Dovolenka v septembri

sabinka022
11. apr 2023

Ahojte. V septembri sa chystame na dovolenku, ale vobec nevieme kam. Problem je,ze sme asi trosku rozmaznani z exotickych plazi a ziadna europska ma neoslovila. Podmienky: v septembri, Europa(max 5hod let, ideal Taliansko/Grecko), krasna plaz idealne s malym poctom ludi, dvaja dospeli.
Mate nejake tipy? Pozdavali sa mi plaze v Lefkade, ale nic konkretne ma tam neoslovilo. Dakujem!

zmrzlinka2021
11. apr 2023

@sabinka022 A co tak sardinia?

levandula7
11. apr 2023

my ideme v júni do Albánska, pekné piesočné pláže, ešte tam nebýva taký pretlak ľudí ako v Taliansku, Grécku, Chorvátsku a je tam aj pomerne lacno. letíme do Tirany cez Belehrad, tuším by to malo byť do 5 hodín.

sabinka022
autor
11. apr 2023

@zmrzlinka2021 Pozerala som aj to. Mozno je problem,ze vzdy cestujeme po vlastnej ose letenky+ubytko a teraz som to chcela spravit jednoduchsie cez cestovku a nic ma neoslovilo.

zmrzlinka2021
11. apr 2023

@sabinka022 skus pozriet cez tui reisen

wiwi28
11. apr 2023

Mallorca je skvelá. 2,5h lietadlom z Viedne, po ostrove sa dá autom kamkoľvek presunúť do 45 minút. Môžete si vybrať či ostať dole pri Pallma de Malorca kde sú v okolí nádherné pláže ale 95% súkromné k rezortom (tie sú tiež výborné), alebo požičať auto a ísť vyššie na sever kde je to už skôr o ubytovaní v apartmánoch a apartmán hoteloch. Ale dá sa aj tam nájsť skvelý hotel all in. Pláže čisté, ľudia veľmi milý. My sme si to tam veľmi obľúbil. Tento rok ideme v druhej polovici septembra. Minulý rok sme boli koncom októbra a mali sme celý čas letné počasie bez dažďa, more bolo z rána trošku chladnejšie ale celé dni sme sa kúpali a slnili na pláži. Konkrétne sme boli ubytovaný v Can Picaffort a chodili sme aj na nedalekú pláž Playa del Muro, nakoľko sme mali auto. Všetko si riešime po vlastne osi letenky+auto+ubytko+stravu.

renka30
11. apr 2023

Ak by vám nevadilo ísť opäť po vlastnej osi tak z Talianska by som odporúčala región Puglia - nádherné piesočnaté pláže, azúrové more, kúpanie v pohode do konca septembra

sabinka022
autor
11. apr 2023

@renka30 Pozerala som,vyzera to krasne. Tiez sme zvazovali. Druha varianta bola Florencia,Chianti,San gimignano, Bologna- ale to je skor poznavacka.

sabinka022
autor
11. apr 2023

@renka30 Mas aj tip na nejake ubytko? A leteli ste kam? Bari?

renka30
11. apr 2023

@sabinka022 ja som tam bola hrozne davno a vtedy som isla busom do Bari ale letecky predpokladam, ze do Bari. Ubytko asi neodporucim, byvala som priamo u Talianov a neviem ani aku cenovu hladinu hladas ale rodina, u ktorej som bola vlastni tento hotel a je fakt nadherny, z obidvoch stran more, na krasnej promenade v Gallipoli https://www.booking.com/hotel/it/palazzo-del-co...

kiki68
11. apr 2023

@sabinka022 podla mna Sicilia ma nadherne plaze, my sme boli Foutaine Bianche, mozem povedat, ze Maledives hadr, nadherna plaz s niekym pieskom a to som na Maldives bola nie raz. Tiez Sardinia, Amalfi Coast, proste tych plazi je dost. Tiez Mallorca mala krasne plaze, boli sme v oktobri.

melanta
11. apr 2023

@sabinka022 ja som dosť rozmaznaná čo sa dovoleniek týka a poviem, že v Európe máš množstvo miest, ktoré sa exotike vyrovnajú a možno ju aj predčia. Za mňa odporúčam:
Korfu - resort Domes Miramare alebo Marbella Nido suites
Skiathos - Elivi
Capri - vila Punta Tragara a Tiberio palace
Mallorca - hotel Iberostar selection Playa de Palma a hotel de Mar Gran Meliá
Sardínia - La villa del Re a hotel Pitrizia
Sicília - Verdura resort
Amalfi - hotel Sansa Caterina

sabinka022
autor
11. apr 2023

@kiki68 @melanta Dakujem, pozriem. Ja netvrdim,ze v Europe nie su krasne plaze. Samozrejme, ze su! Preto som sem pisala,aby ste sa podelili o vase tipy.

kiki68
11. apr 2023

@sabinka022 skus pozriet aj napr Kefaloniu, pripadne Malta Gozo/ Comino, ono tych plazi je velmi vela. Problem moze byt v tom, ze tie lepsie rezorty su drahsie ako tie niekde v exotike.

micusa2222
11. apr 2023

@sabinka022 my ideme v júni na Sardíniu...