettinka aha to som si nevsimla ze ich je viac..no my chodime dvaka dospely a dve deti zdarma do 12 rokov..takze nam sa oplati first minute..neviem ako dalsie dieta,ci aj naneho poskytuju nejaku zlavu aspom..to asi zalezi od konkretnej cestovky

hettinka
15. nov 2018

@kikina84 no veď toto. Pre 2+2 by dom vedela poradiť dobre aj lacné, kde dáva hotel deti zdarma. Ale 2+3 , tam už treba rátať s nárastom ceny.

xisca
Odpoveď bola odstránená
Zobraz