Ahojte, prvýkrát sa chystáme na dovolenku v tomto období. Letíme na Dominikansku republiku, čaká nás cca 10 hodinový let. Ako sa mám obliecť do lietadla? Na letisko prídem predsa v zimnej bunde a v hrubsom oblečení. Ale po 11 hod vystúpime do cca 30. Stupňoch. Mám sa ešte pred odbavenim kufra prezliecť napr do pohodlných legin trička a tensej mikiny a všetko si dať do kufra? Určite nechcem v prirucnom ruksaku tahat takéto objemné veci. Ako to robite?
Takisto vás poprosím na nejaké tipy ako sa v lietadle pri dlhom lete zabaviť a čo je najlepšie mať so sebou (napr tenkú deku?) Ďakujem 🥰
zimnú bundu nechávame v aute, oblečené máme dlhé nohavice a dlhé tričko + mikina, všetko pohodlné. deku sme nebrali, ale osvedčila sa mi mikina s kapucňou, lebo niekedy fúka klíma príamo na hlavu. ja mám aj veľkú šatku, ktorou sa niekedy prikryjem, prípadne športový uterák, ten nezaberie veľa miesta a dá sa ním prikryť.
ja nosím do lietadla knihu a nabudúce vyskúšam aj pletenie.
@martinmmartin sme z východu. Pravdepodovne pôjdeme vlakom alebo autom ktoré necháme na platenom parkovisku na to určené. Deti zatiaľ nemáme 😊 ďakujem
@den666 bundu nechat v aute , tak unavte seba a skuste naskocit na ich casocy posun uz par dni doma nech nemas stres z nevyspatia na drahej dovolenke
Bundy vždy nechávame v aute. Do lietadla si dávam pohodlné široké nohavice alebo legíny, tričko s krátkym rukávom, mikinu, tenisky.
Vždy mám knižku, krížovky, časopis a cestovný vankúš.
@den666 pred týždňom som sa odtial vrátila.,v lietadle je deka,ani som ju nerozbalila,niektorí ľudia zababušení.Neviem,ktorý typ si Ty.Ja v zime rukavice nenosím.🤔Vobec nebolo zima isla som.v mikine,tričku s krat.rukavom a veste,kratasy do prir.tašky. časopis som ani neotvorila,driemali sme.cesta bola lepšia ako som si myslela.
@den666 ja nikdy nechodim v zimnej bunde na letisko a ani deti 🙈 na nohy tenisky, nejake pohodlne dlhe gate (vacsinou leginy), tricko a sveter/mikyna. Ved pred letiskom iba vyskocim z auta a hotovo, nevidim dovod teperit 4 ludim zimne veci 🤷🏼♀️
Aj ked prides do tepla, tak na letisku aj pri transfere je vsade klima, takze prezijem v dlhych leginach a kratkom vrchu.
Teraz citam, ze ste z vychodu a planujete ist mozno aj vlakom 🙈 tak fakt chodte radsej autom, lebo trepat sa z vychodu vlakom x hodin, potom zo stanice s kuframi na letisko a potom 11 hodin v lietadle a potom este transfer na hotel, no drblo by ma aj bez deti takto cestovat.
@milanemila ďakujem pekne, áno realne už zvazujeme auto.
Ja zvyknem citat, lustit osemsmerovky, nastahujem si podcasty do mobilu a pocuvam, pozeram film, prip. pracujem na notebooku, obcas hrame hry (double a pod.), ak letime nocnym letom spim 🙂 oblecenie pohodlne, je to dlhy let. Ja som skor zimomravejsia, ale vzdy mi stacili dlhe nohavice, tricko s kratkym rukavom a mikina s kapucnou. No beriem si extra hrube ponozky, pretoze som rada bez topanok a zabambusena do deky, ktora je k dispozicii. Pre istotu si beriem aj velku salu, ale nepamatam si, kedy som ju naposledy pouzila... Uzite si dovolenku 😊
@den666 je to fakt pohodlnejsie, lebo este cesta tam sa tesite, ale cesta spat by bola smrt alebo teda si to rozdelte a prespite jednu noc niekde v ba, vyrazte vecer do centra 🙂 ja vlastne zavidim to dovolenku vo dvojici bez deti 😂 snad sa aj my s muzom za apr rokov zas dostaneme 😂🙈
My chodíme vo februári, v žiadnej "zimušnej" bunde necestujem. Rovnako ani žiadne pseudo teplé oblečenie, však tam ideme autom v ktorom sa kúri. Používam vtedy klasickú "športovú" tenkú bundu a tú potom po príchode na letisko napchám do veľkého kufra a hotovo. Čo sa týka iného oblečenia tak mám tričko a na tom tenký svetrík, ktorý prípadne používam ak mi je večer v danej destinácií zima.
Ja napríklad každý rok na Maldivách po večeroch chodím vo svetri, pri tom je tam 28 stupňov, ja proste mrznem :D :D
Pri prílete potom zas na letisku vytiahnem spomínanú tenkú športovú bundu a v tej idem do auta... Naštartujeme auto a kým sa trocha zohreje, čakáme vnútri budovy.
@den666 s world2fly som letela min. rok z Madridu do Punta cana, sice to bolo len 8 hodin, ale ta spolocnost je za trest, tak otrasne jedlo som este nezazila,boli sme hladni, sedadla natrieskane s minimom miesta, velmi nepohodlne, neporovnatelne s inymi spolocnostami. Prezit to prezijes, ale bud aspoñ pripravena, vezmi si nieco male na jedlo
Ďakujem Vám všetkým, naozaj ste mi všetci pomohli 🙂 čo sa týka dlhej cesty, ja som zvyknutá keďže pracujeme v zahraničí a 10h cesty je pre mňa už nič 😂 ale samozrejme v aute je to iné, verím že to zvládneme, takisto máme let v strede dňa, takze bude to vtipne 🙈
@tenerifka možno sa od vtedy zlepšili čo sa jedla týka, keďže
@janicast už mala lepšiu skúsenosť, budem v to veriť 👍
Ďakujem ženy, pekny deň 🙂
@den666 my sme teraz karibik - cancun, brali sme prechodne bundy, tenisky. Ja som mala leginy, tricko, mikyna. Deka a vankusik z lietadla. Priprav sa ze v tych lietadlach byva chladnejsie ako tie co lietaju po europe. Mne sa teda deka zisla. A v zadnej casti lietadla bolo este chladnejsie. Miesta pri okne nie su az tak vyuzitelne lebo clovek vidi len vodu vacsini casu.... kedze sme leteli s detmi (3 a 5 rokov) o zabavu bolo postarane 🙂 ale tak je a monitor s filmami takze odporucam pribalit sluchatka. A clovek sice vystupi do 30 stupnov ale kym sa rozmrazi z lietadla, tie dlhe nohavice sa daju bez problemov zvladnut.
Bundu daj tomu kto ta vezie na letisko nech to ju privezie zas ked bude vyzdvihovat, tu tam fakt nepotrebujes od momentu ked vstupis do letiskovej budovy.
Tenku deku a vankusik nafasujes v lietadle
Dieta predtym unavit co to da , aj den predtym malo spat nech to v lietadle dobehne