Dovolenky all inclusive

28. dec 2024

Ahojte, som tu sice len kratko a kedze som sa sem pridala hlavne kvoli recenziam na dovolenky, udrela mi do oci jedna vec… a to, ze sa strasne dehonestujuco hovori o ludoch, ktori chodia na dovolenky All inclusive a cez CK… a ked sa spomenie Turecko, tak koniec 😄
Preco je to tak? Ja neviem, ale mne by ani nenapadlo sa vysmievat ludom, co idu do Chorvstska a varia si tam (ano, aj to som tu videla, hrozne po pravde)… alebo niekto napise cenu dovolenky a ked je trosku vyssia,hned hejty.. preco sa nedokazeme aspon v takomto niecom prizemnom akceptovat? Ze kazdy mame ine preferencie… ze kazdy mame ine moznosti… neviem, my chodime AI a ano priznam sa, ze trosku ma to zaskocilo, ze su aj takeho reakcie, za mne uplne vysmesne 🤷‍♀️
Alebo to takto hlupo vnimam len ja? V okoli som sa s tym po pravde nestretla. Iba tu, po precitani niekolkych diskusii…. A normalne mam pocit, ze sa musim ospravedlnovat za to, ze ideme cez CK a all inclusive a dokonca do Turecka (boli sme minuly rok 1x a pacilo sa nam, nie kvoli 100 kolacom, ktore sme neochutnali ani 😄, ani kvoli nakupom, kedze sme nic nekupili)…

jesenzima
28. dec 2024

Lebo veľa ľudí si myslí, že správne je to iba tak, ako to robia oni ... 🤷

simona20201309
28. dec 2024

Áno vnímaš to tak len ty. Ja som to absolútne nepostrehla ale asi kvôli tomu ze mňa nezaujíma názor žien na MK. O tom kam na dovolenku sa dohadujeme s mužom a dcérou.
A to chodíme aj do chorvátska kde si varíme sami (lebo chceme) aj na all inclusive.... absolútne ma nezaujíma cudzí názor.

autor
28. dec 2024

@simona20201309 no ja som si tu nasla par diskusii a bolo toho dost… ako pisem, ludia okolo mna neriesia. Ale asi preto, ze som sa na to zamerala, tak mi to pride vypukle. Mna tiez cudzi nazor velmi nezaujima, ale tak ma to zaskocilo, ze sa da zosmiesnit este aj travenie dovolenky 😄

jazula
28. dec 2024

Ľudia sa odventilujú na čomkoľvek…čím väčšia malichernosť, tým viac ti to môže byť jedno.

A posledných pár rokov idem na dovolenku pri mori jedine s AI a Turecko mám veľmi rada, krásne pláže a množstvo rozmanitých možností na výlety… Teraz mám s Tureckom prestávku, s malou sa držím radšej v rámci EÚ. Ale keď dorastie na tobogány, vidím to na nejaký rezort a’la aquapark 😆.

lauriik
28. dec 2024

Vnimas to hlupo len ty. Ja som to tu nevidela a je mi popravde uplne volne kam ide kto na dovolenku. Neodsuczujem ani ked si niekto vari sam, ani ked ide AI, ani ked ma polpenziu, ani ked si vari sam, ani ked ide cez cestovku ani na vlastnu past. Kazdy nech ide na dovolenku podla svojho gusta a financnych moznosti.
My chodime vsetko - aj hotel, aj airbnb, bez stravy, aj polpenziu, aj AI. Vsetko ma svoje plus a minus.
Ty sama pises, ze varit si v chorvatsku je hrozne a tym tiez odsudzujes ostatnych. Zi a nechaj zit. 🙏

simona20201309
28. dec 2024

To by mi tiež nenapadlo. Véd každý má o dovolenke inú predstavu. Ja poznám pár ktorý chodia na dovolenky turistikovat. Každý deň prejdú kilometre aby našli nejakú zaujímavú pláž. Tam sa zložia, postavia stan a na druhy deň opäť nechodia kilometre...toto je pre niekoho oddych, pre iných (pre mna) nočná mora.
Tak je hádam každého osobná vec kam a ako ide tráviť dovolenku za svoje peniaze. Netráp sa tým.

simona20201309
28. dec 2024

@jazula ja tiež poznám ľudí ktorí už inde ako do Turecka s allinclusive ani neuvažujú. .. veľa ľudí je tam nadmieru spokojná
Ja tam zas nechcem ísť kvôli zemetraseniu ktoré ich čaká v najbližšej dobe a má byť oveľa nicivejsie ako to posledne

jazula
28. dec 2024

@simona20201309 Existuje nejaká predpoveď, že bude v Turecku zemetrasenie? Malo by to ovplyvniť napr aj Cyprus?

mk1111111111
28. dec 2024

Ja som sa tu tiez s tym stretla, ale skor mi to pride tak, ze pohanime, lebo mi na taku dovolenku nemame a vehementne budeme tvrdit, ze to by ani nevydrzali, nic nerobit.
Nikto ma nepresvedci, ze by nebol radsej bez varechy a umyvania riadov. Ale, tak nechame ich v tom a my si uzijeme turecje all v plnej parade.

abbey1
28. dec 2024

Prosím ťa, kde si nadobudla ten dojem?
Preháňaš a poriadne.

gab1sol
28. dec 2024

Neviem, buď to tak nevnímam, alebo som na takú tému nenatrafila… Ale ja nemám pocit, že by sa tu niekto vysmieval z dovolenky iného. Ok, každý si povie svoje skúsenosti a svoje preferencie a čo by nechcel, ale nepokladám to za výsmech.

belllinka
28. dec 2024

Autorka, suhlasim s tebou, tiez mam tdn pocit, ze ked niekto vytiahne Turecko a All in, tak hned “dobre rady”, ako iste nema ist s cestovkou a uz vobec nie do Turecka lebo tak bude iba lezat pri bazene a napchavat sa.

sendy1977
28. dec 2024

@abbey1
@gab1sol práveže ja som tu už pomaly 15 r. a každý rok je tu niekoľko tem, kde sa vysmievajú ohľadom dovolenky. Akože mne je jedno kde kto chodí, ale najviac sa tu vysmievajú keď niekto napíše, že si na dovolenke varí. Najviac mi utkvela v pamäti jedna osoba o ktorej som si myslela, že je vcelku inteligentná ako sa vysmievala z ľudí, ktorí si na dovolenke varia. Mohla napísať, že pre ňu by to nebola dovolenka, keby si varila, ale nie vyslovene arogantný výsmech.

abbey1
28. dec 2024

@sendy1977 Takéto príspevky od určitých osôb som zaznamenala. Presne ako píšeš, voči ľuďom, ktorí si na dovolenke varia. Ale to v každej debate nejaké príspevky vyznejú vo výsmešnom duchu
Avšak opačne, teda vici luxusným rezortom takéto príspevky som nezaznamenala. Určite nie v duchu, ako píše autorka.

gab1sol
28. dec 2024

@sendy1977 asi málo takých diskusií čítam, ale ja som to nezachytila. Ja osobne by som na takú dovolenku nešla, lebo aj ja si chcem oddýchnuť od varenia (vymyslieť, čo to bude, uvariť), tiež sa chcem nechať obslúžiť. Ale každý rok chodíme aj na predĺžený víkend (3, či 4 noci) a v takom prípade nemám problém sa prestravovať na domácej strave. Preto chápem obe strany a nerozumiem tomu, prečo má niekto potrebu sa z toho vysmievať.

autor
28. dec 2024

@lauriik nie, nepochopila si, pisem, ze som nazila aj na to, ze varenie je odsudzovanie a to je hrozne

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
28. dec 2024

Ale ako pisem, som tu kratko a mozno je to moj subjektivny pocit. A beriem spat, ak sa teda mylim

gab1sol
28. dec 2024

Ok, tak práve mám pocit, že som natrafila na jednu diskusiu, kde sa hejtuje, že autorka chce ísť na dovolenku s AI a že je to také typické slovenské odkladať na to niekoľko výplat, keď sa to dá na vlastnú päsť aj za menej peňazí… 😁

autor
29. dec 2024

@gab1sol ja som nadubla z viacerych diskusii, aj na stene boli, aj v skupinach, taku formu vysmechu 🤷‍♀️ akoze schovanu do ironie… neviem, mozno to ale naozaj vnimam tak len ja 😄

slavomira236
29. dec 2024

My ideme do turecka skusit este sme neboli. Len grecko pevnina bulharsko cyprus a kazdy ze aka budem sklamana ze skarede more..no tak uZ mam strach. Ale asi to nebude take zle ked tam lieta tolko ludi ze lietadla nemozu v sezone pristavat a vaetko meska

jazula
29. dec 2024

@slavomira236 Ono podľa mojej skúsenosti je voda čistá, ale priezračnosť závisí od podložia. Čiže ak ideš ku Kleopatrinej pláži, voda bude zmútená, lebo je tam jemnučký piesok a more a ľudia ho zvíria 🙂. Pri Egejskom mori je voda priezračnejšia, ale zasa pláže často kamenisté alebo len s malými piesočnými úsekmi… Už máte vybraté stredisko?

autor
29. dec 2024

@slavomira236 ano, more v turecku nie je ako na cypre, ale zas to nie je bacorina 😄 nie je tyrkysove ani priezracne (aj ked myslim, ze v Avsallvar je krajsie)…nas nahovorili tento rok kamosi, ze ci nejdeme s nimi. Tiez boli v turecku 1x…Im sa az tak nepacilo (nedefinovali co), buduce leto ze daju opat chorvatsko, nam sa pacilo, tak ideme o rok zas.. chcela som tu najst nejake recenzie a tak a zostala som castokrat prekvapena reakciami 🤷‍♀️

sisaka
29. dec 2024

Autor - áno, všimla som si aj ja. Niektorí ohŕňajú nosom nad varením na dovolenke a dávajú to povýšenecky najavo a tak isto zase iní ľudia AI dovolenky sú fuj…
Každý si obhajuje to svoje, to už záleží na konkrétnych ľuďoch, čím sa nechaju vytočiť. Ja chodím na rôzne typy dovoleniek, mám rada AI, mám rada aj poznávacie, aj more, aj hory, aj mestá… je mi úplne jedno, čo si o vybere mojej dovolenky mysli nejaká zuzkamara25 a keď ma potrebu môj vyber skritizovať kľudne môže, deň ani dovolenku mi to určite nepokazí. Netreba zakaždým čakať odobrenie výberu a ovácie od 200 anonymných užívateliek.

autor
29. dec 2024

@sisaka juuj to som ani necakala. Len mi to prislo zvlastne, ze aj pri tomto sa dokuzu zeny zhodit, aby si pozdvihli ego 😄 ja tiez na dovolenkach nevarim, moja sestra chodi len na take. Ale nikdy by som nevedela ironicky a vysmesne reagovat na niekoho vyber… ale rozumiem, co mi chces povedat. Ja som tu len kratko (4 mesiace) a asi si musim len zvyknut 🤣

sisaka
29. dec 2024

Autor 😂 hej, treba si zvyknúť a nebrať si to osobne.

Ľudia varia z rôznych príčin - málo financií, špeciálna dieta, alergie/intolerancie…. Ja keby si musím vybrať, že na dovolenku a variť alebo nikde neísť, tak určite dovolenka, niekto radšej ostane doma…
Chápem, že ťa zaráža akým spôsobom to ľudia dajú najavo, ale tak to je anonymitou, pri diskusisch zoči voči sú ľudia diplomatickejší…

autor
29. dec 2024

@sisaka 🙂

marsmykkok
29. dec 2024

@slavomira236 More v Turecku v tých lepších oblastiach ako Side Colakli a Side Evrenseki a ešte časť Avsallar by som nazvala takým priemerným. Ale vynahradia ti to služby a preto je tam taký nával a chodia tam aj bohatý Nemci napríklad. Proste Turci vedia ako sa to robí, vedia že more nemajú "wau", tak dali služby také čo nemajú konkurenciu a preto sa tam ľudia vracajú a je ich krajina top dovolenkovou destináciou. Ja chodím aj Grécko, aj Turecko, aj Južný Cyprus, teraz idem Mallorcu, ale nie som sklamaná z Turecka a raz sa tam vrátim. Proste Cyprus, Grécko, Mallorca beriem ako krásnu pláž a priemerné služby, Turecko ako priemernú pláž a super služby a vyrovná sa to. Moja najväčšie sklamanie bolo práve raz Grécko, ked som vybrala hotel na samote čo mi nevyhovuje kvôli tomu že budem na jednej z vraj najkrajších pláži Grécka a či práve ako naschvál nebolo vtedy po veľkej búrke a more plné rias, špiny, plastu, studené. To bola moja najhoršia dovolenka práve vtedy preto, že som sa tešila na more a more sklamalo a to ťa môže sklamať hocikedy, lebo je to príroda a stačí že príde búrka. Ale ak vyberieš dobrý hotel v Turecku a čakáš priemerné more, ale super služby, tak služby ťa nesklamú nikdy.

vienala
29. dec 2024

@autorka, veď si to tak neber k srdcu, načo riešiš iných ľudí a to, čo sa im páči a čo nie. Veď je to vaša dovolenka, tak si ju užite podľa seba. A nie podľa toho, čo možno povedia druhí ľudia.
Mne sa tiež ježia chlpy pri predstave dovolenky AI v Turecku, ale to som ja. Viem, že mnohí moji kamaráti práve takúto dovolenku zbožňujú, tak ja im doprajem, nech si užijú dovolenku podľa svojich predstáv. Nikdy by som ani slovkom nepovedala niečo proti takejto dovolenke.
My milujeme dovolenky, kde si všetko vybavíme sami, žiadne CK ani AI. Proste vypadneme napr. na 2-3 týždne niekde k moru a sme napr. na troch miestach počas takejto dovolenky. Spoznáme viacero miest naraz, je to super. A dokonca si aj varíme obedy a ja sa tomu tešim. Večere chodíme spoznávať miestnu kuchyňu do reštaurácií. Ja si na dovolenke varím preto, lebo ja už na dovolenkách nevečeriam, len zvyšok rodiny a na obed chcem mať niečo kvalitné, z miestnych surovín. Cez dovolenku mám jediný čas v roku úplne vypnúť a konečne sa venujem svojej postave, takže pre mňa je dovolenka o zdravom jedle a športe. AI by som aj tak nevyužila, lebo ja na dovolenke len raňajkujem a obedujem a to sa s AI úplne vylučuje, boli by to úplne vyhodené peniaze.

autor
29. dec 2024

@vienala Ano mas pravdu, riesim hluposti 🙂