Dovolenka v Turecku

dorinka31
26. jún 2023

Žienky idem prvýkrát s dospievajúcou dcérou do Turecka. Máme zaplatený týždenný pobyt all inclusive. Koľko EUR zhruba potrebujem ešte k ruke?

la_dolce_vita
26. jún 2023

Teoreticky nebudeš potrebovať nič navyše, ale ak chce človek nakupovať z veľkej ponuky tovaru, ísť na výlet a niekam mimo rezort, tak peniaze treba. Koľko, to je individuálne, ale dá sa aj kartou platiť a bankomaty tiež fungujú 🙂

petamich
26. jún 2023

zalezi len na tebe - urcite by som si zobrala tak 20€ v drobnych, lebo je tu celkom zvyk nechat napr. upratovacke 1-2x za pobyt nejake drobne atd. ale to je tiez dobra vola nie povinnost, mozes ignorovat

a ak nechcete ist na masaz, vylety, ...nebudes potrebovat nic a ako pise @la_dolce_vita tak sa da platit kartou bez problemov takmer vsade

jaja20
26. jún 2023

Ak chcete ísť aj na nejaký fakultatívny výlet, zober viac hotovosti,cca 200€ v 20,10 a 5€ bankovkách,lebo ak nepôjdete priamo cez hotelového delegáta,tak nie všade ich môžeš zaplatiť kartou. Ja som brala aj dosť 1 a 2€ mincí na bakšiš ( písala aj kočka vyššie) a na magnetky a iné suveníry v menších obchodoch bez terminálu. V Turecku sa dá nakúpiť napríklad super oblečenie a kabelky. Ja na dovolenkách celkovo preferujem skôr platbu hotovosťou,pre istotu,aby mi náhodou nevybielili účet. Všetko je možné. Kartu používam v obchodoch na letisku.