Baby prosím otázka urobil niekto už tak keď mal prváčika a išiel na dovolenku k moru s ním v septembri ? Je to asi blbosť čo ? Adaptácia na nové prostredie a tak a vytrhnúť ho na 7 dní asi nič moc no :( ale aspoň sa opýtam
Ak sa chcete vyhnut navalom tak chodte radsej v juni
tak to uz radsej posledny sept. tyzden. pocasie bude vsade ok - ale tie prve 3 tyzdne - taky zaklad mat bude.
Urcite by som to nespravila. Je to dôležitý čas pre prvakov, zatiaľ čo iné deti budú zabehnute, budú sa poznať,tak on bude mať ,,omeškanie,, inak sa čudujem,že toto na SK tolerujú ked su v lete 2m prazdniny. V DE pokuta, ak nepredložime, ze je dieťa naozaj chore,tak musí nastúpiť do školy.
Prvý týždeň by som ho nebrala. Je to taký veľký deň ten nástup do školy. A za prvý týždeň sa už deti zabehnú, skamarátia a začnú sa vytvárať skupinky kto s kým sa viac kamoší. Aspoň u nás to tak prvý týždeň bolo u oboch že v priebehu týždňa sa pokamošili kto chce s kým sedieť, kto hrá futbal, kto nie a podobne.
Toto je zlý nápad. Škola a hlavne prvý deň je obrovský míľnik v živote dieťaťa
Je to blbosť, určite by som s prvákom nešla v septembri.
Prváka nie. Ale ked bol druhak,uz sme isli.
Je to blbosť, prvákovi by som to nespravila. Lacnejšie dovolenky sú aj v júni, to bude ešte škôlkar, ideálny čas. Prvák má byť v škole, chýbalo by mu to, aj z hľadiska výuky a určite aj z hľadiska tvorenia kamaratstiev
Prváčikovi by som to nespravila. Dovolenka sa bude opakovať X- krát. Prvý deň v skole je len raz v živote.
Ja by som to tiež nerobila,prvé týždne bývajú náročné na aklimatizáciu. O učenie tak nejde ako o vzťahy a školské naviky.
A netreba pisat ziadost na riaditelstvo skoly?
... a hlavne ti to musí riaditeľ dovoliť 🙃 ak je dieťa neprítomné na vyučovaní z rodinných dôvodov viac ako 2-3 dni (podľa školského poriadku), musí mať súhlas.
Jasne, ze normalny rodic by nesiel v ziadnom pripade s prvakom na dovolenku, v lete je 10 tyzdnov volna
My preto ideme v juni. Prvyjeat k moru s detmi
Prvakovi to nesprav. Prve dni v skole su velmi dolezite okrem toho si buduje vztahy,kamaratstva.
@nikaeli Rodic moze ospravedlnit az 5 dni.
@onedaynick v pripade choroby
@belllinka tak napisem ze je chory, nie ze som s nim pri mori predsa
prvakovi to urcite neurob, sla som tak od 04 - 15 septembra s tretiakom a stvrtakom a pohoda, akurat riaditelka mala preslov v style ze islo o vynimku ze to schvalila a kazdy rok to tolerovat nebude - co plne chapem a akceptujem.
@kaktusik007 a ty si myslíš, že to dieťa to nepovie, kde bolo? Že nebude opálené ?Alebo budeme malé nevinné stvorenie v 6 rokoch učiť klamať?
@onedaynick ale len v prípade choroby. Moji chalani boli minulý rok 5 dní v júni na plavbe po baltskom mori so skautami a písali sme riaditeľke oficiálny list, kde sme uviedli dôvod, kam idú a nebol najmenší problém. Určite by sme neklamali, že boli chorí, keď si užívali na mori
@avanka nie, nie len v pripade choroby, proste dovod moze rodic uviest akykolvek, aj ked dieta nie je chore, ale neschvalujem to, len konstatujem.
@avanka suhlasim - to uz je zodpovednost rodica. Osobne by som to tiez nerobila - ale kazdy sme iny
U nas to je tak ze opakovane v pripade choroby moze rodic na max 5 dni dat ospravedlnienku, potom uz musi lekar... nieje povedane kolkokrat rocne toto moze pouzit ale ak vymeska dieta vela hodin moze dostat komisionlaky.
potom na rodinne dovody moze rodic dieta ospravedlnit na 5 dni spolu za cely rok u triedneho ucitela.
Nad 5 dni musi poziadat riaditelku...
Veľká blbosť
Z prvákov by som september nešla buď choďte jún prázdniny alebo vôbec...
@onedaynick pracujem v školstve, viem aký je postup. Treba si preštudovať šk.poriadok. Zo zdravotných dôvodov ospravedlňuje rodič najviac 5 po sebe idúcich pracovných dní. Z rodinných dôvodov 2-3 dni. Po schválení riaditeľom aj na viac. Kto chce klamať, nech klame. Dieťa povie. Ak sa na to príde, bude mať žiak neospravedlnené hodiny, čo sa po určitom počte hlási na sociálku. Je to na zvážení každého rodiča. Zapísať sa takto hneď na začiatku prvého ročníka? potom sa tu budeš sťažovať v ďalšej diskusii, že si na tvoje dieťa zasadli?
prváka by som na začiatku roka nebrala, deti sa na 1. deň v škole a aj nové "povinnosti" strašne tešia.
Ja by som to nerobila, ani keby nešlo o prváka. Môj syn nevymeškal jediný deň kvôli dovolenke, či výletu. Prázdnin majú naozaj dosť.
Aký dôvod máš ísť v septembri na dovolenku? Keď chceš mimo sezónu, tak naozaj ten jún, ako ti radia. Malému to prosim neurob, ísť prvý deň do školy je veľký míľnik. ❤️
prvý deň v škole je veľký míľnik v živote dieťaťa. Ja osobne by som to nerobila. Cez leto času dosť na dovolenku