Ahojte, mate niekto skusenost s dovolovenkou v slovinsku, izola, portoroz… prosim o tipy na ubytko. Pripadne aj ine lokality. Dakujem
A treba rátať s tým, že to nie je typická plážová dovolenka. Majú skôr prímestské pláže, ani tá voda nie je úplne slaná 😅. Ale príjemné to tam je, plánujeme sa určite vrátiť.
je tu x diskusii ohladom dovolenky v SLO.
tiez som vela razy prispievala, chodime tam pravidelne, k moru vsak nie, to more nestoji zato. stale je to" koniec zalivu" a na konci velikansky pristav Terst.... za mna nie kupanie.... nadherna príroda, mesta, zazitky.... ale more nie
Boli sme raz v Portoroži a raz v Izole. Portorož je vyslovene turistické stredisko, promenáda, stánky, bary… Pozitívum - má aj umelo vytvorenú piesočnú pláž s plážovým servisom. Ubytko sme mali v Apartmanoch Sabadin, úžasné, dávajú hosťom k dispozícii aj celú záhradu, takže na raňajky si nazbieraš čerstvé rajčinky napríklad 🙂. Ubytko je ale kúsok do strmého kopca.
Izola ma očarila, úzke uličky vyložené kameňom, chodila som každé ráno na kávu do miestnej pekárne a nikdy som nešla úplne rovnakou trasou 🙂. Výborné reštiky so stredomorskou/balkánskou kuchyňou.
Ubytko sme hľadali cez Booking, bez problémov. Cestovali sme vlakom do Ľjubljany a odtiaľ busom.