Kedy je najvhodnešia doba na dovolenku v Emirátoch?
Idem teraz v pondelok do Dubaja.
@elenajezova napíšte potom ako bolo som zvedavá 😇
@elenajezova jooj uži si to🥰 tu už zima od nedele bude 🙂
Október, November
Pre stredoeuropana, nezvyknuteho na vysoke horucavy, od konca septembra az november a od konca februara az po april. Porom uz zacina velke teplo a hlavne vysoka vlhkost vzduchu, co to este stazuje. Hlavne ta vlhkost v lete je takmer neznesitelna. Zili sme roky v Saudi, teploty aj nad 50 stupnov boli uplne ok, ale v Emiratoch ta vlhkost bola na nevydrzanie. My sme si Emiraty vyskusali v kazdom obdobi a za kazdeho pocasia.-
A aké sú tam pláže na videách sú krásne či aj na živo zaujíma ma konkrétne Abu Dhabi let z Viedne je cenovo dosť ok.
@kaddy tak Dubaj nie je lokalita, kam sa chodí kvôli plážovej dovolenke. Áno, tie ozaj dobré hotely majú aj veľmi pekné pláže. Ale inak je to bežná záležitosť, žiadna exotika. Aspoň podľa mňa. Plážových hotelov je pomenej v Dubaji aj Abu Dhabi, tie ozaj dobré plážové, ktoré majú ozaj top pláž a služby, sú vyššia cena. V Abu Dhabi z plážových hotelov je top St. Regis saasiyat island. Ak niečo lacnejšie, ale stále veľmi dobré, tak Ritz Carlton pri Grand canal, Ja som bola v Emirátoch tento rok 4x, ešte raz pôjdem, chodievam pracovne.
@kaddy ok, napíšem.
Mám dve dcéry 12 a 14 rokov hľadám niečo aby sa nenudili pláž s kombinovať so zábavou a tak 😉
@kaddy tak potom Dubaj, nie Abu Dhabi, hotel Atlantis s aquaparkom. Alebo niektorý z Jumeirah hotelov pri Souk Madinat, čiže Jumeirah beach hotel, Jumeirah al nassem, Jumeirah mina al salam. Všetky vedia mať vstupy do vedľajšieho Wild wadi waterparku, tam sa aj dospelý zabaví. A každý deň môžete dať mimo pláže 2 atrakcie, tých je tam až až v Dubaji. V Abu Dhabi, za mňa sa tam budú nudiť dievčatá, ak potrebujú vyžitie.
Teraz a niekedy do polovičky novembra je to fajn. V Abu Dhabi treba rátať s tým, že tie pláže sú tam väčšinou uzavreté - nevidíte otvorené more.
Keď idete s dvomi dcérami v tomto veku, vyberala by som určite radšej Dubaj. Záleží potom na rozpočte, či priamo v Dubaji, alebo niekde napr. na Deira Island.
Apríl a prvý májový týždeň a potom október a prvé 2 novembrové týždne. Jún až september veľmi teplo, december a január príjemne, ale nie na kúpanie pre človeka, ktorý má fakt rád teplo.