Dovolenka v Egypte v júni - máte skúsenosti?

zuzanna444
22. máj 2019

Ahojte. Rozmýšlam že by sme išli na dovolenku do Egypta. Prosím Vás bol tam niekto koncom júna? Dá sa to tam vydržať s tými teplotami?

queen_mary
22. máj 2019

V pohodke 🙂 pri vode necitis 🙂

puticka7
22. máj 2019

jasne ze da. tam je v lete pernamentne teplo a je to ine teplo ked si hentak pri mori? aj viete presne kam by ste sli?

zuzanna444
autor
22. máj 2019

@puticka7 ešte nemáme na 100%, ale ak tak pár km od Hurgady 🙂

kenzom
22. máj 2019

My sme boli uprostred leta...klíma podstatne príjemnejšia ako v Turecku...a to som fakt človek, čo neznáša teplo...ale je to tým, že narozdiel od Turecka je tam menšia vlhkosť vzduchu..A my sme neustále schnorchlovali..

vikusjk
22. máj 2019

@zuzanna444 my tiez ideme od 23. do 30.6., Hurghada priamo, malo by tam byt tak 33-34 stupnov, ale je to ine, kedze je tam more, to nie je ako ked je u nas tolko. More bude teplucke uz, cca 26 stupnov, tak sa tesime 🙂

zuzanna444
autor
22. máj 2019

@vikusjk môžem vedieť aký hotel? 🙂

vikusjk
22. máj 2019

@zuzanna444 my ideme do Albatros white beach resort, to je zo siete Pickalbatros. A vy? Uz mate aj presny termin?

zuzanna444
autor
22. máj 2019

@vikusjk ešte nie 🙂 len dúfam že dobre vyberieme

zuzanna444
autor
22. máj 2019

@vikusjk a termin od 28.6.-5.7. 🙂

vikusjk
22. máj 2019

@zuzanna444 ale iste vyberiete dobre 🙂 ja som este v Egypte nebola, a kedze ideme s dcerou (7r), dala som na radu kolegyne, ktora tam bola uz 14x a pochodila cely Egypt, preto sme volili prave Hurghadu a hotel, ktory ozaj zodpoveda 5* (inak tam napr. 3* su ako u nas 1*). Hlavne kvoli cistote, hygiene atd. A aj lokalita hotela je blizko pesej promenady, kam sa chceme chodit vecer prechadzat, radi po veceroch aj do polnoci chodime po vonku. Ale termin mate podla mna ok, to bude take pocko tych 34 stupnov, co je ale znesitelne, kedze je tam ina klima ;)

momoqui
22. máj 2019

@zuzanna444 aj my sme rozmyslali ist ale asi to bude dost vypek je to pust

vikusjk
22. máj 2019

@zuzanna444 a este zalezi, ci idete snorchlovat, alebo nie. Ak snorchlovat, pozeraj recenzie na plaze v okoli hotela, nie vsade su koraly a nie vsade je co pozerat, aj v ramci samotnej Hurghady. Tam nizsie, juznejsie, je komplex takych novych hotelov a viladomov, tam je to vraj s koralmi lepsie, v nasom to na snorchel moc nie je, ale my nejdeme snorchlovat, ale plavat s delfinmi

eliska13
22. máj 2019

@vikusjk môžeš prosím napísať meno hotela
To si ty, čo si zvažovala ísť sama s dieťaťom do Egypta?😁či si Ťa mýlim?

vikusjk
23. máj 2019

@eliska13 nie, to nie som ja 🙂 my ideme s manželom a dcérou, ale tiež ideme prvýkrát do Egypta. Hotel je Pickalbatros white beach, Hurghada:
https://hotel.invia.sk/egypt/hurghada/albatros-...

vikusjk
23. máj 2019

@eliska13 inak tu maminu tiez registrujem, co zvazovala ist sama s dcerou, neviem, ako sa nakoniec rozhodli

vikusjk
24. máj 2019

Ehm... tak aktualne je tam cez 40 stupnov uz, to sa asi upecieme :o

zuzanna444
autor
24. máj 2019

@vikusjk pozerala som tam počasie včera. Budeme stále vo vode 🤣

vikusjk
24. máj 2019

@zuzanna444 tak to aj my, uz som objednala 50-tky opalovaky pre vsetkych, aj chladive spreje po opalovani, pre istotu 😅

eliska13
24. máj 2019

@vikusjk hlavne klobúky priedušné.Egypt je krása hlavne tie rybky a koraly😁

vikusjk
24. máj 2019

@eliska13 no mu asi moc obdivovat koraly nebudeme, nevieme snorchlovat a bojime sa zralokov 😂

eliska13
24. máj 2019

@vikusjk to sa neboj my sme mali koraly hneď pri brehu čo bolo aj zle, lebo si nohu poranis.A rybky Ti nohy budú okukovat sedeli sme na brehu a okolo nás žlté, modré rybky
Pekný výlet je na ostrov Giftun nemusíš snorchlovat, ale stojí za to tam ísť pozrieť.Tiez chcem ísť do Egypta, ale až september po rokoch sa vrátiť trocha ma mrazia tie atentáty, ale ....ak by si si našla potom čas daj vedieť ako ste boli spokojni

vikusjk
24. máj 2019

@eliska13 jasne, dam 🙂 Inak utokov sa bojim aj ja, ale povedala som si, ze na to nesmiem mysliet. Koraly prave na plazi, ktora patri hotelu, vraj nie su, cize jedine niekam inam, ale zas nam to vyhovuje prave kvoli tomu, ze tam netreba ani obuv do vody (podla recenzii). Ten Giftun som videla obrazky, ale vyzeralo to, ze tam nic nie je. Vravis, ze sa oplati? Co je tam na pozeranie?

eliska13
24. máj 2019

@vikusjk práveže to sa mi páčilo, že len ostrov bufet a veľa lodiek taky uprostred mora ostrovček.Ja som tam prvý x v živote snorchlovala len pri brehu tiež zo strachu, ale bolo to pekné už vtedy a to je 17 r nazad sa hovorilo, že nebudú tam robiť výlety kvôli tomu, že sa ničia koraly a vidíš biznis je biznis

katkaform
27. máj 2019

ahojte, my idem uz teraz v piatok 30/5 a uz teraz tam hlasia 40C, porazi ma, lebo to bude aj pre nas aj pre deti sok, kedze tu viac ako 20 este nebolo, leb prsi ani slnko nevidiet. ale ineho sa bojim viac a to tej stravy/vody...nemate nejake napdy a rady? uz som totiz citala ze hylak preventivne davat detom, ze nic z vody nekonzumovat ani polievky, zmrzlinu a ovocie len co sa supe :(

vikusjk
28. máj 2019

@katkaform jeej tak nam budes taka dobra po navrate napisat, ako tam bolo? Ci sa to da zniest? Tiez sme pozerali, ze uz teraz je tam aj cez 40 stupnov 😅 Inak na tu vodu treba davat pozor. Do akeho hotela idete? Ja planujem hned v prvy den pre istotu kupit si Antinal, ale nie v hotelovej lekarni, ale niekde na promenade, tam je rozdiel vraj aj 15 € na tych liekoch. Bezne stoji okolo 5, na hoteli to vedia predat aj za 20, lebo kupuju turisti, ked maju uz sracku a vtedy das za to hocikolko penazi, len nech to mas co najskor... Ten Antinal zabera uz prva tableta. My si budeme na umyvanie zubov vodu prevarat, inak pit len balenu. Ovocie hlavne co sa supe, lad vraj v nasom hoteli je vyrabany z bezpecnej vody, ale uvidime, ci budeme pit napoje chladene. Zmrzlinu si zisti, aka voda je pouzita. Inak nekonzumovat mimo hotela no... Ine sa asi neda. Polievky ak voda prejde varom, cize varene polievky by mali byt ok. Ja chcem kupit probiotika a tak dva tyzdne pred cestou uz brat, plus vezmem aj tam so sebou. Pozor nie len na faraonovu pomstu, ale aj na prechladnutie, kedze horuco, tak nie velmi ladove napoje, pozor na klimu, to mi radila kolegyna, ktora je v Egypte kazdy rok.

katkaform
29. máj 2019

@vikusjk dakujem za cenne rady. ja sa isto tiez so svojimi podelim ze ako bolo. my ideme do hurgady mirage bay, maju tam super veci pre deti udajne, ideme na odporucanie tak som zvedava. decka maju 3 a 5r. a este otazka da sa tam normalne platit eurami, ci si musime ist zamienat dolare? ci ako? preventivne im ide dat hylak. sice som to uz trosken presvihla, ze mesiac dopredu,a le radsej aspon tych par dni co nam este ostava. no cestovna horucka pomaly stupa, uz mam z toho motyliky v bruchu 🙂

vikusjk
29. máj 2019

@katkaform Vyzera to super, hlavne tie bazeny a tobogany 🙂 Eurami by sa malo dat platit, aj dolarmi a samozrejme ich domacimi egyptskymi librami, ktore ale pozor, pri odchode treba zamenit na letisku naspat na eura alebo dolare, lebo je zakazane vyvazat ich menu z krajiny. Rovnako pozor, prisny zakaz na vyvoz musli, koralov a podobnych veci. Ja planujem zamenit tu doma eurace na dolare, lebo na bakshis a pod.je lepsie davat dolare, kedze najmensi dolar papierovy je jednodolarovka, eurac najmensi je patka a oni maju (znova vraj) problem zamienat si mince, tak je vhodnejsie dat papierovu bankovku ako bakshis. Alebo potom ich eg.libry, a tie zamenis bud na letisku, alebo aj v hoteli urcite. Juuuj tesim sa s vami, uz aj ja by som isla 😍

kikina84
6. jún 2019

@vikusjk aj my ideme za delfinmi..dali sme si marsu 😊

kikina84
6. jún 2019

@vikusjk ta balena voda sa da v rezortoch nafasovat aj zadarmo v ramci AI? Alebo len kupit

vikusjk
6. jún 2019

@kikina84 marsu ako marsa alam? Hej balena voda je (mala by byt, treba overit v hoteli) v chladnicke na izbe, aj cola, fanta a take napoje. Za bakshis jej dostanete od upratovacky aj viac ;) Inak pri jedlach je asi len rozlievana, ale to neviem naisto.