Ahojte, už ste niekedy boli v Poľsku na dovolenke alebo v meste Mielno, aké máte zážitky alebo skúsenosti?
Všetkým vopred Ďakujem ❤
@mladena ahoj, vies odporucit nejaky dobry hotel s wellnes? Po tohtorocnej dovolenke som si povedala nikdy viac. Lietat sa bojim, a tak 13 hodin v kolonach do chorvatska je fakt vela. Vychytali sme termin kde boli 35 a viac stupnov posledne 2 dni 40. V bazenoch - "teply caj" takze ta to vobec neosviezilo. Do mora sa dieta balo tak sme sa striedali pod slnecnikom aby sa mohol okupat aspon 1 z nas. Otuzujeme takze chladnejsia voda nam nevadi ale ten hic🙉. Takze zvazujeme o rok Gdansk alebo nieco podobne.
@zuzinka888 neviem, nechodievame do hotelov s wellnes, ale určite sa dá nájsť. Gdańsk, Sopoty boli pekné, krásne historické centrum, ale more ma v tejto časti krajiny až tak neohúrilo. Tak uvidíte ako zvážite.
@all10 No boli sme tam na výlete z toho Ustronia, celkom v pohode, more fajn, pláže plnšie. Je to také menšie mestečko, podľa mňa nijako extra zvláštne, akože pamätám si že som chcela podľa mapky nájsť akúsi historickú pamiatku a chodím a hľadám kým mi muž neukázal že to okolo čoho chodíme je vlastne ono 👧
@zuzinka888 milujem Gdansk a celý ten sever Poľska, pláže sú nádherné, aj mestá majú svoje jedinečné čaro, polostrov hel je tiež zaujímavý. Čo je dôležité, nechoďte tam v sezóne, je tam vtedy hlava na hlave, ako v Poľsku na trhu. My sme boli prvý septembrový týždeň a na plážach nebol že nikto, ale doslova nikto. More je studené, ak otuzujes, nebude ti to vadiť. Ja som nevliezla, moji chlapi v pohode. Mohlo mať tak okolo 18-20 stupňov. Domáci sa kúpali v neoprenoch 😁 Ale my sme nešli s tým, že sa chceme silou mocou kúpať. Taká vôňa, ako je tam, to som nikde nezažila. Pred plážou je väčšinou borovicovy les a keď sa zmieša tá vôňa borovice s vôňou mora, to je nádhera. Jedlo fantastické , ryby od výmyslu sveta, ceny ľudové. My už plánujeme, že kedy sa tam vrátime. Jedna z mojich naj dovoleniek.
@all10 no my keď sme šli na sever, tak nešli sme v jednom kuse, ale pozreli si aj iné miesta, prespali sme cestou tam aj naspäť niekde. Pozreli Krakow, Vielicku, Varšavu, Malbork a už ani neviem čo všetko po ceste. Išli sme štýlom, že doma sme si načrtli nejakú trasu a podľa okolností sa cestou zariadili. Mimo sezóny bolo super aj to, že aj ubytko sme riešili doslova na poslednú chvíľu podľa toho, kde sme sa práve ocitli. Akurát ubytko v Gdansku sme mali dopredu booknute, tam bolo dosť ľudí aj v septembri, tak sme to nechceli nechávať na náhodu. Inak moje "zastávky" v Poľsku vychadzali z knihy o Pánovi Tragacikovi 😂🙈 Neviem, či si ich ako dieťa čítal, ale taký Malbork napríklad, to by mne nikdy nenapadlo, pritom je to naozaj krásna stavba, stojí zato vidieť.
@akvi pánabeka, ty si môj človek 🙂 Doma mám takú rekvizitu zámku vo Fromborku, ktorú som si tam kúpila a myslela pritom na Tragáčika 😀 ja by som inak rada pozrela aj nejaké mazúrske jazerá, lenže keď už sa vyberáme takú dlhú cestu na sever volíme napokon radšej to more ktoré na Slovensku nemáme, možno keby mazúrske neboli tiež pomerne ďaleko na severe..... Tento rok ale dávame len tatry z polskej strany.
@mladena 😁👍 Pán Tragacik a záhady Fromborku, top knižka 😊 ja si ju aj teraz hocikedy prečítam. Ako dieťa som preskakovala "nudné" historické vsuvky a opisy, dnes preskakujem dej, ktorý poznám naspamäť a čítam si tie historické opisy 😂 A mňa tie mazurske až tak nelákajú možno práve kôli tým opisom v knihe, ako tam furt nejaké roje komárov riešili 😂 Ale isto by to stálo za to. Tiež to máme tak, že teda keď už sa trepeme takú diaľku, tak to more je pre nás proste nutnosť. Inak minule sme vynechali Krynicu Morsku, tam som sa chcela ísť kuknúť, len bola by to zachadzka a mali sme so sebou nášho vtedy mega ufrflaneho teenegera 🙄 Ale chystáme sa s mužom vo dvojici sa vydať po Tragacikovskych stopách, aj muž na tých knihách rástol, takže to má pre nás oboch takú inu hodnotu. Chápem pubertaka, že on nemal chuť sa trepat niekam len preto, lebo nejaká kniha 😅🙈
Ahoj, práve v Mielne som nebola, ale inak mám poľské pobrežie pomerne dosť pochodené, bola som aj v Ustronii Morskom, ktoré je neďaleko Mielna. Ak nemáš rád prílišné horúčavy a nevadí ti trocha studenšia voda tak je to tam mega super 🙂 Výborné smažené rybky, wafle, v pohode ceny, borovice a krásne more, ak si typ čo to má rád tak čo viac treba? Najkrajšie bolo asi Pobierowo a okolie