Dovolenka v Dubaji

dorinka31
6. máj 2023

Je možné ísť do Dubaja na dobolenku s dcérou aj keď nevieme dobre po anglický? Tí, ktorí ste boli v Dubaji koľko Vás cca vyšla dovolenka v zime? Ďakujem 😊😘

melanta
6. máj 2023

Cena je závislá od mnohých faktorov. Či pôjdete s lacnými aerolíniami alebo s Emirates. Či budete v lacnom mestskom hotely alebo v luxusnom. Či budete chodiť na večeru do dobrých reštaurácií s drinkami alebo si dáte fastfood či niečo lacné. Či navštívite aj platené atrakcie alebo nie. Čiže môže vás to stáť 1500 ale aj vyše 10000.
Čo sa týka angličtiny, ľudia chodia bez cudzieho jazyka po celom svete. Ak dokážete porozumieť aspoň tabuľám na letisku, prežijete. V taxíku stačí povedať miesto, v metre je to všetko intuitívne ak má človek bežnú inteligenciu. Čiže tohto by som sa nebála.

muchotrafka298
6. máj 2023

@dorinka31 dovolenka Ta vyjde tolko, kolko si mozes dovolit. Poznam ludi,ktori si tam prenajmu byt (ktory je normalne v panelaku trebars ako na SLovensku a k moru slapu hodinu peso), kupuju si veci v obchode a varia si tam sami. Cestuju tam s prirucnou batozinou najlacnejsou s lacnymi aerolinami. A naopak su ludia, ktori cestuju s Emirates, byvaju v 4* hotely a navstevuju atrakcie, akvapark, fancy restauracie. Skus pozriet kolko vyjdu lacne letenky a nasledne cez booking alebo AirBnB nejake lacnejsie ubytovanie. Tak ziskas prehlad o tom, kolko Ta to moze stat a uvidis, ci je to pre teba Ok alebo zvolis inu destinaciu.

colsami
6. máj 2023

Ak vobec neovladate jazyk, mozno je cesta najst si pobyt v Dubaji s cestovkou, tym padom o vsetky zakladne veci sa vam stara delegat, naviguje vas, ide s vami, vybavi. Niekedy mavaju aj fajn akcie, ze to nevyjde nejak extra predrazene, ako keby si clovek sam vsetko riesil.
My sme v Dubaji boli s cestovkou na tyzden (a to bolo po 20r prvy raz co sme isli cez cestovku, vzdy vsetko objednavam riesim sama), ale je pravda ze sme s nimi sli preto, ze bola 45% zlava na zajazd (koniec novembra) 🙂
Jazyk ovladam dobre, ale tak ako sme mali vsetko od letiska cez hotel, ponuknuty program, instrukcie, atd... Tak si viem predstavit, ze ludom co cudzi jazyk neovladaju, je to na takej dovolenke velmi napomocne a prakticke.

oliverceky
6. máj 2023

@dorinka31 ak bez anglického jazyka,, tak s cestovkou

yanni
8. máj 2023

Neviete Ani len nejaky zaklad AJ? Tak potom je asi Naozaj lepsie ist s cestovkou. Co sa tyka nakladov , no jo, ked nemam Prachy, Tak tam nejdem. Vsak si Chcete aj nieco popozerat. Vstupne vsade je dost vysoke.