Dovolenka v Grécku a strach z hnačiek

vierka0508
17. apr 2024

Ahojte, ideme v júni na dovolenku do grécka, ostrov Korfu. Hotel ma dobre recenzie ale našli sa aj take, ze sa tam vyskytla epidemia hnačiek. Mame deti 2 a pol a 6rokov a bojim sa ze by sme tam nieco chytili a skazili si tym celu dovolenku. Ideme takto prvy krat s nimi. Dajte nejake tipy, ci sa da nejako posilnit imunita, trebars uzivanim probiotik alebo comu sa tam vyvarovat. Jasne ze voda z kohutika nie, ale citala som, ze aj miešané drinky alebo drte pre deti su robené z takejto vody?
A este jedna podotazka - mate nejaky osvedceny krem alebo olej co opaluje pekne dohneda?
Vdaka

pribinak
17. apr 2024

@vierka0508 na Korfu je voda z kohútika úplne ok.
Probiotiká sú fajn. Zbal si uhlie, imodium a smectu.

Ja a moja rodina sme na gréckych ostrovoch nikdy nemali žiadne problemy
To nie je Egypt, že uolne iné baktérie vo vode

vierka0508
autor
17. apr 2024

@pribinak vazne? To som prekvapena. Ja uz sa chystam ze si aj zuby budeme umyvat balenou vodou

gab1sol
17. apr 2024

@vierka0508 piť viac-menej balené vody, vyhnúť sa ľadu v drinkoch. Ale v Grécku som nikdy nemala problémy. A už sa predáva aj Hylak, čo sú probiotiká, pokojne preventívne nasadiť.

portret7
17. apr 2024

@vierka0508 mame pobehanych vela ostrovov v Grecku, nikdy sme problemy nemali, stravujeme sa v restikach, pijeme drinky s ladom… Vodu na pitie kupujeme balenu. Zuby, kefka…normalne z vodovodu. To nie je Egypt.

katarinaba
17. apr 2024

Ja som bola uz kade tade - v Europe som vsade pila vodu z vodovodu. V Egypte, Turecku ci Tunise nie, ale na umyvanie zubov, ruk, ovocia a pod. som ju normalne pouzivala. Nikdy sme nikde nic nemali. A to najmensi chodi k moru od jedneho roku. Neberieme ani probiotika, nic preventivne.
Ja by som skor upozornila na studene napoje, zmrzliny a ladove veci - nejde o bakterie, ale ked tymto zachladis rozhorucene telo, tak hnacka je zarucena. Preto ak budete chciet pit, nacapujte si napoje a nechajte ich trochu ohriat az potom ich pite. Zmrzlinu a nanuky po vecery, alebo este pred samotnym travenim casu na slnku.
Co sa tyka kremu - mne sa osvedcilo opalovacie maslo: https://www.pilulka.sk/sun-argan-bronz-oil-opal...
Uz maju aj s vyssimi faktormi. Ale kludne zober take so 6-tkou. Treba sa natriet normalnym opalovakom, napr. 30tkou (alebo aky bezne pouzivas) a nasledne natriet to maslo. Ja som od prirody blond, s bledou pokozkou a zakazdym idem do cervena, nech sa opalujem akokolvek pomaly. S tymto tam cerveny nadych bol tiez, ale podstatne mensi a peknu hnedu farbu som mala za par dni.

dzejsik
17. apr 2024

@vierka0508 otec bol na Korfu teraz tri roky po sebe a len si to chvalil … to mozno len ten turnus trafil ako just nejaku virozu

thereisabear
17. apr 2024

Deti ti skôr majú z bazéna, keď vypijú vodu. To sa môže stať aj na Slovensku.

martinka13
17. apr 2024

V Grécku, ani na ostrovoch sme nikdy žiadny problém nemali. Chodíme od veku 1 roka deti. Vždy dávame preventívne probiotika, nikdy žiadny ľad, žiadne ľadové drte. Zmrzlina iba v hoteli. Ovocie riadne umyté pitnou vodou z fľaše. Preferovali sme more pred bazénmi. To bolo všetko.

majlo1234
17. apr 2024

Hnacky a grcacky su bezne letne patalie, najskor z kontaminovaj vody/jedla, pripadne nejake virozy. Treba byt pripraveny, a dufat, ze vas to obide. My sme sa tak na poslednej dovolenke vsetci zgrcali naraz, vratane rok a pol atarwho syna, to bola parada😅

luliu
17. apr 2024

@vierka0508 hnačky a žalúdočné problémy nie sú problémom Korfu, ale konkrétneho hotela

mtnns
17. apr 2024

@vierka0508 nikdy som sa s tým v Grécku nestretla a to som tam casto.. Na pitie balenu vodu, ostatné normálne z kohutika. Krásnu dovolenku želám

gab
17. apr 2024

@vierka0508 voda v Grecku je cistejsia ako nasa na Sk. Ak su problemy s hnackou, tak je to hygienou v hoteli, pripadne niektori ludia reaguju na teplotne, ale aj stravovacie rozdiely - inak dochutene alebo okorenene jedlo.

1ryba
20. apr 2024

V Grécku je riziko hnačky asi rovnaké ako aj doma. Je to normálna krajina v EU.