Dovolenka v Paríži

15. máj 2023

Dobrý den, chcela by som ísť do Paríža na predĺžený víkend. Dve osoby. Myslíte, že sme schopní to dať dokopy za tisíc eur so všetkým? Nebudeme tam nic extra kupovat, Max jedenie, nejaký drink a vstupné do pamiatok. Suveníry a tak nie. Mne teraz niekto povedal, že Paríž je strašné dráhy na potraviny, že aj keby sa stravujem čisto sama, z potravín z obchodu, žiadne restiky, tak to vyjde aspoň na 100€ na den čisto za jedlo. Mne to príde ako bullshit. Máte niekto precestovane? Ak ste niekto boli v nedávnej minulosti, aký budget ste mali?

marcellka32
15. máj 2023

1000 je veľa ak nebudete jesť homare, kraby, kaviár...

autor
15. máj 2023

@marcellka32 ja si tiež myslím, ale muž neveri. Ja som bola v tom, že 300 dáme za letenky, ubytko a 200 za jedlo vstupné a transfery a že keď sa rozhupneme, tak to do 700 bude proste.

kaktusik007
15. máj 2023

ak chces lowcost strava -- fastfood to isti. a tam to viac ako 15 eur za menucko pre osobu nebude... beriem, strava nic moc, ale dva dni prezijes 🙂
aspon ja som tak zvykla, ked som cestovavala po europe... a s deckami detto, je to vynimocne, nie je to na dlho, a financne si vsimnes ci das 30 eur za mcdonald alebo 60 eur v restike 🙂

som ratala pariz pre mna a dvoch synov, uz v ramci leteniek a hotela ratanych ako dospelych - ze do 900 by sme sa my traja mali zmestit, takze vy dvaja do tisicky urcite -- ak teda to budes riesit v ramci normalneho rozpoctu a nie ze 5hviezdickovy hotel a let prvou triedou 🙂

falbala132
15. máj 2023

predlzeny vikend akoze 2 noci? inak v slusnej restike tam stoji jedlo obed/vecera plus/minus 20 €. tak zas urcite ked uz budete v Parizi, tak urcite sa nestravujte v potravinach. carovnu atmosferu tam robi prave to jedenie v restauracii, aspon pre mna 😀

kaktusik007
15. máj 2023

no letenky teraz zdrazeli, rataj 150 na osobu za letenku plus 150 eur za izbu na noc. do tohto sa zmestis.

lienka9
15. máj 2023

My sme boli pred 2 mesiacmi a ak nejdes do 5* restiky,ale normalne sa stravujes tak uplne pohoda.za 3 dni sme minuli ca 600 eur,vratane restik,vinka atd.ale je pravda boli sme len na eiffelovke.ale zas za 3dni vela vstupov nestihnes,takze do 1000 sa zmestis uuplne v pohode

alesia
15. máj 2023

no my sme boli pred mesiacom a Paríž je naozaj veľmi drahý. Je síce pravda,že sme sa stravovali prevažne v reštauráciách ale niektorým položkám sa nevyhneš. Priemerné ubytovanie za 200e na 2 noci veľmi ťažko nájdeš, treba tiež rátať transfer z letiska a späť, vstupné.. potraviny o niečo drahšie ako u nás, káva v kaviarni tiež podstatne viac

autor
15. máj 2023

@kaktusik007 150 za noc? Ako určite sa dá aj za viac ale našla som na bookingu o dosť lacnejšie a v pohode ubytka

autor
15. máj 2023

@lienka9 boli ste tam dvaja? A tých 600€ myslíš dokopy aj s letenkami?

autor
15. máj 2023

@lienka9 pošleš mi prosím ubytko aké ste mali?

vikusjk
15. máj 2023

Vystravujete sa urcite aj lacnejsie. My sme mali apartman a chodili sme si kupovat rano do ich pekarni vzdy cerstve pecivo, maju aj kavu a nejake teple jedla. Ak sme boli na byte a chceli sa najest, kupila som grilovane kura aj s pecenymi zemiakmi, traja sme sa za 30 € najedli ozaj dosyta a to bolo takto pred rokom, cize aj ked ceny isli hore, tak to nebude 100 € na den pre dvoch. My sme minuli menej ako sto eur denne (v den, ked sme nejedli v restike), aj to traja a aj so zmrzlinou, kolacikom a podobnymi blbostami.

vikusjk
15. máj 2023

Este ma napadlo, ubytku sa vyhni okrsku 9 a 13, tam mozu byt lacnejsie, ale nie su take bezpecne. Ideal je okrsok 2 (v okoli Louvre) alebo potom blizko Eiffelovky, pripadne este Montmartre, len to je kusok dalej od centra

dankanka
15. máj 2023

@falbala132 mne zase napriklad staci kava a kolacik a nevadilo by mi jest v potravinach :D. alebo vinko vecer 🙂

missviolet
15. máj 2023

ja som sice minula 100 eur v potravinach, ale na potraviny na dva týždne - ranajky a vecere, nejake snacks ako ovocie, obedy v meste. v pohode to date

lienka9
15. máj 2023

Ano to bolo komplet s letenkami.
Ubytko ti mozem poslat,ale je to asi zbytocne lebo my sme boli dve noci a kazdu sme spali inde.takze odporucam pozriet booking a prepnut si na mape a pozerat podla lokality,potom hodnotenie,cena samozrejme.isto najdes kopec ponuk. Ja som nasla letenky za 100 spiatocne,60 transfer,250 dokopy ubytko,vstup na eiffelovku a jedlo..okolo 600 plus minus 🙂 nemam spocitane na cent. Odporucam nenechat sa zlakat napr.na ranajky ze si kupis vajuovo baleny sendvic v potravinach,ked za rohom bola pekarnicka kde predavali uuuzasne oblozene bagety a cena skoro rovnaka :D a takych pekarniciek na akzdom rohu..a z tej bagety sme sa najedli uplne v pohode dvaja.

vroni
15. máj 2023

No, letenky, ubytovanie a transfery su pomerne ľahko zratatelna suma. Zvyšok závisí od vašich predstav. Prestravujete sa aj na fastfoode a fľaši vína z potravín. To sa tiež dá. Ale ak chcete aj niečo vidieť, vstupenky sú všade riadne mastne. Klasický parížsky trojboj (Eifelovka, Louvre a plavba po Seine) stojí ako najlacnejší kombi lístok 130 euro na osobu. Na druhej strane, oveľa viac toho za tri dni i tak nestihnete 😉

kaktusik007
16. máj 2023

autorka, inspirovala si ma.. Dakujem. Pariz booknuty, a aby toho nebolo malo, vraciame sa cez Londyn 🤣🤣🤣

zuzanka.zuzu
16. máj 2023

@vikusjk okrsok 9 je lacnejší??? a to myslíš ten v paríži? 😀

autor
17. máj 2023

@kaktusik007 to som rada 🤣 ja som tiež tak premýšľala, že ak dovtedy ešte čo to zarobím urobíme si taký dvojvylet že k tomu hodíme ešte amster, či Londýn. Ale ešte nám neprišlo vyuctovanie energii tak sa na to príliš nefixujem🤣

kaktusik007
17. máj 2023

no ja som bookla pre nas rychlovlak z Pariza do Londyna -- ze za 2,5 hodiny, 300km/hod -- to proste treba dat 🤣🤣🤣🤣

autor
17. máj 2023

@kaktusik007 Ježíš tak toto je aká inšpirácia to musím mať 🤣