Ahojky zienky, idem si po radu. Viem, že nepoznáte mojecdieta, ale syn je akcny, živý, počas dňa nespi, je fyzicky zdatný a obratný, hrubá a jemná motorika super. Minulý týden mal 4 roky. Chcem ist s ním do Tatier, ale musím sama. Som vydata, ale kvoli uzávere školky musíme mat s mužom dovolenku každý zvlast. Nevadí. A rodina hučí do mna, že je na to este velmi malý, že nech si ked tak beriem nosič na chrbat (js mám 46 kil a malý 20), tak neviem, skor nie a vak si dám kde, že? Že jedine prechadzka okolo Štrbského plesa, vsade lanovkou, je malý, dokobca, že okolouduci mna nahlásia, že tyram dieta. Ale však nepojdem s ním na Gerlach. Mám na plane Hrebienik a spat do Lomnice, vodopád Skok, Popradské pleso, Jamske pleso, Zamkovského chata. Malý naozaj ujde dost kilometrov, jeho utahat to je umenie. Myslíte, že je to vhodné ist? Bude to tyranie?
@sfet v pohode chod, ale rátaj aj s tým, že ešte suniekde výstrahy pred lavínami a vetrom, dažďom že môže byť totálne zlé počasie ako predminulý týždeň( aj lialo) a maj plán B.
Teda doobeda prechádzka, sánkovačka, potom niekde obed, cesta späť a poobede napr. bazén. Pripadne opačne podľa počasia.
Ja by som odporúčala hotel kde máš raňajky večere bufet, bazén neobmedzene, herňa a animácie pre deti večer.😉
Nebude to žiadne týranie dobre, že nie je knedlík, ktorý hneď stoji, že nevládze.Akurat pozor na dobrú obuv šmýka sa a ktovie aké bude pocasie na ten Skok nespomínam v dobrom dcéra sa rozbehla dole po tých schodíkoch zle si vyrátala a vyvrtla si členok.Tempo a trasy prispôsobis malemu
@sfet moj 9rocny mal dost prejst okolo strbskeho kolecko..cerstvo 6rocna zvladne vetsie tury. Vsetko zavisi od dietata
@sfet moja mala v lete 4 roky a to sme aj boli v Tatrách. Túru na Popradské pleso dala sama skoro celú. Zacalo potom trošku pršať, tak sme ju dali do nosiča. A to teda nie je nejaký extra chodec, resp.nemame momentálne veľa času chodiť a deťmi na túry i napriek tomu, že manžel je veľký turista. Takže ak je tvoj malý zvyknutý chodiť, tie ľahšie túry určite dá aj sám.
@sfet nemusíš nutné ísť na túry. Môžeš dat doobeda Hrebienok so sankovackou. Dalo sa pod tými kupolami čo chránia Dóm ľadový a potom spať. Zamkovskeho chata napr. Ale máj také tie protismyky na topánky lebo mne (ako mnohym) sa napr. v čižmách dosť šmýkalo cestou dole bez nich. Na Jamske pre mňa dlhá a nudná cesta, pleso samotné vôbec nebolo vidno.
3 dní fúkal z toho 2 veľmi a neodporucalo sa nikam ísť.
Baby, ona nechce ísť teraz, ale cez leto
@pribinak áno už vidím, doplnila. Ale tam zas by som túru vyberala podľa počasia lebo ani chodiť po pražiacom slnku v pásme, kde sú skaly a minimálny tieň, nie je pre 4 ročného hoci s výbornou kondičkou asi najlepšie. Plus pravidlo, že v horách na obed sa už má z túry vracať platí všeobecne, teda program na poobede bude nutné riešiť tak či tak.
Bola som s dcérou 5 ročnou v kúpeľoch 3 týždne a dosť sme toho vtedy pobehali. Nosič autorka nepotrebuje, ale je nutné dobre si naplánovať čo kedy akou trasou. A isto si to užijú.
Nosic pre 4 rocneho? neblazni, ved prides o chrbat....a tie reci, to moze povedat len niekto, kto v zivote nevytiahol paty z domu. Chodte urcite, vyskusas, uvidis, moj 3 rocny dal v pohode strbske, popradske, rainerku, hrebienok a to je fakt ze lenivec :D a v necase aqua city PP, muzeum Tanapu v Lomnici, hned pri mas aj muzeum hraciek, drevene kralovstvo v smokovci, triklandiu, najlepsie skombinovat rano vylet, poobede oddych....
Jasne moje deti 7 a 3 aj 12 km túru ale ideme to celý deň, pomaly, deti udávajú tempo, veľa jedla so sebou, prestávky, pre mňa super relax.
@sfet prosim ta, v pohode prejde zo strbskeho na Popradske pleso. Cez jarne prazdniny sme boli s detmi v tatrach. Jeden den sme isli z polianky na Sliezsky dom, druhy den spominana trasa na Popradske pleso. Syn ma 4, coskoro 5. Este chcem napisat, ze presiel trasu z chopku na stefanicku, ked mal 3. Takze trasy v tatrach, uplna pohoda. V lete deti presli zo strbskeho na vodopad skok, vtedy mal 4 roky. Bezte, a uzite si to
@sfet este ma napadlo,s detmi chodime na turistiku od mala, trasy vyberame, aby boli zvladnutelne, a s "odmenou". Ako je chata na konci cesty, vona palaciniek, ci ihrisko🙂🙂. A vzdy sa tesia, ked to dokazu, znacne ich pochvalime, ocenime, ze sa prekonali, ze to nevzdali, ze sme s nimi na nich hrdi
@sfet urcite mozte ist, ziadne tyranie to nie je, stretavame male deti aj na narocnejsich turach, nez si vymenovala...