Dovolenka v exotike

20. aug 2023

Ahojte, v októbri/novembri by sme chceli ist na dovolenku niekam do tepla. Budem v 4.mesiaci tehotenstva. Chcem sa spýtať skúsenejších cestovateliek, ktoru destinaciu by ste mi odporučili aby to bolo bezpecne co sa tyka najma pitnej vody a jedla? Nechcem riskovať nejaké faraónove pomsty a podobne.
V plane sme mali uz dlho thajsko alebo Bali ale teraz ako tehotná si nie som istá.
Ďakujem za tipy 🙂

tenerifka
20. aug 2023

tak vsade pijes balenu vodu, ale v Thajsku napr.je hriech neochutnat ich street food, no 100% hygienu ti nikto nezaruci.
Moja osobna skusenost?
Ak by som bola tehotna, isla by som sa v tom obdobi vyvalit na Maldivy, do Mexika alebo do Dominikanskej., 5* a o nic sa nestarat

tenerifka
20. aug 2023

mam precestovaneho pol sveta aj s detmi, a NIKDE sme nemali travacie problemy, a to sme konzumovali aj street food, aj sme si VZDY umyvali zuby vo vode z kohutika.....ale zasa na vsetko uplatñujem zdravy usudok, ten street food, co som videla v Kota Kinabalu na Jesselton point u mña zaradil spiatocku a isli sme do normalnej restiky...

autor
20. aug 2023

@tenerifka Nemusíme ísť za každú cenu preto zvazujem kde je najmensie riziko.. streetfood by som odchádzala na kilometre a bolo by mi to aj veľmi ľúto.
Aj na Slovensku tehotná musí zvažovať co si v reštaurácii objedná, takže nemienim vôbec riskovať.
Vychádza mi to na nejaký rezort ako píšeš, Mexiko som pozerala tiež ale nikdy som tam nebola. Mimo rezort je to v pohode?

autor
20. aug 2023

@tenerifka a meldivy mi prídu strašne nudné 😁 co som videla je to zakazdym len malý ostrovček, 4 palmy a 1 hotel. Mam pocit ze po 1 dní by nás to tam už nebavilo

tenerifka
20. aug 2023

V Mexiku nemusis jest mimo rezort, ale ak ides niekam na vylet, je to ok, my sme jedli aj mimo, sme spanielsky hovoriaci a labzovali sme hore-dole.
Maldivy su super, ostrov s vacsou dzunglou a nenudis sa, mne sa velmi pacil Coco Palm Dhuni kolhu, vyborne ubytovanie, jedlo aj sluzby, a cenovo tiez ok. Knihu, co som si priniesla, som vobec nedocitala, lebo vzdy bolo nieco ine a zabavnejsie....

martinka13
20. aug 2023

Dubaj. Krátky let, čisto a teplo. MD sú super, ale tehotná by som ja osobne tak dlho neletela.

jaja20
20. aug 2023

Zanzibar. Sú priame lety z BA, široký výber kvalitných hotelov,kde budete mať all inclusive, takže mimo kopy iného aj balená voda samozrejme zadarmo.

jaja20
20. aug 2023

Alebo Hydrotour od jesene robí aj Bahrajn,ak je to pre teba dosť exotické.

patta89
20. aug 2023

Ja som v 1 tehotenstve v 13 tyzdni letela do Kualy Lumpur, Singapur, Bali, Katar - stravovali sme sa sami v restikach, nic mi nebolo a jedlo som vobec neriesila...teraz v 2 tehotenstve som v 6 tyzdni bola na dovolenke v Dominikanskej rep., a v 24 tyzdni na Cypre - ale to som uz bola v rezorte...tiez vsetko ok 🙂

sissi2183
20. aug 2023

Ja by som na tvojom mieste isla do Dubaja. “Len” 6 hodinovy let a nevyskytuju sa tam tropicke choroby, v pripade zdravotnych problemov si myslim, ze nemocnice by si sa nemusela obavat.
V Thajsku som ja bohuzial ako v jedinej krajine dostala brusnu virozu so zvracanim a to som ani nejedla ziadne poulicne jedlo. Ja osobne by som do Thajska tehotna nesla a rovnako Bali, ani Karibik a takisto oblasti s vyskytom ZIKA virusu. Celkovo by som sa zameriavala na dostupnu zdravotnu starostlivost a jej uroven.
Ja som bola tehotna na Mauriciu, ale to som nevedela, ze som tehotna a teraz sme boli v 4tom mesiaci len na Sardinii. Uvazovala som este nieco na november, ale napriek tomu, ze s malymi detmi od ich narodenia sme precestovali vela krajin, vyslovene tropicku krajinu riskovat nechcem, nanajvys asi ten Dubaj. Takisto treba brat do uvahy, ze ten let s medzipristatim trva cca 6 + 6 hodin. Casove posuny, medzipristatie, je to fyzicky unavne a teda v tehotenstve nic moc. Priamy let sediet 11 hodin v lietadle je teda tiez masaker. Mne vadi suchy vzduch na palube, casto je tam zima ako v ruskom filme a ta tenka decka mne teda velmi nepomaha 😄