Dovolenka Vysoké Tatry

sfet
19. mar 2023

Ahojky zienky, idem si po radu. Viem, že nepoznáte mojecdieta, ale syn je akcny, živý, počas dňa nespi, je fyzicky zdatný a obratný, hrubá a jemná motorika super. Minulý týden mal 4 roky. Chcem ist s ním do Tatier, ale musím sama. Som vydata, ale kvoli uzávere školky musíme mat s mužom dovolenku každý zvlast. Nevadí. A rodina hučí do mna, že je na to este velmi malý, že nech si ked tak beriem nosič na chrbat (js mám 46 kil a malý 20), tak neviem, skor nie a vak si dám kde, že? Že jedine prechadzka okolo Štrbského plesa, vsade lanovkou, je malý, dokobca, že okolouduci mna nahlásia, že tyram dieta. Ale však nepojdem s ním na Gerlach. Mám na plane Hrebienik a spat do Lomnice, vodopád Skok, Popradské pleso, Jamske pleso, Zamkovského chata. Malý naozaj ujde dost kilometrov, jeho utahat to je umenie. Myslíte, že je to vhodné ist? Bude to tyranie?

nelca84
19. mar 2023

@sfet urcite mozte ist, ziadne tyranie to nie je, stretavame male deti aj na narocnejsich turach, nez si vymenovala...

pribinak
19. mar 2023

@sfet že nosič…..4 ročný mládenec kľudne vyjde na popradske pleso či Hrebienok peši, Rainerovu útulnú či vodopády. Ak je fakt zdatný tak aj Sliezky dom a ďalšie čo si vymenovala. Žiadne tyranie.
Štrbské pleso to je pre seniorov a invalidov či mamičky s kočíkmi.

janage
19. mar 2023

@sfet v pohode chod, ale rátaj aj s tým, že ešte suniekde výstrahy pred lavínami a vetrom, dažďom že môže byť totálne zlé počasie ako predminulý týždeň( aj lialo) a maj plán B.
Teda doobeda prechádzka, sánkovačka, potom niekde obed, cesta späť a poobede napr. bazén. Pripadne opačne podľa počasia.
Ja by som odporúčala hotel kde máš raňajky večere bufet, bazén neobmedzene, herňa a animácie pre deti večer.😉

sfet
autor
19. mar 2023

@janage v pohodě, to plánuji až koncem července.

luccija
19. mar 2023

Nebude to žiadne týranie dobre, že nie je knedlík, ktorý hneď stoji, že nevládze.Akurat pozor na dobrú obuv šmýka sa a ktovie aké bude pocasie na ten Skok nespomínam v dobrom dcéra sa rozbehla dole po tých schodíkoch zle si vyrátala a vyvrtla si členok.Tempo a trasy prispôsobis malemu

slavomira236
19. mar 2023

@sfet moj 9rocny mal dost prejst okolo strbskeho kolecko..cerstvo 6rocna zvladne vetsie tury. Vsetko zavisi od dietata

gerfinka
19. mar 2023

@sfet moja mala v lete 4 roky a to sme aj boli v Tatrách. Túru na Popradské pleso dala sama skoro celú. Zacalo potom trošku pršať, tak sme ju dali do nosiča. A to teda nie je nejaký extra chodec, resp.nemame momentálne veľa času chodiť a deťmi na túry i napriek tomu, že manžel je veľký turista. Takže ak je tvoj malý zvyknutý chodiť, tie ľahšie túry určite dá aj sám.

janage
19. mar 2023

@sfet nemusíš nutné ísť na túry. Môžeš dat doobeda Hrebienok so sankovackou. Dalo sa pod tými kupolami čo chránia Dóm ľadový a potom spať. Zamkovskeho chata napr. Ale máj také tie protismyky na topánky lebo mne (ako mnohym) sa napr. v čižmách dosť šmýkalo cestou dole bez nich. Na Jamske pre mňa dlhá a nudná cesta, pleso samotné vôbec nebolo vidno.
3 dní fúkal z toho 2 veľmi a neodporucalo sa nikam ísť.

pribinak
19. mar 2023

Baby, ona nechce ísť teraz, ale cez leto

janage
19. mar 2023

@sfet ono pršať môže viac dní aj vtedy😉 v Tatrách sa počasie mení naozaj rýchlo a aj tam sú tie výkyvy čím ďalej častejšie. Samozrejme tvoja vec, ja by som plán B, na zlé počasie ale určite urobila.

janage
19. mar 2023

@pribinak áno už vidím, doplnila. Ale tam zas by som túru vyberala podľa počasia lebo ani chodiť po pražiacom slnku v pásme, kde sú skaly a minimálny tieň, nie je pre 4 ročného hoci s výbornou kondičkou asi najlepšie. Plus pravidlo, že v horách na obed sa už má z túry vracať platí všeobecne, teda program na poobede bude nutné riešiť tak či tak.
Bola som s dcérou 5 ročnou v kúpeľoch 3 týždne a dosť sme toho vtedy pobehali. Nosič autorka nepotrebuje, ale je nutné dobre si naplánovať čo kedy akou trasou. A isto si to užijú.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danieladeley
19. mar 2023

Nosic pre 4 rocneho? neblazni, ved prides o chrbat....a tie reci, to moze povedat len niekto, kto v zivote nevytiahol paty z domu. Chodte urcite, vyskusas, uvidis, moj 3 rocny dal v pohode strbske, popradske, rainerku, hrebienok a to je fakt ze lenivec :D a v necase aqua city PP, muzeum Tanapu v Lomnici, hned pri mas aj muzeum hraciek, drevene kralovstvo v smokovci, triklandiu, najlepsie skombinovat rano vylet, poobede oddych....

heidy222
19. mar 2023

Jasne moje deti 7 a 3 aj 12 km túru ale ideme to celý deň, pomaly, deti udávajú tempo, veľa jedla so sebou, prestávky, pre mňa super relax.

stanislavicenka
19. mar 2023

@sfet prosim ta, v pohode prejde zo strbskeho na Popradske pleso. Cez jarne prazdniny sme boli s detmi v tatrach. Jeden den sme isli z polianky na Sliezsky dom, druhy den spominana trasa na Popradske pleso. Syn ma 4, coskoro 5. Este chcem napisat, ze presiel trasu z chopku na stefanicku, ked mal 3. Takze trasy v tatrach, uplna pohoda. V lete deti presli zo strbskeho na vodopad skok, vtedy mal 4 roky. Bezte, a uzite si to

stanislavicenka
19. mar 2023

@sfet este ma napadlo,s detmi chodime na turistiku od mala, trasy vyberame, aby boli zvladnutelne, a s "odmenou". Ako je chata na konci cesty, vona palaciniek, ci ihrisko🙂🙂. A vzdy sa tesia, ked to dokazu, znacne ich pochvalime, ocenime, ze sa prekonali, ze to nevzdali, ze sme s nimi na nich hrdi