Boli ste na dovolenke v zime? Mesiac december-január?
Chceli by sme ísť s deťmi, keďže teraz v lete nemôžeme. Malé budú mať vtedy 2,5r a necelý pol rok. Niekde kde bude teplo, tak 20-30° a aby sme tam neleteli pol dňa, lebo to by bolo o život.
Viete poradiť z vlastnej skúsenosti nejakú krajinu?? 🙂
@mia258 my sme tam sice boli v lete, ale znami chodia v zime a pochvaluju si. teplota vody aj vzduchu neklesne pod 20 stupnov takze je tam prijemne a otuzilejsi sa aj vykupu. popozeraj nejake infosky na nete resp. je tu na MK aj dovolenkova tema o kanaroch. my sme boli na Gran Canaria a velmi sa nam pacilo. z Viedne sme leteli 5 hodin ale pozeram ze ty zijes vo svajciarsku takze to budes mat kratsi let.
@mia258 tak to som velmi zvedava, ci niekto este nieco odporuci, hlavne s podmienkou kratkeho letu a tepleho mora. My chodievame do Karibiku, ale za par hodin tam z Europy urcite nie si.
A Kanare v zime? neviem, podla toho, co som pocula a citala dobre pre dochodcov a more v zime je tam pekne studene, niezeby v lete bolo nejake extremne teple, myslim si, ze aj v lete je to skor pre otuzilcov a nie pre male deticky
@mia258 neviem ti nic odporucit, ked sme zili na Slovensku sme na zimne dovolenky pri mori nechodili a co sa tyka Afriky - z tej ja mam dost strach, hlavne co sa tyka malarie, lieky na jej prevenciu maju mnozstvo vedlajsich ucinkov, malym detom by som to ani nedavala a aky je sever Afriky v zime to netusim, ale vsak to sa da lahko vygooglit, teplota vzduchu vody, mozno je tam prijemne
tu mas priblizne teploty: http://www.invia.sk/kanarske-ostrovy/pocasie/ nerozumiem preco by boli kanare pre dochodcov, prave naopak skor by som povedala ze pre mladych, dochodcov som tam teda moc nevidela 😉
taku podmienku ze kratky let a teplo v zime asi nezozenies. ako pisala sisaka, bud karibik alebo afrika ale nejak okolo rovnika, egypt a tunis v zime na kupanie nebude..... a afriku s malymi detmi celkovo povazujem za nevhodnu.
@mia258 ja si myslim ze pre deti je aj 5 hodinovy let dost, teda zalezi ci su kludne a tak, lebo s mojou malou by to bolo na nervy kedze minutu neobsedi, my sme letecky este ani vramci europy s nou este neleteli a cakame kym trosku podrastie 😉 ale keby ste mozno isli na noc tak ok....
v thajsku som nebola, ale videla som foto od znamych co boli v thajsku a na bali, paradicka. ale tiez by som sa trosku bala 😉 este ma napadol dubaj, to je celkom blizko a teplo zarucene.
Nakoniec sme vychytali super last minute teraz koncom novembra na Sri Lanku. Uz sa neviem dockat, dufam ze nam vyjde pocasie, ze do toho nepride nic neplanovane a uzijeme si to s detmi 😵
Koncom novembra budem na Srí Lanke aj já 🙂 Boli sme tam minulý rok a Srí Lanka mi prirástla k srdcu. Nakúpite lacno detské oblečenie ako aj dámske či pánske. Aj tento rok ideme do Kalutari. Prajem Vám peknú dovolenku a príjemný pobyt. Možno sa tam stretneme 🙂
Mile maminky, srdecne vas pozyvame na zimnu dovolenku:
Veselý rodinný pobyt s lyziarskou skolkou pocas polrocnych prazdnin.
Dobrý deň Martinka. Na Srí Lanke som bola 2X. Prvý dojem ked sme tam prišli ako cigáni z Luníka 9. No sú čistotní a veľmi milý. Mám tam veľa priatelov, lebo sú kamarátsky. Celoročná teplota je 30st. Najlepšie je ísť od decembra do apríla, aj ked my sme boli v oktobri a novembri. Každý deň nám pršalo a také monzúmové dažde sme nikdy v živote nezažili. Kúpať v mori sa nedá, pretože je to ocean a tvorí veľké vlny. Čistota že všade aj v hoteloch. My sme boli v hoteli Avani Kalutara a hotel Mermaid tiež v Kalutare. Na dva dni sme si zaplatili zájazd na čajové plantáže. Krááásna príroda No nie len tam, ale celá Srí Lanka je obklopená krásnou prírodou. Já osobne som si Srí Lanku zamilovala. Vedela by som si predstaviť tam žiť. Záleží čo očakávate. Môžte sa pýtať, rada vám odpíšem. Milujem Srí Lanku🙂
@alimaj ďakujem krásne za odpoveď 🙂 🙂 🙂 necháme to teda na iný mesiac nie ten Jún, momentálne už nemám otázky,ale určite sa tam vyberieme.. 🙂 🙂
@martina642 Zapadne pobrezie Sri Lanky je vhodne tak max.na prechadzky, plaze pekne ale more otrasne, absolutne nevhodne na kupanie. Super krasna plaz je na juhu Unawatuna, ale je to daleko od letiska.....
@tenerifka super.. ďakujem,tieto info sa isto zídu.. 🙂 🙂
@mia258
@alimaj
ahojte baby, viem ze je to stara tema, ale na slovenskych forach nic moc o srilanke s detmi nieje, teda okrem cestujsdetmi.sk ale ich deticky su uz trosku vacsie 🙂
@mia258 ako stare boli deti ked ste boli na srilanke? co sa tyka stravy v pohode? riesila si nejake speci ockovanie?
dakujem
Dievčata v marci idem na 16 dni na Sri Lanku, dole na juh ostrova. Zaujimalo by ma, aky vylet nevynechat a ci mi viete povedat cca ceny fakultatívnych vyletov. Planujeme väčšiu časť pobytu ležať na plazi, ale cca 3 vylety pomedzi lezanie na plazi by sme chceli dat.
@renata_14 ahoj, my sme sa 2.2 vratili, videli sme plaze v Tangalle a okoli, Unawatuna a okolie, Hikkaduwa, Balapitiya, za mna plaze nic moc, boli sme 19 dni rozdelenych 1:1 vnutrozemie/plaze. Ja som teda mega plazovy typ ale vnutrozemie sa mi pacilo ovela viac... napis mi spravu ak chces nieco vediet, jazdili sme aj so soferom aj autobusmi takze ti mozem poradit ak potrebujes 🙂
@mia258 kanarske ostrovy by sa vam mohli pacit 😉