Ahojte. Potrebovala by som poradiť, či ste niekto už boli v Bad Gesteine. Ideme tam na dovolenku, potrebovala by som poradiť, kadiaľ je najlepšie sa tam dostať, aké mestá obísť. Pripadne za iné tipy a rady budem vďačná.
@guiseppinka Mne to poradila sesternica, že tam je krásne. Ja mám skôr strach z tej cesty. Pozerala som aj cestu vlakom, ale tá je s prestupom, dlhšia cca o 3 hodiny a neviem si predstaviť ťahať sa s kuframi a dvojročným dieťaťom.
@bucipal a ty chces tam ist vlakom? Lebo teda ja som pochopila, ze autom... My byvame medzi viednou a linzom, takze pre nas je najlepsie ist linz salzburg a dole na bad gastein. Je to vacsina dialnicou a teda ja ine cesty neuznavam😂 pozeram, ze si z tn, takze dialnica bratislava, vieden, linz, salzburg a bad gastein... 6 hodin...
Autom je to úplne v pohode po diaľnici. Ani nerozmýšľaj nad "šetrením", ze pôjdete mimo diaľnice. Je to oveľa dlhšia a horšia cesta a za benzín zacvakas ako za tri diaľnicne známky.
@guiseppinka Áno, chceme ísť autom. Ja som len pozerala, či by vlak nebol jednoduchšie riešenie.
@guiseppinka Ďakujem za radu.
@bucipal nie, isto nie.. lebo tie ceny vlakov su priserne...
@guiseppinka Aj muž povedal že vlak isto nie. 😄
mate niekto skusenosti s tamojsou kartou? v Schladmingu sme mali sommercard a ta bola super. TU pri tejto gastain sa neviem dopatrat co maju presne v ponuke
@u2jana
@u2jana Ahoj. Akurát sme sa vrátili z toho Bad Gasteinu. Išli sme po diaľnici Wiedeň, Linz, Salzburg. Cestovali sme v noci, cesty boli skoro prázdne. Na začiatku dosť obmedzení, lebo robia čosi na diaľnici. Majú tam dosť odstavnych plôch, čo sme využili 3x. Cesta späť sa nám zdala lepšia,až na Wiedeň - 🙉🙉, keď sme išli do Pratru. Vďaka za radu.
@u2jana Na nejaké veľké turistiky sme nechodili, náš 2-ročný syn nám to nedoprial😄. Boli sme v Sportgasteine, tam je krásne. Aj turistické chodníky sú tam. Tak snáď sa tam ešte vrátime. Boli sme na Stubnerkogeli, v troch múzeách, obehli sme celý Bad Gastein, keď sme hľadali vodopády. Nakoniec sme ich mali pod nosom😄. Centrum je nádherné, celé okolie je krásne.
Kamoska rakusanka tam bola minuly rok a aj tento rok 2 tyzdne. Velmi si to pochvalovala, ale neviem, co vsetko videli