icon

Dovolenka v Mexiku

trish31
17. okt 2012

Ake mate skusenosti?Dakujem

cuculik1
17. okt 2012

@trish31 podla toho , kde sa chystate. my sme boli priamo v cancune, myslim ze od takej dovolenky mozes ocakavat karibsku klasiku. all inclusive je lepsi nez v destinaciach turecko, egypt , grecko proste tych, kde chodi vacsina europanov. v caribskej oblasti je vsetko viac prisposobene narocnejsej americkej klientele. inac zalezi ci mate plany byt len v rezorte, ale aj nieco pochodit. len samotna oblast cancunu je bohata aj na jednodnove fakultuttivne vylety. my sme boli va tyzdne a skoro tyzden z toho sme chodili len po vyletoch, nebavi nas len vylihovat v ramci rezortu, nakolko osobne mam pocit, ze rezort ako rezort, to ozaj nezabudnutelne ponuka krajina.

trish31
autor
17. okt 2012

@cuculik1 Ja budem tyzden v Cancune a tyzden v Tulume.Zaujima ma asi vsetko🙂Na co si mam dat pozor,co sa Vam pacilo,nepacilo a podobne.

barbora111
17. okt 2012

@trish31 ahoj,ja som bola tento rok a hotel sme mali v playa maroma ale tiez sme boli pozriet v cancune a je to tam velmi krasne.A ako pisala cuculik1 je tam velmi vela na vyber vyletov,tak nudit sa tam urcite nebudete.Pacilo sa my tam vsetko,krajina,ludia vsetko super 🙂 To je zatial moja najoublubenejsia destinacia zo vsetkych co som navstivila,aj nabuduci rok ideme znova tak sa velmi tesim.Prajem Ty krasnu dovolenku 🙂

cuculik1
17. okt 2012

@trish31 v tulume sme boli aj, urcite okrem klasickych atrakcii ako chitzen itza a pamiatky v tulume odporucam vodny par xel ha pozri si to na webe, tam bolo uzasne, je to prirodny vodny svet, necakaj ziadne tobogany a podobne, ale cely den straveny v prirodnom vodnom parku, snorchlovanie, jaskyne, krmenie raji pod vodou, skakanie zo skal, park je obrovsky, vsetko vybudovane vo volnej prirode, nezabudnutelne. Boli sme sa aj potapat vraj na druhom najvacsom utese sveta, ale to nebolo nic moc, videla som aj omnoho krajsi podmorsky svet. Zaujimave je v cancune navstivit aj klasicky trh, ten je v centre autobusy chodia stale, priprav sa ze prepitne sa plati aj v mhd, proste vsade. Pri vsupe do hocijakeho obchodika ta vitaju teqilou.....kedy sa chystas? My sme boli vo februari a jeden tyzden bolo relativne chladno len okolo 24 no druhy boli uz teploty "karibske". A co hotel? Bude v cancune na strane mora ci zalivu? To je dost dolezite, aby clovek nemusel behat ce cestu.....

trish31
autor
17. okt 2012

@cuculik1
@barbora111 dakujem dievcata 😉 Ja sa chystam 9.novembra,ale nejdem cez cestovku.Moj priatel tam chodi kazdu zimu z Kanady travit teple horuce dni a tentokrat idem za nim.V Cancune mame objednany hotel a v Tulum mame na tyzden aj par dni prenajaty bungalow.Ja sa moc moc tesim ale mam aj obavu,idem sama cez pol sveta 😖 Tak som chcela zistit ci mi to stoji za to,teda okrem neho samozrejme 😀

trish31
autor
17. okt 2012

@barbora111
@cuculik1 je to tam bezpecne?To ma hlavne zaujima.Je tam vela turistov?

cuculik1
17. okt 2012

@trish31 cancun je plny turistov, tam je hotel na hoteli....aj centrum sa da, cez den sme tam kludne chodili, netreba sa bat ziadna divocina to nie je

monika15
18. okt 2012

tak ako pise @cuculik1 divocine to nie je, ale netreba zbytocne provokovat 🙂
@trish31

trish31
autor
18. okt 2012

@cuculik1
@monika15 tak ste ma ukludnili...a co cesta?zvladli ste?

barbora111
18. okt 2012

@trish31 no v cancune mas dost turistov hlavne americania,a s bezpecnostou to bolo v pohode,presli sme viacej miest,aj kde nebolo moct turistov len miestni a nemali sme pocit ze by sme sa museli bat,ludia su tam velmi dobry a ochotny pomoct ak nieco potrebujes.Cesta sa dala zvladnut isli sme z zurichu na ceste do mexica sme mali len prestavku hodinovu na kube ale spat uz nie a zvladol ju aj moj syn 4 rocny uplne super.

trish31
autor
18. okt 2012

@barbora111 ja mam blby prestup v Parizi len hodinovy tak snad to zvladnem a zvysok prespinkam ako sa poznam...viza a podobne veci ste nepotrebovali ze?

monika15
18. okt 2012

@trish31 ja to mam na blizsie.... 4 hodky z toronta.
do akeho rezortu idete?
vacsinou co tam napadli kanadanky a kanadanov .... tak to bolo vonka mimo rezortu.. v stripclube.... no ale verim ze vy tam urcite nepojdete provokovat 🙂)))) ako kanadska mladez....

trish31
autor
18. okt 2012

@monika15 ty zijes v Toronte? 😉

monika15
18. okt 2012

@trish31 🙂
cast Toronta Etobicoke 🙂

barbora111
18. okt 2012

@trish31 nie nepotrebujes viza,len v lietadle dostanes hranicnu sprievodku tu potom odovzdas pri kontrole v mexiku. 🙂

extrate
18. okt 2012

@trish31 žila som tam vyše roka, medzi Cancunom a Tulumom. mne sa tam páčilo všetko. výborné jedlo napr. zo začiatku som chodila len do reštaurácií pre turistov ale po čase som zistila že v tých obyčajných kde sú plastové stoličky a gumené obrusy je jedlo ovela lepšie a ešte aj o polovicu lacnejšie 😀
inak ako turistka sa naozaj nemáš čoho obávať, to najhoršie čo sa ti môže stať je že ťa budú zvolávať do obchodov aby si si kúpila kabelku,parfém,suvenír...etc. proste jak všade.
november je ok, akurát možno bude pár dní pršať. inak teploty super.
karibské more je tiež paráda, a pláže v Tulume ani nehovorím. keby ste chceli výlety viem vybaviť aj slovenskú sprievodkyňu 🙂 ale ak som to pochopila priatel je Kanaďan, jemu by asi bola nanič 🙂
peknú dovolenku prajem 😎

trish31
autor
19. okt 2012

@extrate joj velmi si ma potesila aa troska povzbudila ked si napisala 😀 Uz sa zacinam aj tesit len sa bojim tej cesty troska...navyse ockovanie na zltacku som nestihla....Ty tam uz nezijes?

trish31
autor
19. okt 2012

@monika15
@barbora111 dakujem kocky moc potom podam spravy

monika15
19. okt 2012

@trish31 ty mas priatela z kanady z ktorej casti 🙂 ?

trish31
autor
19. okt 2012

@monika15 Montreal 😉

extrate
19. okt 2012

@trish31 cesta je dlhá, ale dá sa to...hodinový prestup je inak dosť málo, ja už som raz kvôli tomu zmeškala lietadlo 🙄 ale to nehovorím aby si sa vystresovala, len keď v paríži vystúpiš tak prejstotu pridaj do kroku 🙂
očkovanie na žltačku netreba, podla mňa. ja som bývala normálne v domčeku medzi mexičanmi a nič sa mi nestalo... nebývam tam už lebo
odišla som na Sk rodiť a už som sa tu nejak zasekla 😀 😀 ale tajne dúfam že ukecám raz mangela a pojdeme tam naspäť...som si tak predstavovala že moje detičky budú vyrastať pri pláži...ach jaj

trish31
autor
20. okt 2012

@extrate a co mam vlastne robit ak zmeskam lietadlo?ja som cestovala len po Europe takze ziadne prestupy cize z tohto som troska dost v strese 😖

Wau kraaaaaaaaasne,mne ked drahy odtial posielal fotky az som onemela ako je tam prenadherne..Priatel by tam za 5 rokov chcel ist tiez zit,nastalo.....A ako je to tam s lekarmi ak by nahodou bol nejaky problem?

extrate
20. okt 2012

@trish31 ak by si nedajbože zmeškala lietadlo, treba ísť k pultíku tvojej aerolínie, napr. Air France alebo neviem s kým letíš. Oni ti pozrú kedy je ďalší let a prebookuju ti letenku. Nemalo by to stáť nič. Mne sa to stalo v Bostone že som zmeškala spoj, bohužial ďalší let bol až na druhý deň, tak som neplánovane strávila noc v Bostone 🙄 ale British Airways sa zachovali pekne, zaplatili večeru aj hotel s raňajkami. No dúfam že to stihneš, asi ideš cez letisko Charles de Gaulle tam by to malo ísť rýchlo len záleží od toho jak ďaleko bude tvoj ďalší gate. Nezaškodí letuške po ceste do Paríža povedať že sa ponáhlaš, oni ti vedia potom dať takú prednostnú kartičku že nemusíš čakať v šórach a všade sa predbehneš.

ako je to s lekármi? no keď tam pojdete bývať tak zistíš 😀 😀 ale nie, lekárov je tam kopec, aj súkromných a dobrých ktorí si aj adekvátne vypýtajú. a sú tam aj verejní, napr. v lekárni je miestnosť kde sedí všeobecný doktor a ordinuje za pár drobných 😀 mexiko je velmi zaujímavá krajina, za 2 týždne dovolenky to všetko nespoznáš ale dúfam že doktora potrebovať nebudeš. keby náhodou, tak v hoteli určite bude alebo ti ho tam zavolajú.
je super že idete aj do Tulumu, tam je to velmi romantické 🙂 Cancún mňa osobne až tak neoslovil, vyzerá trochu jak americké mesto.

trish31
autor
20. okt 2012

@extrate ja sa akurat toho letu dost bojim a toho prestupu...inak som OK🙂Ano do Tulumu sa tesim moc tie fotky co som videla su prekrasne...aaaaaaaaaach.....Si ma dost navnadila inak 😀

zuzanka21
3. júl 2014

Kočky kde sa oplatí najviac ísť? CHceli by sme odych pri mori spojený s výletmi. Miesto kde je pekné more a pláž, ale zároveň sa dá odtiaľ ísť na výlety a veľa vidieť, kam je najlepšie ísť?

barbie22
13. aug 2018

Ahojte...chcem sa spytat... mozno sa az moc bojim...ale chceme ist do mexika v decembri a neviem ci sa dat ockovat ...aj deti (4 a 7 roc.) Alebo netreba? Citala som ze postipal komar.....tam su neni take komare ako v afrike co prenasaju malariu...alebo co ....ja sa do toho moc nerozumiem...ideme takto prvy krat....
Ci ste davali pckovat deti ked ste sli do mexika?? DAKUJEM PEKNE Barbora...