Dovolenka v Dubaji

zeldia
24. mar 2023

Prečo dovolenka v Dubaji? Mne to pripadá ako veľké nákupné centrum pripadne stavenisko. Tie čo ste tam boli čo je na tom lákavé lebo mne to nie je jasne že prečo by som tam mala ísť. Nie je to ani závisť ani dokonca zvedavosť nie lebo ved si vygooglim ale čo láka ľudí ísť práve do Dubaja.

nelca84
24. mar 2023

@zeldia a teba niekto nuti ist prave tam?

kengurica
24. mar 2023

@zeldia bola som, ale iba ako tranzit. Nepatrí na môj wishlist ako destinácia, ktorú chcem navštíviť.
Pre mňa je to symbol "znásilnenia prírody", energetickej náročnosti a konzumu.

thereisabear
24. mar 2023

Tiež už som sa zamýšľala, čo tam ľudí láka. Bez nejakých negatívnych emócií, čisto zvedavosť.

diewcatqoo
24. mar 2023

Lebo je to aktualne trendy medzi celebritkami, a preto kto este nema fotku z Dubaja, nie je dostatocne posh 🙂

tenerifka
24. mar 2023

ak by som zila na Sk, pri tych lacnych cenach leteniek a blizkosti by som urcite isla pozriet "zastavanu" pust, sprijemnit si stredoeuropsku zimu, okupat sa a prejst sa v letnych satach v decembri, a to za par supov.
no pre mña ako osobu zijucu na Kanarskych ostrovoch by to bol zbytocne premrhany cas, ktory mozem stravit na pre mña ovela prijemnejsej dovolenke a na ovela krajsom mieste.
Takze tot moj nazor, chapem Slovakov, ktori si tam obcas zaletia

zeldia
autor
24. mar 2023

@nelca84 nie nelka nenúti ma nikto, spokojna si s takou odpoveďou ak nie odpoviem aj na ďalšie tvoje otázky.

zeldia
autor
24. mar 2023

@tenerifka toto je zaujímavý postreh že krátka vzdialenosť dostať sa počas zimy do tepla.

nelca84
24. mar 2023

@zeldia asi len vela sledujes rozne celebrity na socialnych sietach, lebo ja nemam pocit, ze by sa to nejako vseobecne pretlacalo, ze by som mala mat pocit, ze tam treba ist
na zaklade coho si ty nadobudla ten pocit?

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zeldia
autor
24. mar 2023

@nelca84 nelka zlatíčko moje, fb nemam instagram tiež nie celebrity nesledujem, ja sa osobne stretávam s inými celebritami, a nemam pocit že by si ty mala kamkoľvek ísť.

zeldia
autor
24. mar 2023

@diewcatqoo neviem či práve teraz je to trend mne sa skôr zdalo že pred 5 -10 r to bolo trendy ja len zo zaujímavosť ja by som si možno vybrala Omán ale nikdy som v Dubaji nebola tak ma zaujíma či ti čo tam boli možno aj viackrát že prečo práve Dubaj.

stanislavicenka
24. mar 2023

@kengurica suhlasim s tebou

matkahelka
24. mar 2023

@zeldia je to krasne mesto vybudovane uprostred nicoho- puste. ma brutalne mrakodrapy, krasnu zelen, vsade je tak cisto, ako na SR v operacnych salach. su tam skvele hotely, ciste more, udrziavane plaze, nulova kriminalita, cize sa tam clovek citi bezpecne. a z burj al khalifa je prekrasny vyhlad. ja odporucam kazdemu ist tam aspon raz.

nelca84
24. mar 2023

@zeldia tak to ti gratulujem, asi si aj ty nejaka celebrita. Preco by som nemala nikam chodit? Ja sa dokazem sama rozhodnut kam chcem ist na dovolenku 🙈 Ty nedokazes prijat iny nazor alebo protiotazku??

tiezjedna
24. mar 2023

@zeldia Dubaj je dovolenka na istotu. Tam vždy a všetko funguje na 100 %. Videla som síce x krajších miest, čo sa týka mora/oceánu, prírody a pod., ale ako tu už padlo, keď sa nechceš trmácať niekam 12-16 hodín v lietadle, ale chceš si odskočiť zo zimy do príjemného tepla, tak Dubaj je jasná voľba. My tam lietami v novembri, ideál. Plus teda vyžitie pre decká je tam super

rhodesian
24. mar 2023

@tenerifka ako sa človek dostane k životu na Kanárskych ostrovoch ? 😍 to musí byť čistá rozprávka 😍

janinah
24. mar 2023

Opýtaj sa Kollára.je tam skoro každý mesiac.Mna by tam nedostali ani keby mi za to zaplatili

zeldia
autor
24. mar 2023

@janinah ani ja by som nešla z viacerých dôvodov čo tu padli a okrem toho neznášam teplo. Ale páčili sa mi odpovede krátka vzdialenosť za slnkom kto ma rad a dovolenka na istotu.
BK nepoznám to nie je moja liga.

kacusik69
24. mar 2023

tak ono hlavne vacsinou (ale samozrejme NIE LEN!!) cestovkovi dovolenkari smeruju do inych emiratov ako Ras al Khaimah, Fujairah kde sa to trosku prostredim lisi od Dubaja… do Dubaja casto len prilietaju a idu “na vylet” … kazdopadne aj samotny Dubaj nie je len o nakupnych centrach, fontane a stavenisku… aj dovolenka priamo v Dubaji sa da prezit mimo toho, staci ist mimo centrum - stare mesto, pustne safari, Hatta… v hoteloch sa to naopak nelisi nicim od inych dovoleniek v rezortoch napr.

zeldia
autor
24. mar 2023

Tak ešte podotázka ktora vyplynula z diskusie, mám to chápať tak že je to skôr destinácia pre rodiny (pokoj, relatívne blízko, ok služby) ako pre pary alebo samostatne oddychujucich dobrodruhov? Dobre som to pochopila?

kacusik69
24. mar 2023

@zeldia kludne aj pre jednotlivca

tiezjedna
24. mar 2023

@zeldia to sa nedá jednoznačne takto povedať. My sme boli s deťmi, aj bez a Dubaj ponúka v oboch smeroch svoje. Dobrodruh by tam podľa mňa po troch dňoch zomrel nudou. Ak by si teda nedoskočil omrknúť aj iné Emiráty, alebo trebars Abu Dhabi (Ferrari World nemá chybu)...

nikoletta1712
24. mar 2023

@zeldia Ja som bola prvýkrát pred piatimi rokmi a aj posledný raz…Vôbec ma to nenadchlo …

tenerifka
24. mar 2023

@rhodesian uz 24 rokov…odvaznym stastie praje.
Tiez ma strasili, ze ma moj buduci manzel preda na organy a podobne perly🤣

tenerifka
24. mar 2023

Emiraty by som rada videla ( nie navstivila) o takych 50 rokov, ked vyschne prameñ a kohutiky ropy sa uzavru. Nebude NIC…ale sejkovia a ich potomkovia budu zit svoj luxusny zivot mimo Emiratov, kedze sprosti Europania im pred 50-timi rokmi poskupovali teple podnebie s iluziou luxusu

tenerifka
24. mar 2023

Europan tam teraz kupi apartman/byt/dom…a Emiratcan si za utrzene kupi rezidenciu v Italy/Spain/Portugal…. proste vymenny obchod.Kratkodobe a dlhodobe myslenie

tenerifka
24. mar 2023

Nezatracujem pokrok a velkomesto, tiez si ho dokazem uzit.Ale take Tokio alebo Singapur maju buducnost, je tam voda.Emiraty tak ako ich pozname teraz v nie dalekej buducnosti vyschnu.
Ten rozmach co vidime teraz je udicka pre investorov a kupychtivu strednu vrstvu.
Vse do casu

cawes
24. mar 2023

@zeldia ahoj bola som tri krat a isla by som
Hned. Preco v oktobri ked ma maly jesenne prazdniny v skole je tam este stale velmi krasne a teplo na kuapnie a opalovanie sa. Let tam trva 6hodin, a ano uz len let bol pre maleho velky zazitok, samotne letisko a architektura a moznosti su tiez jedinecne. Dalsie pre mna pozitivs co sa tyka servisu na hotely, bezpecnosti v meste a okoli tak jedna z najväcsich co je pre mna napriklad velmi dolezite. Taxikom za par drobnych sa dostanes hocikam a je x veci ktore sa da vidiet napriklad fontana atd. Pre mna to bola vzdy super dovolenka plna zazitkov, zamerne sme mali hotel na palmach aby sme neboli v centre mesta a ked sme chceli ist na vylet tak taxikom sme boli v meste za 15 minut.

yellow28
24. mar 2023

@nikoletta1712 ja tak isto...v r. 2019 ma uprosila dcéra, ktorá vtedy ficala na influenceroch a boli sme tam 6 dní...ako Burj Khalifa a výhľad z nej má svoje čaro, tiež fontány a ešte bol fajn výlet na jeepoch do púšte, ale to ostatné už mimo mojho záujmu...ja sa radšej tulam po kamenných uličkách, ktoré dýchajú históriou...každý sme však iný a tak to má byť 🙂...no do Dubaja by som už nesla

oliverceky
24. mar 2023

@diewcatqoo aktuálne nie, do Dubaja sa chodí už dávno