Dovolenka v Dubaji s dvojročným synom

lucialka
20. jan 2014

Ahojte mamicky, mate niektora skusenosti s dovolenkou v dubaji s 2 rocnym dietatom? Kazda rada a skusenost sa ceni. chceli by sme ist v marci, kedze tam este nie su take horucavy, len sa trosku obavam ci to je bezpecne pre dieta. Dakujem

barbora59
20. jan 2014

Ahoj ja som bola v marci ale este ako tehotna. Bolo super , a nemala by som problem ist aj s malym.

kuwait
21. jan 2014

Ja som chodila s malym velmi casto ale my zijeme v Kuwaite a on ma potrebne ockovania pre tuto cast sveta,Dubaj je moderna krajina teraz ,ked sme tam my prvy raz boli pred 20 rokmi tak to nebolo az tak vybudovane ale nebol problem,pre dieta dostanes vsetko co potrebujes v obchodoch,v marci je velmi prijemne pocasie,do konca aprila nieje velmi teplo.Odkial tam chces letiet?ak z EU je to priblizne 6-7 hodinovy let(podla toho odkial z eu letis)my sme prvy krat so synom leteli 6 hodin Kuwait-Vieden ked mal 8 mesiacov a nebol problem,takze 2 rocny to urcite zvladne.Na tvojom mieste by som ho pred cestou dala zaockovat na meningokokovu meningitidu lebo tu sa na to deti povinne ockuju lebo sa to v tejto oblasti vyskytuje(zdroj nakazy aj mimo clovek na cloveka nakaza)Vodu mu nedavaj z vodovodu,aj ked vyzera cista neradno ju pit neprevarenu(radsej mu jedlo rob z mineralky)Kde budete byvat?

jamabe
21. jan 2014

@lucialka Ja som bola v Dubaji ako au-pair s anglickou rodinou, mali vtedy 18 mesačné a 4-ročné dieťa. Neriešili žiadne očkovania, jedine sme nesmeli piť vodu z vodovodu ,aj na umývanie zubov nám dávali balenú... Ale decká plávali v domácom bazéne každý deň, neverím, že si nechlipli tej vody 😉 Ale nikomu sa nič nestalo 🙂

kuwait
21. jan 2014

@jamabe voda v bazene je chlorovana(naleju do bazenu chlorin ),voda z vodovodu nie a to ockovanie by som u europskeho decka nezanedbala,to ze anglicanka nedala zaockovat neznamena ze vobec vedela ze to treba,tu su take infekcne choroby ktore v EU skoro niesu a miestni sa davaju ockovat aj dospeli nielen deti pretoze je tu velky pohyb ludi z Afriky,dalekej Azie kde sa rozne infekcne choroby vyskytuju.

zeleny_cajik
21. jan 2014

@lucialka ahoj, na modrykonik.cz je tema o dovolenke v Dubaji, vyhladaj si ju. Tam som prispela skusenostami aj ja a nechce sa mi to prepisovat zas 😝 inak sme boli dvakrat, raz so synom ked mal 16 m a raz s dvomi detmi 2,5 roka a 4 mesiace. Dubaj je absolutne bezpecna a komfortna destinacia pre rodiny s malymi detmi, nemas sa coho bat. Inak v marci este nie su take horucavy, tie zacinaju v aprili.

zuziniki
29. sep 2014

@zeleny_cajik Ahoj, my práve uvažujeme, že pôjdeme do Dubaja s 3,5 ročnou a 6 mesačným dieťaťom. Práve som hľadala info k tomu, či treba nejaké očkovania. Zvládli ste v pohode cestu aj všetko ostatné? My chceme ísť koncom novembra.

zeleny_cajik
29. sep 2014

@zuziniki Ahoj, všetko bolo úplne v poriadku. Očkovanie netreba žiadne. Cesta bola úplne v pohode, leteli sme raz s Austrian a raz s Emirates, Emirates boli komfortnejšie, ale aj s Austrian to bolo ok.

zuziniki
30. sep 2014

@zeleny_cajik ďakujem, lebo dostala som obavy ako som čítala komenty vyššie... celkovo ma každý straší s letiskom a chorobami v lietadle a na letiskách, už sa prestávam na tú dovolenku aj tešiť 😒

bubabubo
31. jan 2015

Vrátili sme sa práve z Dubaja, s dvoma deťmi ( 7mesacna a skoro 3 rocny ) žiadne očkovanie, super dovolenka!

mia2912
3. jún 2017

@bubabubo ahoj tvoje deti nemaju ani u nas povinne ockovanie alebo si to myslela tak ze si ich neockovala nicim navyse? Dakujem