Dovolenka v Pakoštane

194katuska
2. aug 2024

Dobrý deň, chystáme sa začiatkom septembra na dovolenku do Pakoštane. Ešte sme tam neboli. Budem rada, ak sa podelíte o svoje skúsenosti a zážitky, kde ísť, čo sa oplatí vidieť, čo nevynechať. Ďakujem pekne.

elizabeth22
2. aug 2024

@194katuska my sme boli minulý rok v Drage. Nevyšlo nám veľmi počasie, takže to bolo také blbé. Ale stihli sme Crvena Lúka Resort, tam sa najviac deťom páčilo a Pine Beach, obidve pieskové pláže. A potom sme obehli Biograd na Moru, pekné centrum, kostol.
@194katuska

zaba21
2. aug 2024

@194katuska
Bola som tam už dávnejšie, ale počas sezóny. Mestečko bolo také príjemné, je tam dosť reštaurácií aj obchodov.
Boli sme na večernom výlete loďou v Biograde , autobusom v Zadare a tiež sme boli loďou na blízkom ostrovčeku Vrgada. Sú tam pieskové pláže.

viestta
2. aug 2024

Vylet lodou do narodneho parku Kornati, nedaleko je Vranske jazero, do Biogradu na moru mozte zajst, je tam aj trh a nejaka rozhladna je nedaleko, ale tu si uz nepamatam

11mirka22
2. aug 2024

@194katuska ahoj, my sme boli v Pakoštane minulý rok, bola to naša prvá dovolenka pri mori v chorvátsku a veľmi sa nám tam páčilo. O tri týždne sa tam opäť vraciame a tešíme sa. Pakoštane má viacero pláži a každá je niečím iná, zaujímavá. Nie sú tam hotely, takže je to také komornejšie. Odporúčam prejsť si ti pláže, priamo pri prístave je mestská pláž Janice 1 a Janice 2, pláž v kempe kozarica, pine beach, a potom pláž Pilatuša (tú sme si zamilovali). Výlet sme si spravili autom pri Vranské jazero (najväčšie v hr) a nad ním výhľad Kamenjak, okolo jazera vedie aj cyklotrasa, náučný chodník asi 26 km. Tiež je tam rezervácia chovu vodných vtákov s chodníkom nad jazerom. Boli sme aj na celodennom výlete loďou na kornati Telašcica, to bol úžasný zážitok pre nás, je tam najväčšie slané jazero a more azurovomodre výhľady na otvorené more... Vedeli sme aj delfíny. Reštaurácie sú tam viaceré dobré, mne sa najviac páčilo v Galia {ak sa nemýlim}. Ceny ma nejako neprekvapili, nič neprijateľné.. Čo sa obchodov týka, je tam studenač, ten je trošku drahší a nad mestom je Plodine, tam boli ceny ako u nás akurát pivo a minerálky sa mi zdali drahé... Ale zas sme toho veľa nekupovali takže za ten týždeň úplne v pohode. Ubytko sme mali kúsok od mora v centre, vedľa kostola a krásne čisté, moderné, klimatizované za 90 na noc (2 dospelí, 1 dieťa), a tam sa aj vraciame, lebo vieme, že sme v tom krásnom mestečku ešte nevideli všetko. Chcem e ísť na vyhliadku čelinka, potom do drage a na ostrov vrgada a zopár restauracii, kam sme sa nedostali na ich špeciality. Aj keď každý má iné očakávania, čo chápem, tak verím že pakoštane vás nesklame.

jaroe
3. aug 2024

@11mirka22 prosim ta pri tej Pilatusi a Pine Beach ale nie je ziadne ubytko vsak? Apartmany myslim. Na Pilatusu ste chodili peso alebo autom?

11mirka22
3. aug 2024

@jaroe priamo na pláži Pilatuša ubytko nie je. Išli sme aj pešo, ale keď sme brali pre malú veci na hranie do mora, tak aj autom. Parkovisko tam je. Pine beach je vstup za poplatok, to je niečo ako kemp.

11mirka22
3. aug 2024

@jaroe pine beach ponúka ubytovanie, pozri na fb alebo cez Google.

194katuska
autor
3. aug 2024

@11mirka22 ďakujem veľmi pekne za odporúčania. Ešte by som sa chcela opýtať na výlet na Kornati? Kde alebo ako ste si kupovali lístky? Treba si ich rezervovať dopredu? Ďakujem pekne.

11mirka22
3. aug 2024

@194katuska v prístave sú stánky, tam tieto výlety ponúkajú. V pondelok sme si rezervovali na stredu, platili sme myslím zálohu, zvyšok pri nástupe na loď. Minulý rok bola cena 60 dospelý, 30 dieťa.