Dovolenka v Slovinsku

zuzana76
21. feb 2012

Tento rok by sme radi navstivili tuto krajinu ako nas dovolenkovy ciel, preto ma potesia akekolvek informacie , co sa tyka ubytovania. Velmi popularne je medzi nasincami najma Chorvatsko, ja vsak dufam,ze sa najde aj niekto, kto bol v Slovinsku. Dakujem za kazdy prispevok.

jasminet
21. feb 2012

@zuzana76 my sme boli v slovinsku min rok v septembri na predlzeny vikend a mozem povedat ze bolo uzasne.
boli sme medzi piranom a portorozom, hotel vile park, polpenziu sme mali v histrione. mali sme trosku obavu kvoli plazam. nie su klasicke strkove alebo pieskove, ale schody do mora a vybetonovane plaze. u nas pred hotelom bola trava, detske ihrisko, bazen a potom tie betony. cize nic pre vyslovene male deti, ze by sa hrali na brehu. ale nasej malej to nejak nevadilo. ked sme sa sli kupat dostala rukaviky a drzali sme ju na rukach. Viem, ze v Izola je taka kamienkova zatoka s pozvolnym vstupom do mora...
mne osobne sa v slovinsku velmi pacilo.

evuliatko_tn
21. feb 2012

my sme v slovinsku casto, byvame odtial par km, je tam pekne, mili ludia, o ubytovani vela neviem, ale keby si mozem vybrat tak asi chorvatsko radsej...

zuzana76
autor
21. feb 2012

@jasminet dakujem za reakciu, v Izole bol MM na sluzobke a velmi sa mu pacilo a odvtedy planujeme dovolenku v Slovinsku a min. rok sme tadial prechadzali z Chorvatska a ta krajina ma ocarila.

jasminet
21. feb 2012

@zuzana76 mne sa tam teda naozaj pacilo. je to ine ako chorvatsko, vyborne jedlo, fakt krasne mesto piran, ciste more (nie ze by v chorvatsku nebolo 😀 ). cestou spat sme sa sli pozriet na ten simonov zaliv (povodne sme tam chcli ist na vikend), tam je ta zatoka, su tam nejake tobogany, ale boli zavrete, kedze uz asi bolo po sezone. priamo do mesta sme nesli.

danielaviki
22. feb 2012

@zuzana76 ahoj, my sme boli minuly rok v Izole a chystame sa aj tento rok. Minule sme isli na blink, ale nasli sme ubytko cez tuto kancelariu http://www.laguna-sp.si/index-sl_SI.htm, velmi mila a ochotna pani to vlastni. Tento rok sme si cez nich opat rezervovali uz dopredu pobyt. My sme boli ocareni Slovinskom, velmi sa nam pacilo. Portoroz je uz trocha drahsia lokalita.V Pirani sme neboli, chystame sa tam pozriet tento rok. Izola je podla mna stvorena pre rodiny s detmi.

czechzuzanaba
11. jún 2012

Ahojte, nemate nejaky tip na ubytko ve Slovinsku u more? Jake jsou tam zhruba ceny?

januschka10
12. jún 2012

grand hotel metropol (portoroz), hotel bernardin (portoroz), hotel lucija (portoroz, sice 3hv. ale vraj velmi dobry). Mate niektora skusenosti ci tam boli jezkovia v mori?
Alebo ako pise jasminet Vile park, ti maju aj apartmany. Ale vraj tam nie je klima a velmi male izby. Do bazena sa da chodit do hotela Histrion. Ten ma vraj velmi dobry vnutorny bazen a naozaj s teplou vodou. Vela hotelov tam vela slubuje,ale potom to tak nie je. Chodi tam vela nasich znamych, my ideme tiez v polke jula. Inak taky hotel Histrion stoji polpenzia na 10 dni (2 dospely + 1 dieta) cca. 1500 eur. Hotel Bernardin o 400 eur viac. Mam doma cenove ponuky. Je to o polovicku lacnejsie ako tu v Taliansku.

ewana73
15. jún 2012

Baby,co sa oplati pozriet v Tatranskej Strbe?

bellada
15. jún 2012

@ewana73 si v zlej teme, tu sa prebera dovolenka v Slovinsku nie na Slovensku 😉

ewana73
19. jún 2012

@bellada ano,viem uz som si to vsimla. 😉

kira0039
19. jún 2012

baby, da sa najst apartman v Slovnsku /izola/ za 50 - 60€ na noc???
viete nejaky odporucit? kontakty posunut nejake...
velmi by som bola vdacna.
dakujem

backorka
21. jún 2012

@kira0039
@bellada
@januschka10
@czechzuzanaba
@danielaviki
@jasminet
@zuzana76
@evuliatko_tn
Zienky myslite ze je vhodne Slovinske more na kupanie pre tehotne? A co hotelove bazeny v 4* hoteli?

jasminet
21. jún 2012

@backorka slovinske more je rovnako vhodne na kupanie pre tehotne ako ktorekolvek ine more 😕 😀 akurat vo vacsine pripadov je pristup do mora po kamennych schodoch, pripadne po rebriku. v izole v zatoke bol postupny vchod do mora...
v histrione je bazenovy svet, v grand bernardin su tiez vnutorne bazeny - neboli sme ani v jednom, mali sme nadherne pocasie v polke septembra, tak skoda chodit do bazenov. pred vile park su bazeny, aj detsky s malou smyklavkou, to sme boli kvoli malej asi 2x.
inak ako pise @januschka10 ze vela hotelov vela slubuje a nie v skutocnosti to tak nie je, tak s tym som sa konkretne v bernardine, histrione a vile park naozaj nestretla... nasi tam idu tento rok cestou z talianska na 4 dni. to im teda tisko zavidim 😉

backorka
21. jún 2012

@jasminet dakujem, my ideme do Bernardinu a chcela by som si to trosku uzit, budem v 9tt....

jasminet
21. jún 2012

@backorka jaaaaj, tak to v pohode zvladnes - ak teda nebudes mat nevolnosti 😀 😀 😀 nasi idu tiez do bernerdina, isli by sme aj my s muzom a dcerou aspon na tie 4 dni, ale budeme uz mat aj 2 mesacne mimco a nechcela som planovat dovolenku tak velmi dopredu ked neviem co a ako bude s babom a so mnou...
bernardin ma vlastnu sukromnu plaz priamo pred hotelom, len cez promenadu prejdes. urcite budete spokoni...

backorka
21. jún 2012

@jasminet dakujem, tesim sa 🙂 a prajem bezproblemovy porod a zdravicko obom 😉

jasminet
21. jún 2012

@backorka dakujem 😉 podobne 😀

czechzuzanaba
21. jún 2012

@backorka ahoj, ja taky myslim, ze tak na zacatku tehu budes v pohode 🙂 Uzij si dovolenku a preju bezproblemove tehu 😉

bellada
21. jún 2012

@backorka predpokladam ze Slovinske more nie je nijak specialne, takze urcite sa v nom mozes kupat, tak ako v kazdom mori, ja som bola pred rokom v Chorvatsku tehotna a uplne v pohode, ale bazenom a sladkovodnym jazeram som sa vyhybala, tam predsa len nieco mozes chytit, v jazerach su casto sinice a v bazenoch hrozi nejaka infekcia, ci mykoza, more je vsak bez problemov, to skor lieci 😉 a myslim si ze ak je tehulka zdrava a nema komplikacie, tak v kazdom stadiu tehotenstva sa moze v mori kupat, neviem o nicom co by tomu branilo 😉 a ak komplikacie niekto ma, nemal by na dovcu vobec ist, ale radsej ostat doma

januschka10
22. jún 2012

@backorka urcite, ja som sa kupala ako tehotna aj v tom nasom spinavom talianskom

januschka10
22. jún 2012

Ja som prave potvrdila rezervaciu v Grand Hotel Metropol na 10 dni. O dva tyzdne cestujeme. 🙂

dankakk
29. júl 2012

@januschka10 ako bolo? Zvazujeme dovolenku v Slovinsku;)

januschka10
30. júl 2012

@dankakk ahoj, bolo fajn, je tam pekne a je to blizko, aj od vas aj od nas 😉
Jedine co je fakt,ze hotel Metropol aj ked je to 5hv. hotel neponuka sluzby hotela takej kategorie. Ja som si to musela vydiskutovat s panom riaditelom a potom sme mali aj slubene lehatka na plazi a pod. Aj ked hotel je velmi cisty, ma pekny bazen (vnutorny aj vonkajsi) a celkovo personal velmi mily. Izby ako som pocula nie su vsetky ako sme mali my,ale napr. nasa bola velmi velka a nova a naozaj velmi cista. Akurat plaz co mal nas hotel by som urcite vylepsila. Je to travnate, co mi nevadi,ale trava je zosusena a celkovo neupravena. Voda v mori tepla a cista. Dalej pri hoteloch ako Riviera, Palace a pod. je plaz piesocnata. Portoroz je malicke stredisko, ale nam sa pacilo, maly sa mal kde zabavit. My sme mali len hotel s ranajkami, da sa vonku velmi dobre najest a za vyhodne ceny (ja to porovnavam s Talianskom).

katarinkad
3. mar 2013

@danielaviki
Ahoj, zvazujeme tento rok dovolenku v Slovinsku....chcem sa opytat ake plaze su v Izole? Je tam nieco pre deti? Myslim bazeny, detske ihriska, kolotoce? A ake su tam ceny v restauraciach? Kolko cca stoji obed v priemernej restike?
Dakujem velmi pekne 😉

danielaviki
3. mar 2013

@katarinkad Ahoj, plaze su betonove, kombinovane s malymi kamienkami, je tam ihrisko pre deti, trampoliny,je tam aj taky areal s kolotocmi, bazeny nie su pri mori, mozno nejake hotely maju vlastne. je to skor zalozene cele na domcekoch - apartmanoch, je tam jeden velky hotelovy kompex ale tam sme neboli. Ceny co si pamatam, boli cca od 6, 7, 8 eur. napr. najlacnejasia pizza bola 5,50, grilovane rybicky 5 eur, nejake mäsite jedlo cca 7,8 eur. Porcie boli ale velke. V potravinach ceny cca ako u nas.Je tam super pekaren kde maju rozne vyrobky. Nam osobne sa velmi pacilo, boli sme uz 2x a urcite este pojdeme. Ubytovanie odporucam cez agenturu Laguna http://www.laguna-sp.si/index-sl_SI.htm

katarinkad
4. mar 2013

@danielaviki dakujem 🙂

jasminet
3. dec 2013

baby, prvy septembrovy tyzden sme boli opat v slovinsku, tentoraz tu: http://www.bernardingroup.si/en/salinera-resort... vo villa maia. patri to pod hotel, da sa tam zaplatit aj strava. my sme mali vlastnu, obedy sme vacsinou riesili v plazovej restauracii - ryba, cevabcici, palacinky, ligne na zaru, pizza, salat, sendvic... hned pod vilou je vonkajsi bazen, v hoteli su vnutorne - tam som nebola, ale ostatni si pochvalovali (ja bazeny nemam rada). plaz je klasicka vybetonovana so schodmi kamennymi cez kamene na piesok alebo potom rovno do hlbky na piesok po rebriku z mola. je tam kopec travy, stromov, tiena. ten prvy sept. tyzden tam boli 2 skoly a mali povinny plavecky vycvik - cize kopec deti.
je to dalej od civilizacie, cize naozaj kto chce kludnu dovoelnku bez diskotek, obchodov a len plavat, tak odporucam.
ubytko bolo super, ciste, izby sice mensie (mali sme tie uplne najvrchnejsie balkony), apartmany pre 6 osob, ale juchyna a obyvacka bol velike.
len uporoznujem, ubytko je bez vytahu - je tam maly nakladny na prepravu batoziny, ale je na kluc a ten maju chyzne (tam a spat nam to baby spustili), ale problem bol s kocikom pocas pobytu...

divosko
9. feb 2014

bol z vas niekto pri Triglavskom jazere, nejaky tip na pobyt s malym dietatom? Moja predstava je byt zo dva tri dni pri jazere, trosku na bicykloch a potom ist pozriet na dva tri dni k moru...ma niekto skusenost?

vonicka
10. mar 2014

@divosko - Ahoj, boli ste nakoniec na tej dovolenke v Triglave? Ja by som sa tam rada sla pozriet teraz v Maji, tak hladam nejake informacie. Dakujem 🙂

divosko
10. mar 2014

@vonicka nie my sa len chystame, niekedy v auguste, takze momentalne zhanam ubytko 🙂 a cakala som na info, kedy budu zatvorene jaslicky.....takze tak🙂 ak by ste isli skor, kludne pridaj skusenost 🙂